Header Ads

Syytön kunnes toisin todistetaan

Kuten kaikki lukijamme jo tietävät on #MeToo kampanja seksistinen noitavaino kampanja jolla ei ole todellista kantamaa seksuaalisenhäirinnän suhteen. Kampanjassa onkin kyse vain miesten mustamaalaamisesta ja erinäisten ryhmittymien oman vallan pönkittämisestä kuin myös yksittäisten naisten valituksesta ja uudesta yrityksestä päästä kiipeämään otsikoihin uudella kiillotetulla uhriasemalla.

Mutta tänään emme ole kirjoittamassa siitä vaan "ihmisoikeusjärjestön" vai pitäisikö sanoa "naistenoikeusjärjestön" Amnestyn asiantuntijoiden ja muiden näkemyksistä, jotka haluavat muuttaa lainsäädäntöämme. Amnestyn sukupuolen ja seksuaalisuuteen perustuvan syrjinnän asiantuntija Pia Puu Oksanne ihmettelee Suomen Kuvalehdessä miksi oikeusministerimme ei halua muuttaa ja ajaa nykyistä lainsäädäntöämme nykyisestä "Syytön kunnes toisin todistetaan", "Syyllinen kunnes toisin todistetaan" suuntaan.

Oikeusministerimme Häkkänen on todennut, että lakimuutosta yritettiin ajaa vuonna 2014, mutta jo silloin hän ja muut asiaan paremmin perehtyneet lainoppineet totesivat ja tulivat tulokseen, että lainsäädäntöä on turha muuttaa.

Pia Puu Oksanenhan siis yrittää muuttaa lain säädäntömme takaisin mustalle keskiajalle, tosin sillä erolla, että nyt valta olisi juurikin femakoilla kuten hänellä itsellään. Yksi syytös ja mies olisi kusessa. Koko länsimainen oikeuskäytäntö ja tapahan on nykyiseltään syytettyä suojeleva, juurikin siksi, että väärinkäytöksiä ei pääsisi tapahtumaan, vaikka näin usein käykin. Suomessakin peräti joka viides raiskaussyyte on poliisin mukaan perätön.

Kuten Sir William Blackstone sanoi 1765:On parempi, että kymmenen syylistä pakenee kuin yksi syytön joutuu kärsimään

Lisäksi mikäli tällainen lakimuutos tulisi voimaan tulisi jokainen seksuaalinen kanssakäyminen dokumentoida videolle ja vaadittava kumppanilta kirjallinen allekirjoitus suostumuksesta, jonka myötä suostumusta ei voisi enää vetää pois. Mikäli suostumuksen voisi vetää pois, ei allekirjoituksella olisi väliä, koska tällöin oltaisiin alkutilanteessa.


Tästä toki saataisiin lisää peppukipua feministien suunnalta, joka kuuluisi jota kuinkin varmaan näin:

Miksi pitää tällaisia allekirjoituksia ja videoita tehdä?

Toisaalta pornosivut mitä suuremmalla todennäköisyydellä kiittäisivät kun alkaisi lisää amatöörivideoita tupsahdella jos ja kun oikeus tekisi vääriä päätöksiä todistusaineiston ollessa syyttömän puolella ja puoltaen hänen syyttömyyttään, mutta silti tuomiten hänet. Syyttömällä osapuolella ei tällöin olisi muuta vaihtoehtoa kuin julkaista ja näyttää julkisesti mitä tapahtuikaan. 

Axel Smith on varmasti hyvä esimerkki tästä vaikka tekikin väärin salakuvatessaan petipuuhiaan, niin varmasti herra on nyt kiitollinen siitä, että kuvasi tapaukset. Varsinkin kun ottaa huomioon, että mikäli asia ei olisi selvinnyt ja naiset olisivat alkaneet #MeToo säestämänä syyttää häntä raiskauksesta ja/tai seksuaalisesta häirinnästä. Toisin sanoen on parempi tulla syytetyksi salakuvaamisesta kuin raiskauksesta. 

Oikeusministerimme myös toteaa Suomen Kuvalehden haastattelussa osuvasti, että mikäli suostumusta tulisi kokoajan hakea siirryttäisiin keskittymään yhä tiivimmin uhrin käyttäytymiseen, joka taas tekisi uhrin aseman entistä raskammaksi rikosprosessissa. Moni väittää, että raiskaajia ei tuomita riittävästi ja tämä saa varmasti tukea monilta, koska kyseessä on ällöttävä ja mitä vakavin rikos. Suuri kannatus johtunee siis vahvasta tunnesidonnaisuudesta, joka juurtaa rikoksen vakavuuteen. Mitä vakavempi rikos sen nopeammin ollaan myös tuomitsemassa syytetty. 

Suurin ongelma ei ole kumminkaan todennäköisesti ole raiskaajan tuomitseminen, sillä nykyisin menetelmin todelliset raiskaajat saadaan helposti ja usein nopeasti kiinni, vaikka selvittämättömiäkin tapauksia varmasti riittää. Itse näkisin raiskausta suurempana ongelmana sen, että raiskauksissa valehteleminen on liian helppoa. Valehteleminen satuttaa niin oikeita uhreja kuin syyttömästi syytettyjäkin.

Ulkomailta esimerkiksi Briteistä voidaan löytää monia esimerkkejä, joissa jo pelkkä väärä valhe raiskaamisesta on johtanut miesten koko elämän tuhoamiseen. Samaan aikaan syyttäjä ei kumminkaan ole saanut kuin läpsäyksen sormilleen, sillä heidän nimiään ja kuviaan ei usein saada julkaista lehdissä. Mikä pahinta ovat useat väärin syytetyt, jopa riistäneet henkensä, koska ovat menettäneet pohjan elämältään. Ei myöskään tule unohtaa, että väärin syytettyjen kimpuun ovat saattaneet hyökätä jopa erinäiset jengit tai muut, johtaen vakaviin vammoihin tai, jopa kuolemaan.

Pitäkäämme siis kiinni nykyisestä "Syytön kunnes toisin todistetaan" ajattelusta ja torjukaamme yhtenä joukkona tällaiset hysteeriset idiotismin tiivistymät.

Sisällön tarjoaa Blogger.