Header Ads

Sijoittaminen vaatii kärsivällisyyttä


Sijoittaminen ei ole tie äkkirikastumiseen, mutta sen avulla voi ajan kanssa hankkia itselleen taloudellista turvaa. On mahdollista päästä jopa taloudellisesti riippumattomaan tilanteeseen, jolloin ei tarvitse huolehtia päivätöistä ja jos pelaat korttisi viisaasti, voi rikastuminenkin olla jonain päivänä kaukaista haavetta todellisempi tavoite. Kannattaa kuitenkin aloittaa maltillisesti ja asettaa tavoitteet realistisiksi.
Sijoittamista voi tehdä monella tapaa. On rahastoja, pörssiosakkeita, metsiä ja sijoitusasuntoja. Ensimmäinen askel näistä jokaiseen on kuitenkin säästäminen. Lainan otto kuulostaa ehkä helpolta ja houkuttelevalta ajatukselta, mutta pitkällä juoksulla se ei ole millään tavoin kannattavaa, koska kulut syövät sijoituksen tuomia säästöjä. Aseta itsellesi realistinen tavoite ja tee sen pohjalta suunnitelma. Säästä pikkuhiljaa muutama kymppi kuukaudessa ja laita rahat sivuun säästötilille tai aloita sijoittaminen pikkuhiljaa sijoittamalla suoraan rahastoihin.
Rahastosäästämisen avulla sijoittaminen tulee hiljalleen tutuksi ja samalla säästämäsi siivu kasvaa parempaa korkoa. Muista kuitenkin vertailla eri rahastojen palvelukuluja! Rahastoista osakesäästämiseen siirtyminen onkin jo huomattavasti kivuttomampaa ja helpommaksi teet sen tutustumalla odotellessa osakesijoittamista käsittelevään kirjallisuuteen. Kirjallisuuden lisäksi netti on pullollaan informatiivisia sivuja ja keskustelupalstoilla voit lukea ihmisten omia sijoituskokemuksia. Tietysti tähän kaikkeen kannattaa suhtautua aina pienellä varauksella ja muistaa pitää maalaisjärki mukana. On olemassa myös erilaisia sähköisiä palveluja, jotka kokoavat asiakkailleen tärkeää tietoa osakemarkkinoista. Palveluissa voit tutkia muun muassa osakeanalyysejä sekä tehdä vertailuja eri osakkeiden kesken.
Pörssiosakkeissa tuotto on usein huomattavasti parempaa kuin rahastoissa, mutta myös riskit suurempia. Osakesijoittaminen ei ole hätäisen ihmisen hommaa vaan sinun tulee varautua siihen, että rahavirrat aukeavat vasta useamman vuoden kuluttua. Riskejä voi hieman hillitä hajauttamalla, eli ostamalla usean eri yhtiön osakkeita, eikä panostamalla joka lanttia yhteen ja ainoaan kohteeseen. Hajauttaminen tietysti myös vähentää äkkirikastumisen mahdollisuutta, mutta kuten aiemmin jo todettiin, sijoittaminen vaatii kärsivällisyyttä ja realistisia tavoitteita. Kun sijoitat useampaan eri alan yhtiöön, yksittäisen yhtiön vaikeudet eivät tuhoa koko kokonaisuutta. Hajautusta on myös se, että ostaa osakkeita hillitysti säännöllisin väliajoin.
Sijoittaminen vaatii strategiakykyä ja asiantuntemusta, jota voit harjaannuttaa ajan myötä. Loppujen lopuksi kyse on kuitenkin siitä, että sinä tiedät, mitä ostat ja milloin kannattaa myydä. Asiantuntija-apua on tarjolla ja pian lennät jo omien siipiesi varassa.
Mikäli säästäminen ja sijoittaminen ei ole sinun juttusi, aina on olemassa luotettavat ja turvalliset nettikasinot, joissa pääset helposti pelaamalla voittojen makuun. Toki rahapelit netissä sisältävät omat riskinsä, aivan kuten osakkeet ja rahastotkin, mutta tällä tavoin on mahdollista tienata hauskanpidon lomassa.  Monet pelisivustot jakavat rahaa ilmaiseksi ja näillä valuutoilla kun pääset kiinni jackpotin syrjään, saatat huomenna jo ajella uudella autolla upean design-talosi tonttia valitsemaan.

Sisällön tarjoaa Blogger.