Header Ads

Kuukauden CoinHive testin tuloksetKuten lukijamme ovat saattaneet huomata oli sivuillamme ilmoitus CoinHive-lisäosasta noin kuukauden ajan, jonka tarkoituksena oli kaivaa lukijoidemme koneilla kryptovaluuttaa nimeltä Monero. Tämä toki vain mikäli sivustolla kävijä salli sen ja mikäli lukija painoi "peruuta" nappia ei kryptovaluuttaa kaivettu ollenkaan lukijan koneella.

Päätimmekin nyt koota alle muutaman kuvaotteen, josta voitte nähdä paljonko tuollaisella kuukauden testillä esimerkiksi meidän sivumme teki "rahaa".

Emme pysty tarkkaan sanomaan, moniko lukijoistamme salli kaivamisen, sillä CoinHive ei anna tästä dataa ja  kaivuu nopeudet vaihtelevat suuresti lukijaa kohden, koneiden tehon ollessa erilainen. Pystymme kumminkin näyttämään, että kokonaisuudessa noin kuukauden ajalta teimme 0.00023 Moneroa joka kääntyy euroissa "valtavaan" 0.05 € eli viiteen senttiin (kirjoitus hetken kurssi).
Miesasia.fi:ssä parhaimmillaan päästiin noin 40 hashiin sekunnissa, joka on naurettavan pieni nopeus kryptovaluuttoja kaivaessa. Nopealla googlauksella vaadittaisiin 1000 hash/s nopeutta 24/7, jotta voitaisiin tehdä edes 31 $ / kk voittoa (sähkön hinta on tässä tapaukessa 0 $ / kWh.)
Voinee siis sanoa, että kryptovaluuttojen kaivaminen käyttäjien koneella ei ole järkevää ainakaan suurimmalle osalle nettisivuja ellei sivulla sattumoisen käy miljoonia kävijöitä päivittäin ja joilta ei kysellä sen kummemin suurempia lupia vaan kaivetaan häpeilemättä taustalla.

Syyllistyvätkö sitten useat sivut kryptovaluuttojen kaivamiseen salaa? Ainakin tähän ovat syyllistyneet useat netin streamingpalveluja tarjoavat videotoistimet joihin kuuluvat Openload, Streamango, Rapidvideo ja OnlineVideoConverter. Näihin tuloksiin tuli ainakin turvallisuuteen keskittyvä yritys Adguard jo vuonna 2017.

Itse kannattavuuteen ei voida sanoa paljoa, mutta voinee arvioida, että tekivät edes jonkin tasoista tiliä kun ottaa huomioon sen, että 
elokuva voi kestää 1½ - 2 tuntia, sarja 20 - 30 minuuttia ja nopea klippi jopa 10 minuuttia samalla kun kävijöitä on miljoonia, niin varmasti edes jonkin laisen tilin tekivät / tekevät. 


Yhteenvetona siis todettakoon vielä kertaalleen, että kryptovaluuttojen kaivaminen käyttäjien koneella ei ole järkevä tapa rahoittaa sivustonsa pyöritystä ja mitä todennäköisimmin se ei tule tulevaisuudessa syrjäyttämään mainoksia tai muita tapoja ylläpitää sivustoja. Emme myöskään suosittele ketään kaivamaan kryptovaluuttoja toisten koneilla ilman heidän lupaansa ja mikäli päädyt kryptovaluuttoja kaivamaan suosittelemme tutustumaan julkaisuumme "Rahaa kryptovaluutoilla" jossa käymme kaivamisen perusteet nopeasti läpi.

Kommentoi alle mitä mieltä sinä olet kryptovaluuttojen kaivamisesta lukijoiden/kävijöiden koneilla. Sallitko sivustojen kaivaa koneellasi kryptovaluuttoja ilman lupaa vai tulisiko sivustojen aina ilmoittaa siitä kävijöilleen?

Sisällön tarjoaa Blogger.