Header Ads

Onko töitä pakko hakea tai tehdä?


Eliitti haluaa sinun maksavan heidän hyvinvointinsa. Eliitille tavalliset ihmiset ovat karjaa, joka on valjastettava tuottamaan hyvinvointia ja vaurautta eliitille.

Kerrottakoon heti alkuun vastaus otsikon kysymykseen: töitä ei ole pakko tehdä eikä hakea. Jottei asia kuitenkaan olisi liian helppoa, niin tavallaan on pakko tehdä töitä, jotta saa rahaa ruokaan. Mutta ihan oikeasti viime kädessä ei kuitenkaan ole pakko. Vaikka ei yhtään ihmetyttäisi, jos tulevaisuudessa maailmanjärjestykseen luodaan jonkinlainen työntekovelvoite, jotta tavalliset ihmiset voidaan lain pakolla valjastaa työpaikoille tuottamaan eliitille hyvinvointia ja vaurautta.

Tällä hetkellä mitään lakisääteistä työntekovelvoitetta ei kuitenkaan ole ja on mahdollista elättää itsensä muillakin tavoin, kuin yhteiskunnan etuuksilla tai työnteolla. On myös mahdollista yhdistää etuuksien saaminen näihin muihin tapoihin siten, että hankkii tuloa ja etuuksia samanaikaisesti.

Työ- ja elinkeinoministeriössä valmisteltiin työnhakuun liittyviä muutoksia osana kasvupalvelu-uudistusta ja TE-toimistojen tehtävien siirtämistä maakunnille. Hallituksen esitysluonnos muutoksista lähti eduskuntaan lausunnoille.

Työnhakua koskevat muutokset sittemmin erotettiin muusta kasvupalvelu-uudistusta koskevasta hallituksen esitysluonnoksesta. Työnhaun muutokset, joihin tässä viitataan, tunnetaan premmin nimellä Aktiivimalli ja se on tavallaan askel kohti lakisääteistä työntekovelvoitetta. Mutta pakko töitä ei kuitenkaan ole tehdä Aktiivimallissakaan, kuten kohta todetaan.

Työnhakijalla on työttömyysturvalain mukaan aikaisemminkin ollut velvollisuus hakea aktiivisesti työtä. Uutta aktiivimallissa on tarkempi määritelmä sille, mitä voidaan pitää aktiivisena työnhakuna sekä edellytys tehdä työtä.

Aktiivimalli tarkoittaa sitä, että työttömän työnhakijan on 65 työttömyysetuuden maksupäivän tarkastelujakson aikana täytettävä niin sanottu aktiivisuusedellytys, jotta etuutta maksetaan täysimääräisenä myös tarkastelujaksoa seuraavat 65 maksupäivää. Mikäli aktiivisuusedellytys ei täyty, niin työttömyysetuus pienenee seuraavan tarkastelujakson ajaksi.

Aktiivimallissa työttömyysetuuden täysimääräinen saaminen edellyttää, että säilyttääkseen työttömyysetuuden ennallaan työttömän työnhakijan on tarkastelujakson aikana joko tehtävä 18 tuntia palkkatyötä, ansaittava yritystoiminnassa yhteensä vähintään 23 prosenttia yrittäjän työssäoloehtoon vaaditusta kuukausiansiosta (vuonna 2018 tämä on 241 euroa) tai oltava viisi päivää TE-toimiston työllistymistä edistävässä palvelussa.

Tässä yhteydessä on syytä huomata, että työttömyysetuuden saaminen ylipäätään on rippuvainen siitä, onko ihminen rekisteröitynyt työttömäksi työnhakijaksi, ja työttömyysetuuden suuruuteen vaikuttaa se, tekeekö töitä tai osallistuuko työllistymistä edistävään palveluun (TE-toimiston kurssit). Mikään pakko ei siis ole hakea töitä eikä tehdä töitä. Riskinä on vain etuuden pineneminen. Mikään pakko ei ole myöskään rekisteröityä työttömäksi työnhakijaksi.
Minkäänlaisia pakkokeinoja ei siis kohdistu henkilöön, joka päättää olla vaikkapa kokonaan rekisteröitymättä työttömäksi työnhakijaksi. Ja ainoa, mitä aktiivusuus velvoitteen täyttämättä jättämisestä seuraa, on etuuden pieneneminen seuraavan tarkastelujakson ajaksi. Eli etuus on taas täysimääräinen sitä seuraavalla tarkastelujaksolla.

Kuten alussa kerrottiin, on mahdollista elättää itsensä muillakin tavoin, kuin etuuksilla tai työnteolla, ja että on myös mahdollista yhdistää etuuksien saaminen näihin muihin tapoihin.

Oikein toteutettuna nämä tulonhankkimistavat mahdollistavat kevyen työn tekemisen muutaman tunnin ajan muutamana päivänä viikossa, jolloin vapaa-aikaan ja elämästä nauttimiseen jää enemmän mahdollisuuksia. Ja mikä parasta, voit saavuttaa taloudellisen riippumattomuuden ja siten myös riippumattomuuden työpaikoista tai yhteiskunnan tuista eikä sinun tarvitse enää nöyristellä työnantajien tai muiden valtaapitävien edessä.

Työttömyysturvassa on 300 euron suojaosa. Voit siis tienata 300 euroa ilman, että tulot pienentävät työttömyysetuutta. Ja mikäli tienaat yli 300 euroa kuukaudessa, siirryt sovitellulle työttömyysetuudelle. Esimerkiksi, jos saat tässä kuussa tuloa 400 euroa, otetaan työttömyysetuuden sovittelussa huomioon 300 euroa ylittävä osuus eli 100 euroa. Työttömyysetuutta maksetaan seuraavana maksupäivänä 50 euroa vähemmän kuin ilman ansiotuloja eli puolet suojaosan ylittävästä summasta vähennetään etuudesta. Tästä syystä voit huoletta yhdistää nämä kohta esiteltävät tulonhankkimistavat työttömyysetuuden kanssa.

Ja mikä parasta, voit harjoittaa näitä tulonhankkimistapoja vaikka olisit töissä tai yrittäjä ja haaveilet vapaammasta elämästä tulevaisuudessa. Ei ole kuitenkaan suositeltavaa irtisanoutua työpaikasta tai lopettaa yritystoimintaa heti, vaan vasta oikean hetken tullen, kun alat saada riittävästi muita tuloja.

Seuraavista alla olevista linkeistä pääset lukemaan, miten voit hankkia tuloja muulla tavoin kuin tekemällä töitä työnantajalle. Voit yhdistää nämä tavat tarvittaessa etuuksien kanssa tai käyttää näitä oman työn ohella lisätienestin hankkimiseen.

Ala tienaamaan rahaa kryptovaluutalla:
Lue tästä linkistä Miesasia sivuston selvitys kryptovaluutoista ja siitä, miten tienaat niillä.

Ala tienaamaan rahaa netissä:
Lue tästä linkistä Asumaan Ulkomaille sivuston vinkit rahan tienaamiseen netissä.

*Jokaisen oman harkinnan varaan jää, ilmoittaako kryptivaluutoilla tai netissä tienatut rahat verottajalle verotusta varten tai Kelalle soviteltuja etuuksia varten. Ilmoitusten kiertäminen on mahdollista, mutta kirjoittaja suosittelee noudattamaan kaikessa toiminnassa lakeja sekä viranomaisten määräyksiä.

Sisällön tarjoaa Blogger.