Header Ads

Hallitus ja ministeriö suunnittelevat leikkauksia työttömien tukiin!Sosiaali- ja terveysministeriö on kaikessa viisaudessaan päättänyt ehdottaa "aktiivimallia" työttömille. Ei siinä mitään, että työttömiä yritetään aktivoida, mutta millä keinoin. Mikäli kyseinen sosiaali- ja terveysministeriön työryhmän malli menee läpi tulee työttömän kolmen kuukauden välein osoittaa aktiivisuutensa tai hänen etuuksiaan leikataan. Vajaan 700 euron työmarkkinatuesta tämä tarkoittaa noin 30 euron leikkausta ja 1500 euron ansiosidonnaisesta noin 70 euron leikkausta. Summa ei kuulosta paljolta varmasti monelle, mutta työttömälle, jokainen senttikin on tärkeä toimeentulon kannalta.

Miten aktiivisuuden voi osoittaa?

Oman aktiivisuutensa työtön voi osoittaa tekemällä 18h töitä kolmen kuukauden ajan, hajautettuna maksimissaan neljän viikon ajalle tai osallistumalla viideksi päiväksi niin kutsutuille työllistämistä edistäviin palveluihin eli orjatöihin.

Nyt kumminkin herää kysymys, mistä näitä töitä saadaan 350 000 - 450 000 työttömälle. Ongelmana on myös se, että esimerkiksi TE-toimisto ja KELA on myöntänyt, että heillä ei ole varaa järjestää kaikille työttömille näitä työllistämistä edistäviä palveluita, jolloin kyseinen uudistus tarkoittaa välitöntä leikkausta tukiin työttömillä, jotka eivät onnistu "aktivoimaan" itseään.

Naulana arkuun voineekin vielä ihmetellä sitä, että mikäli leikkauksia tehdään joutuu KELA maksamaan sosiaaliavustuksia ihmisille, joiden tulot putoavat alle lain asettaman rajan, kiitos kyseisen leikkauksen.


Yhteenvetona voineekin siis todeta, että kyseessä on selkeä leikkaus työttömien ja huono-osaisimpien kohdalla. Rahaa siirretään hallituksen ja ministeriöiden toimesta taskusta toiseen saamatta mitään järkevää aikaiseksi tai edes työllistämällä juurikaan ketään millään tapaa. Työllistämisfirmat ja niiden omistajat varmasti jo hierovatkin käsiään yhteen, koska tämä tarkoittaa heille jatkuvaa tulovirtaa vielä enemmissä määrin, mikäli kyseinen aktiivimalli lyö itsensä läpi, mutta uusia kuluja yhteiskunnalle.

Sisällön tarjoaa Blogger.