Header Ads

EU idiootit yrittävät tuhota netin


Riemuitkaamme taas EU:n idiotismia ja internetin tuhovimmasta. EU päättäjät ovat taas tehneet aloitteita kopiosuojatunmateriaalin levittämisen estämiseksi. Toisin sanoen he haluavat muuttaa sivujen ylläpitäjät vastuulliseksi siitä mitä näiden sivuille ladataan. Voitte vain kuvitella minkälainen tehtävä tämä on mille tahansa sivulle jossa ihmisten sallitaan keskutella tai jakaa haluamaansa informaatiota.

Tiivistetysti kyseinen direktiivi sanoo seuraavaa. Joka ikinen palvelu aina Facebookista, Riemurasiaan ja Matti Meikäläisen / Maija Mehiläisen foorumiin olisi velvoitettu tarkistamaan kaikki, kyllä luit oikein, kaikki mitä käyttäjät saattavat ladata heidän sivuilleen aina linkeistä, kuviin, videoihin ja ääniklippeihin tai mitä ikinä keksitkään ja poistamaan materiaalin sivuiltaan, mikäli nämä linkit, kuvat, video, ääniklipit tai mikä tahansa muu sisältää millään muotoa kopiosuojattua materiaalia. Lisäksi sivujen tulisi kerätä tietoa kuinka usein tiettyä kopiosuojattumateriaalia on ladattu ja ilmoittaa siitä kyseisen kopiosuojan omistavalle elimelle.

Toinen ongelma joka herää on kyseisen lain ja muutoksien kirjoitusasu, joka on kirjoitettu niin yleismaallisesti, että myös it-talojen kirjoittama ja jakama koodi tulee tarkistaa. Koodissa on se ongelma, että koodaajien kirjoittama koodi saattaa sisältää monia eri kirjastoja. Nyt jos koodi halutaan jakaa esim. GitHub alustalle tai muualle vapaaseen jakoon tulee kyseisen palvelun skannata koodi, tarkistaa sen käyttämät kirjastot ja poistaa koodista osiot joiden katsotaan rikkovan jotain kopiosuojattua materiaalia tai vastaavaa osiota jonkun muun koodissa. Koodi on kopiosuojattua siinä missä kirjoittaminenkin, mutta valitettavasti sitä on vaikeampi tarkastaa kuin esimerkiksi kirjoituksia, koska monet asiat pyritään koodeissa tekemään aina samalla tavalla, jotta voidaan varmistaa koodien helppolukuisuus, toimivuus ja jatkokehitys. Koodien tarkastus tulisi siis monessa tapauksessa aiheuttamaan valtavan määrän vääriä hälytyksiä ja muuttamaan ladatut koodit käyttökelvottomiksi niiden hajotessa jo lataushetkellä kun niistä poistetaan osioita.
Tiivistetysti voidaankin todeta, että ongelmanahan ei ole siis se, että kyseiset palvelut eivät jo rajoittaisi kopiosuojatun materiaalin lisäämistä sivuilleen vaan se, että käyttäjien lataamaa materiaalia on lähes mahdotonta valvoa ja filtteröidä järkevällä tavalla. Tämän lisäksi EU on selkeästi rajoittamassa ihmisten sananvapautta filteröimällä mitä informaatiota he saavat jakaa ja miten. EU itsesään toi juuri voimaan GDPR jolla se pyrkii huolehtimaan paremmin ihmisten yksityisyydne suojasta, mutta tällaiset direktiivit vaatisivat myös jatkuvaa ja aktiivista käyttäjien tarkkailua, joka on suoraan EU:n omia lakeja/direktiivejä vastaan koskien yksityisyydensuojaa.
Huolestuttavinta kokonaisuudessa on se, miten EU:n päättäjiä viedään kuin pässiä narussa ja miten EU päättäjät tuntuvat menevän USA:n perässä kyseisissä idiotismeissa.

Jos haluat lukea koko direktiivin läpi voit tehdä sen täältä.

Sisällön tarjoaa Blogger.