Header Ads

Rikos valtiota vastaanKun ihminen syyllistyy rikokseen nimeltä työttömyys, yhteiskunta asettaa syyllisen valvontarangaistukseen. Maasta ei saa poistua, koska on oltava valmis vastaanottamaan työtä, jos sitä tarjotaan. Tekemisiä täytyy selvitellä eri viranomaisille. Työttömän on pystyttävä osoittamaan yhteiskunnalle, ettei ole maannut sohvalla juomassa kaljaa, vaan todella hakenut töitä tai vähintään heilutellut käsiään temppukursseilla aktiivisuuden merkiksi.
Jos työtön tekee jotain ilman viranomaisen lupaa, seurauksena voi olla elinikäinen velkavankeus. Näin voi käydä, jos uskallat tehdä jotain muuta kuin hakea työtä 24/7. Työttömän harrastelijamuusikon ei kannata julkaista albumiaan Spotifyssä tai näperrellä plektroja siinä toivossa, että sen avulla voisi lopettaa työttömyyden. Työtön on omatoimisuudellaan syyllistynyt työttömyyttäkin vakavampaan rikokseen, yrittäjyyteen. Rangaistuksena voi olla jopa 10 000 euron suuruinen tukien takaisinperintä.
Ilman työtä rangaistusmaksua ei voi tietenkään maksaa. Velka menee ulosottoon ja luottotiedot siinä samassa. Ilman luottotietoja työn saanti vaikeutuu, koska työnvälitysfirmat käyttävät luottotietoja arvioidessaan työnhakijan soveltuvuutta asiakasyritykseen.
Mikäli työttömyys pitkittyy, kaverit ja sukulaiset alkavat epäilemään onko työttömän luonteessa velttoja piirteitä. Sosiaalinen piiri kapenee. Elämä alkaa pyöriä viranomaisille vietävien selvitysten, epätoivon sävyttämien työhakemusten kirjoittelun ja työkkärin tädin saarnojen kuuntelun ympärillä.
Koska ihminen on valvontarangaistuksessa ja kaikki omatoimisuus johtaa selvityspyyntöihin, karensseihin ja muihin ongelmiin, seurauksena ei voi olla muu kuin se, että ihminen tekee vain sen mitä ylhäältä käsketään - ei enempää, ei vähempää. Valintoja tekevästä yksilöstä ja itsenäisestä toimijasta on tullut virkamiehen egon jatke ja toimenpiteiden kohde, jolla ei ole omaa tahtoa. Aktivointi onkin johtanut passivoitumiseen ja aloitekyky mennyt. Ihminen on laitostunut työttömyyteen.

Lähde - Milko Aikio, Uusi Suomi puheenvuoro

Sisällön tarjoaa Blogger.