Header Ads

Mielipide: Palkkaus, työttömyys ja loiset


Mikä on palkka mitä sinä olisi valmis maksamaan 1000 €/kk tai ehkä 1500 €/kk kokopäivätyöstä? Oletko valmis vähentämään omia voittojasi jos se tarkoittaisi sitä, että joudut maksamaan enemmän palkkaa? Moni varmasti sanoo ääneen kyllä, mutta syvällä sisimmässään tietää, että ei olisi siihen valmis.

Mutta miettikäämme hieman yhden hengen taloutta, paljon kuluja kuukaudessa syntyy? Kulut on laskettu yhdelle hengelle, joka ei polta tai käytä alkoholia. Kuluihin ei ole otettu huomioon esimerkiksi leffateatterissa käyntiä, ulkonasyömistä tai mitään muutakaan ylimääräistä

  • Vuokra 500-700 €/kk
  • Ruoka 200-300 €/kk
  • Hygienia tuotteet 20 €/kk
  • Sähkö 25 €/kk
  • Netti 20 €/kk
  • Vesi 20 €/kk
  • Puhelin 20 €/kk
  • Työmatka bussilla 50 €/kk

Tuosta kun laskee tulee 855 - 1155 €/kk pelkästään kuluja jo elämisestä. Nyt jos kuvitellaan, että sairastut, haluat joskus muuttaa omistusasuntoon, omistatkin auton, ajattelet perheen perustamista jne. mitä tahansa ekstraa, ei sinulle jää käteen yhtikäs mitään ja/tai sen toteuttaminen ole edes mahdollista.

Sanon nyt suoraan sen mitä moni ei uskalla. Jään mielummin kotiin istumaan, harrastamaan ja tekemään omia bisneksiäni kuin teen töitä 8 h/pv ja käteeni ei jää juuri ylimääräistä. Työ ei ole itseisarvo vaan sen tulee tuottaa työntekijälleen riittävästi arvoa siinä missä yrityksellekin, jotta se olisi järkevää.  En myöskään usko, että moni milleniaani tai muu edes häpeää (eikä heidän tulisikaan), sitä että elää muiden rahoittamaa elämää niin kauan kuin se on mahdollista kun muutakaan tapaa ei ole.

Niin kauan kuin yritykset eivät halua maksaa ihmisille palkkaa jolla elää ilman tukien hakemista ei sitä työtä kannata tehdä. On täysin järjetöntä, että yhteiskunta joutuisi tukemaan henkilöä, joka on kokopäivä työssä siten, että joutuu maksamaan osan vuokrasta ja tekee näin tulonsiirron automaattisesti vuokranantajalle.

Ei, tämä avautuminen ei tule jonkun koulupudokkaan milleniaanin suusta vaan kaksi ammattitutkintoa ja insinöörin paperit lukeneen suusta.

Onnea kaikille työnhakuun, mutta kirjoittaja itse ei ainakaan aijo itseänsä liikaa stressata työnhaulla vaan jatkaa onnellista elämäänsä yhteiskunnan loisena niin kauan kuin voi. Toki tämäkin loinen töitä etsii, mutta ei aijo masentua sen takia jos ei töitä saa ja varsinkaan jos kyseisistä töistä ei makseta sellaista palkkaa jolla voisi alkaa rakentamaan tulevaisuuttaan.

Loppuun on hyvä huomauttaa, että nyt varmasti moni miettii, että tukien maksaminen olisi lopetettava kokonaan kaikilta paitsi heikoimmassa asemassa olevimmalta kuten sairailta, vanhuksilta, vammaisilta ja lapsilta, mutta miettikääpä seuraavaa...

Meillä on 10 000 työpaikkaa joista joidenkin laskemien mukaan noin ehkä 4000 - 5000 on kokopäivätöitä. Näistä 1000 - 2000 on töitä joita kuka tahansa voi tehdä. Työttömiä meillä on 300 0000 - 450 000 riippuen laskenta ja tilastointi tavasta. Mitä nämä ihmiset tekevät mikäli tuet lopetetaan? Kuinka he elättävät itsensä? Vastauksena on tietenkin niin kutsuttu sorkkarautatalous eli rikollisuus.


Oletko valmis siihen, että nämä ihmiset ryöstävät, murhaavat, myyvät huumeita tai tekevät muita rikoksia, jotka saattavat kohdistua sinuun, oman elantonsa eteen?

Sisällön tarjoaa Blogger.