Header Ads

#Pelipoikki – rauhanmarssi vai sodanjulistus?

Poliitikot ovat puolin ja toisin härskisti yrittäneet hyödyntää Asema-aukion murhenäytelmää kanavoidakseen tapahtumien saaman huomion aatteensa kannatukseksi. Jimi Karttusen kuolemasta on tehty pitkälle meneviä poliittisia tulkintoja, vaikka tapahtumien tutkintakin on vielä kesken.
Poliisin arvion mukaan 15 000 helsinkiläistä kokoontui tänään Senaatintorille ilmaisemaan huolensa lisääntyvästä epäluulon ja vihamielisyyden ilmapiiristä. Kansa ei kokoontunut sankoin joukoin hallitsemattoman maahantulon, vaan turvallisen yhteiskunnan puolesta.
Asema-aukio on kaikille helsinkiläisille tuttu ja arkinen paikka. Kymmenet tuhannet ihmiset tekevät työmatkansa joka arkipäivä sen kautta. Henkilökohtainen side tapahtumapaikkaan on syy, joka motivoi niin monet osallistumaan tämänpäiväiseen mielenosoitukseen.
Ihmiset kysyvät itseltään, entä jos se olisi tapahtunut minulle?
Poliittinen peli on varastanut huomion Asema-aukion tapahtumien ja tämänpäiväisten kansankokousten inhimilliseltä ulottuvuudelta. Niin Rajat kiinni! -liikkeen jäsenet kuin Pelipoikki-mielenosoituksen osallistujat ovat huolissaan samasta asiasta: turvallisuudesta.
Maailmankatsomukset ovat sinivalkoisten ja punaviheiden parissa hyvin erilaiset, mikä on johtanut kahteen täysin vastakkaiseen retoriseen tyyliin ilmaista huoli epävarmasta tulevaisuudesta. Liika keskittyminen pinnallisiin tyyliseikkoihin on sokeuttanut ihmiset näkemästä laajempia ja kaikkia suomalaisia koskettavia kehityskulkuja, jotka ruokkivat huolen ja pelon tunteita – saaden tavallisesti varsin maltilliset suomalaiset ulos kaduille vaatimaan päättäjiltä toimia paremman huomisen turvaamiseksi.
Sinivalkoisten ja punavihreiden tavoitteet eivät ole toisiaan poissulkevia, vaikka maailmankatsomuksissa onkin sovittamattomia eroja. Ajankohtaisten yhteiskunnallisten kysymysten kannalta niillä ei kuitenkaan ole merkitystä. Rotusortoa ja hallitsematonta maahantuloa voi vastustaa samanaikaisesti, vaikka poliitikot tekevätkin kaikkensa saadakseen suomalaiset uskomaan, että vain heitä äänestämällä Suomella on tulevaisuutta.

Lähde - Milko Aikio, pohdintoja blogi

Sisällön tarjoaa Blogger.