Header Ads

Miten välttää elatusmaksujen maksamisen ja pistää Kela maksamaan ne puolestasi?


Miten välttää elatusmaksujen maksamisen ja pistää Kela maksamaan ne puolestasi (elatustukena)?

1) Nosta asumismenot tappiin, hanki omistusasunto jne. ja pidä huolta, että maksuohjelma on riittävän pitkä, mieluusti vähintään niin pitkä, että lapset ehtivät jo aikuistua. Asumismenot (vuokra/yhtiövastike/sähkö/vesi/asuntolainan lyhennykset jne.) huomioidaan elatuskykyä arvioitaessa.

2) Nosta veroprosenttisi tappiin. Voit aina ilmoittaa palkan tms. työnantajallesi suuremman veroprosentin kuin mitä verottajalta on tullut. Elatuskyky lasketaan kuukausittain käteen jäävän nettotulon perusteella (josta vähennetään asumiskulut, lääkekulut, työmatkakulut ja 580€ käyttörahasi), joten näin nettotulosi jäävät pieniksi.

Saat sitten veronpalautuksina kuitenkin nuo korkeat veroprosenttisi takia maksamasi verot takaisin koron kera! Varmuuden vuoksi kannattaa nostaa veronpalautukset käteiseksi, koska liian suuri omaisuus tileillä jne. voidaan katsoa elatuskyvyksi.

Mitä muita hyötyjä tästä on sinulle? Kun käteesi jää enemmän rahaa voit kohdentaa sen paremmin omaan elämääsi, mutta ennen kaikkea myös lapseesi/lapsiisi. Liian monesti raha menee äidin omiin kuluihin kuin lapseen. Tästä syystä onkin ennen kaikkea tärkeää, että sinun sallitaan itse kohdentaa raha lapsen parhaaseen ilman turhia välikäsiä.

Sisällön tarjoaa Blogger.