Header Ads

Feministien oma lomakoti tuomittu epäonnistumaan?


Amerikkalainen yrittäjänainen Kristina Roth on avaamassa Suomeen Helsingin rannikon lähelle saareen lomakohteen vain naisille. Lomakohdetta hän aikoo kutsua nimellä "SuperShe". Ajatuksena on, että kyseessä on vain naisille suunnattu lomakohde. Mökkejä saarella tulee olemaan noin kymmenen kappaletta ja ne ovat pääosin tarjolla vain SuperShe yhteisön jäsenille.

Loma kohteessa ei miehiä tulla näkemään sillä heidät on yrittäjän mukaan kielletty kokonaan.


Rothin mukaan hän keksi ajatuksen lomakohteesta kun huomasi USA:ssa lomakohteissa, 
että miehet olivat usein häiriötekijä naisille.

Kun söpö mies käveli ohi, laittoivat monet naisista huulipunaa - kommentoi hän New York Postissa.

Mikä tästä saaresta sitten tekee huvittavan?

Saaren tulee todennäköisimmin rakentamaan sekä suunnittelemaan kokonaisuudessaan miehet. Mikäli saarella tarvitaan huoltoa esimerkiksi putkistojen tai sähkön kanssa, tulee senkin tekemään miehet.


Voimme myös odottaa innolla sitä kun Kristina Roth saa ensimmäisen syytteen syrjinnästä, koska nykypäivänähän ihmisiä ei saa lokeroida vain kahteen sukupuoleen miehiin tai naisiin eli mikäli joku mies joku tunnistaakin itsensä naiseksi ei hänellä ole oikeutta kieltää häntä pääsemästä saarella, missä kaikki miehet ovat kielletty, sillä kyseessähän ei ole tällöin mies vaan nainen, eikö?

Odotelkaamme siis rauhassa syrjintä syytöksiä ja mikäli tasa-arvovaltuutettu ei asiaan puutu niin saammepahan taas yhden byrokraatin pois paikaltansa ja uuden paremman tilalle.

Loppuun haluamme vielä huomauttaa, että Suomessakin on huudeltu jo "miesten kerhojen" perään ja vaadittu näitä ottamaan naisia ryhmiinsä ja yhdistyksiinsä. Suomen femakoiden keskittymä Naisasialiitto ei kumminkaan näin esimerkiksi tee, joten varmistakaamme tasa-arvon nimeen, että tällaiset syrjivät ja seksistiset yritykset kuten SuperShe tai muut eivät pääse enemivissä määrin Suomeen rantautumaan. Tasa-arvoahan kun tulee noudattaa kaikessa tai ei missään.

Sisällön tarjoaa Blogger.