Header Ads

Verenluovutus raskaana olleelta naiselta miehelle, voi tappaa miehen

Kuvitus kuva

Hollantilainen tutkimus on löytänyt huolestuttavia merkkejä siitä, että mikäli miehelle annetaan raskaana olleen naisen verta voi mies, jopa kuolla tähän. Tutkimus myös totesi, että ei ole väliä missä vaiheessa nainen on ollut raskaana.

Huolestuttavan hollantilais tutkimuksen mukaan miehet jotka saavat verta raskaana olleelta naiselta kuolevat jopa 1.3 kertaa todennäköisemmin.

Tutkimus käsitteli lähes 60 000 verenluovutusta, joiden data kerättiin Hollannin suurimmasta sairaalasta. Tutkimus julkaistiin ensimmäisenä Journal American Medical Association:ssa.

Jossain kohtaa elämänsä aikana raskaana olleiden naisten verta saaneiden miesten kuolleisuus oli 101 jokaista 1000 henkilöä kohden vuodessa. Kun verenluovuttajana oli ollut mies oli luku vain 80 kuollutta 1000 henkilöä kohden.

Juuri raskaana olleiden naisten luovuttaman veren kuolleisuus määrä miehissä oli 78 jokaista 1000 henkilöä kohden.

Vielä ei tiedetä miksi näin on, mutta osa epäillyistä liittyy naisten immuniteetin muuttumiseen raskauden aikana. Osa epäilee, että kyseessä on veren rauta pitoisuuden muuttuminen raskaana olleilla naisilla, joka taas huonontaa punasolujen syntymistä verenluovutuksen jälkeen.

Tutkimuksen kirjoittaja toteaakin seuraavaa:

Lisätutkimuksia tarvitaan, jotta voimme toistaa tutkimuksen havainnot ja selvittää miksi näin tapahtuu.

Punaisen ristin puhemies on sanonut, että he eivät tule muuttamaan käytäntöjään:

Tutkimus on vasta alustava ja tutkimuksen tekijätkin ovat myöntäneet, että sillä on vielä omat rajoitteensa.
Punaisen ristin mukaan tutkimus tulee vielä varmentaa ja toistaa kolmansien osapuolien taholta, jotta he alkavat muuttamaan toiminta tapojaan.

Punaisen ristin yleisten toimintatapojen mukaan, naiset jotka ovat juuri synnyttäneet tai imettävät, eivät voi luovuttaa verta. Lisäksi synnytyksestä on oltava vähintään 12 kuukautta.

Miehet jotka ovat huolissaan tutkimuksesta ja hyvästä syystä eivät voi kuitenkaan tietää kenen verta heille luovutetaan. Punaisen ristin puhemies on kumminkin luvannut, että mikäli vaaratilanteita syntyy tullaan asia tutkimaan ja selvittämään mistä veri on peräisin.

Monella miehellä myös herää odotetusti kysymys, toimittaisiinko samalla tavalla eli ei muutettaisi mitään vaan annettaisiin korkeamman riskin verta miehiltä naisille, mikäli sama oltaisiin todettu tapahtuvan toisin päin.Sisällön tarjoaa Blogger.