Header Ads

Nintendo Switchin 5 suurinta ongelmaa


Nintendon uusin konsoli Switch ilmestyy kolmas maaliskuuta ympäri maailmaa ja juuri siksi ajattelimmekin käydä tässä tekstissä kyseisen konsolin viisi suurinta ongelmaa. Itsehän olen suuri Nintendo fani ja siksi pelkäänkin suuresti, että nämä viisi ongelmaa tulevat tarjoamaan konsolille saman kohtalon kuin traagiselle Wii U:lle.


1. Nintendo Switch on kallis ja sen lisälaitteet vieläkin kalliimpia
Kun Switch julkistettiin annettiin sille hinnaksi 299 $, joka itsessään ei ole edes paha. Itse asiassa muutettuna tuo euroalueen hinnaksi 300 € ei se edes olisi vielä paha hankinta itsellenikään, mutta mitä nyt olen nähnyt verkkokaupoissa on hinta peräti 349-379 €/kpl. Verrattuna PS4 ja Xbox One hintoihin joita saa nykyiseltään uutena, jopa 250 €/kpl on hinta turhan korkea.

Voisin jopa antaa kaiken tämän anteeksi, mutta järkyttävät 79 € Pro ohjaimelta ja 39 € lataavalta Joy-Con pidikkeeltä niin ei kiitos.

2. Ei tarpeeksi pelejä julkaisun aikaan
Nyky aikana lähes kaikilla uusilla konsoleilla on sama ongelma, mutta Nintendolla tämä tuntuu olevan pahimmasta päästä. Toki konsolin julkaisun aikaan tulee mainio The Legend of Zelda: Breath of the Wild, jota itsekkin odotan suurella innolla, mutta tiettävästi vain erittäin harvan pelin tiedetään vielä tulevan Switchille. Itse olin yllättynyt Skyrimin esittelystä, mutta tämäkin peli alkaa jo olla vanha julkaisuunsa nähden.

3. Maksullinen online palvelu
Ei pahalla Nintendo, mutta kukaan ei halua maksaa "netistään" kahdesti. Itse olenkin juuri tästä syystä jättänyt PS4 ja Xbox One hankimatta, koska en halua maksaa toista kertaa siitä ilosta, että saan pelata toisten pelaajien kanssa. Nintendo olisikin järkevintä tarjota online toiminta ilmaiseksi mikäli haluaa, että sen tulevat online pelit menestyvät. Näistä mainittakoon esimerkiksi Splatoon 2.

4. Switchin mukana vain 32G muistia
32 G muistia on nykyisin erittäin vähän. Ymmärrän toki valinnan mikäli pelit tulevat fyysisessä muodossa ja eivät vaadi asentamista kuten PS4 ja Xbox One tapaan joissa pelit usein joudutaan asentamaan kokonaisuudessaan pelilaitteelle, mutta siltikin. Entäpä käyttäjät, jotka tulevat ostamaan Nintendon nettipalvelusta lisää pelejä? Tämä tarkoittanee sitä, että pelaajien on itse ostettava jopa 128 G tai 250 G Micro SD kortti laajentaakseen konsolin muisti kapasiteettia, mutta joka myös tarkoittaa, että sen kokonaishinta nousee.

5. Julkaisijoiden puute
Nintendon pelit ja julkaisut ovat yleensä ainakin omasta mielestäni olleet lähes täysiä kympejä. Nyt emme kuitenkaan vielä osaa sanoa aikooko EA tai esim Activision julkaista yhtään peliä konsolille. Jotta konsoli pärjäisi "sodassa" on sen takana oltava suuria AAA julkaisijoita joiden pelit vetävät pelaajia puoleensa. Ilman pelejä ei kukaan halua ostaa konsolia.

Katso Nintendo Switchin julkaisu video täältä

Sisällön tarjoaa Blogger.