Header Ads

Nykyajan gynosentrismi


Miten gynosentrismi tulee parhaiten esiin nykyaikana ja mitä se tarkoittaa? Mikäli kyseinen sivistyssana ei ole sinulle tuttu niin sillä viitataan uskomusjärjestelmään jossa naisen vastaanottokyky, tahto ja halut ovat etusijalla.

Mikä sitten kuvaa gynosentrisyyttä parhaiten? Gynosentrismiä ei ehkä kuvaa mikään niin hyvin kuin se, että miten paljon ja kauan niin kutsutusta pay gapistä tai "naisen euro on 80snt" on jauhettu, ilman että sen tueksi on saatu minkäänlaista näyttöä, siitä huolimatta että taustamuuttujien paremmalla kontrolloinnilla se on osoitettu lähes olemattomaksi ilmiöksi.

Se on äärimmäisen huonosti perusteltu käsite. Kuinka paljon puhutaan taas siitä, että täysin faktana Suomen perustuslaki toteaa että miehet voidaan pistää tapettavaksi sodissa, jos sille on tarvetta. Se on täyttä faktaa ja tasa-arvokysymyksenä uskomattoman paljon nyt käsiteltyjä kysymyksiä tärkeämpi. Silti perustuslakiin kirjattua seksismiä ei käsitellä ongelmana, koska se koskettaa vain miehiä. Sen sijaan yhteiskunnallisesti käsitellään vakavamielisesti mitä triviaaleimpia naisten tasa-arvoongelmia vaikkei niistä olisi minkäänlaista näyttöä.

Pay gap -myytti on tasa-arvoongelma, miesten paljon lyhyempi elinikä ei ole. Lasikatto on merkittävä tasa-arvoongelma, miesten pakottaminen armeijaan ja sotaan ei ole. Vessan kannen nostamisestakin saa feministi tasa-arvoongelman, mutta miesten pidemmät linnatuomiot ja suurempi tuomitsemistodennäköisyys samoissa rikoksissa taas ei ole.


Suosittelenkin kaikkia lukemaan Miesten tasa-arvo-ongelmien top 10. Ongelmat eivät juuri ole muuttuneet vuosien aikana vaikka niitä on tuotu esiin. Ilmeisesti tahto muuttaa miesten asema paremmaksi puuttuu.

Sisällön tarjoaa Blogger.