Header Ads

Professori Rimpelä: Koulujärjestelmä ei huomioi poikia

Gender Egalitarian Finland ry järjesti 7.8. seminaarin teemalla "Poikien tyttöjä huonompi peruskoulupärjääminen". Puheenvuoron pitäjinä ja keskustelun alustajina tilaisuudessa oli kolme professoria.


Ensimmäisen puheenvuoron pitäjä, professori Matti Rimpelä, tarjosi kuulijoille pohjustusta koko suomalaisen koulujärjestelmän kehitykseen ja koulua käyvän lapsen/ nuoren kehitykseen. Tilaisuuden teeman mukaisesti Rimpelä nosti esille poikien kurjaa tilannetta koulupärjäämisen näkökulmasta. Aineistoa poikien tyttöjä huonomman koulupärjäämisen syiden analysoimiseksi olisi vaikka kuinka, mutta tästä teemasta ei sitten jostain syystä olekaan kiinnostuttu. Toisin on tyttöaineiston kohdalla, jota on tutkittu runsaastikin.Professori Matti Rimpelä luennoin poikien tilanteesta (kuvateksti)

Jonkinlaisena yhteenvetona puheenvuoron perusteella voisi esittää, että tietynlainen feministinen intressi tuntuu suomalaisessa koulumaailmassa olevan hegemonisessa asemassa. Poikien ja tyttöjen osaamistulosten erot ovat Suomessa suurempia, kuin missään muussa OECD-maassa, mutta tästä huolimatta minkäänlaisia toimia ei ole käynnistetty poikien ja tyttöjen välisen tilanteen tasoittamiseksi.

Lyhyet poiminnat Rimpelän puheenvuoron joihinkin kiteytyksiin löytyvät trailerilta (1min30sek).

Aiheesta enemmän kiinnostuneet katsovat ja kuuntelevat tietysti koko puheenvuoron sekä sen tiimoilta käydyn lyhyen keskustelun (n. 40min).


Professori Rimpelän puheenvuoro saa pian jatkoa professori Liisa Keltikangas-Järvisen puheenvuorosta samaisessa seminaarissa. Käy tykkäämässä Gender Egalitarian Finland ry:n fb-sivusta ja pysy ajan tasalla mm. tähän kouluteemaan liittyvistä nostoistamme.  

Sisällön tarjoaa Blogger.