Header Ads

Apteekin "miesvero" on suututtanut asiakkaat


New Yorkissa toimiva apteekki on päättänyt verottaa kaupassaan asioivia miehiä 7% miesverolla. Ajatuksena kaupan omistajan mukaan on herättää keskustelua tuotteiden hinnoittelusta, joka yleisesti heidän mukaansa tarkoittaa sitä, että naiset maksavat tuotteistaan enemmän kuin miehet.

Thompson Chemist ilmoitti myöhemmin nettisivuillaan, että kyseessä ei ole hinnan nosto miehille vaan 7% alennus kaikista tuotteista naisille. Perusteluna kyseiselle luvulle kyseinen kauppa pitää NYC Consumer Affairs Departmentin julkaisemaaa sukupuolihinnastoa.

Thompson Chemistin omistaja Jolie Alony kertoi, että haluaa miesten ymmärtävän, että on väärin, että naiset joutuvat maksamaan enemmän samoista tuotteista kuin miehet.

Haluamme, että miehet ymmärtävät miltä naisista tuntuu maksaa enemmän kuin heidän samoista tuotteista.
Sosiaalisessa mediassa osuvimmat kommentit kysyivätkin jo, että entäpä jos kyseessä on transsukupuolinen mies joka ostaa tamponeja itselleen. Saako hän alennuksen myös?

Olettiko kauppa juuri sukupuoleni? TRIGGERED! -kommentoi eräs toinen.

Moni onkin jo suoraan sanonut, että kauppa selkeästi levittää miesvihaa ja tulee boikotoimaan sen toimintaa jatkossa. Monet kommentoijat myös epäilivät, että kauppa tulee sulkemaan ovensa seuraavan kuukauden aikana asiakaskadon johdosta.

Loppuun vielä huomautettakoon, että naiset maksavat tuotteistaan yleisesti enemmän koska naiset vaativat tuotteisiinsa erinäisiä osia kuten parempia kädenvarsia, geeliliuskoja ja enemmän teriä esimerkiksi partateriinsä joilla ajelevat säärensä. Kaikki nämä maksavat tuottajalle enemmän joka taas tarkoittaa myös sitä että tuotteen hinta nousee. Myös deodorantit ja muut hygienia tuotteet maksavat sitä enemmän mitä laadukkaampia ja vaikeammin tuotettavia niiden ainesosat ovat. Joten toistamme vielä kertaalleen faktan jonka lähes kaikki vähänkin älykkäämmät ihmiset tietävät. Naisten omat vaatimukset tuotteiden laadun ja osien suhteen nostavat tuotteiden hintaa verrattuna miesten pelkistetympiin tuotteisiin verrattuna. Sisällön tarjoaa Blogger.