Header Ads

Miten suojautua urkijoilta ja verkkohyökkäyksiltä?


Oletko miettinyt miten suojella omaa anonymiteettiäsi netissä? Entä oletko kuullut kenties sanan VPN joskus ja miettinyt mitä ihmettä se edes tarkoittaa? Ei hätää sillä päätimme pureutua juurikin tähän kysymykseen tämän kertaisessa kirjoituksessamme.

Jotta voisit turvata anonymiteettisi on ensin tarkasteltava taikasanaa VPN eli Virtual Private Network tai tuttavallisemmin suomeksi virtuaalinen erillisverkko.

Lyhyesti sanottuna VPN on verkko joka käyttää salausta suojaamaan yhteytesi. Usein tämä hoidetaan siten että kytkeydyt VPN palvelua myyvän yrityksen verkkoon. Verkkoon kytkeydyttyäsi yhteytesi liikkuu ensin palveluntarjoajalle, siitä esimerkiksi nettisivulle johon haluat päätyä ja sieltä takaisin palveluntarjoajalle josta palataankin taas sinun koneeseesi. Olet nyt anonyymi koska nyt kyseisellä nettisivulla näkyy vain palveluntarjoajan tiedot.

Entä miten sinä sitten hyödyt tästä? No kuten jo aikaisemmin luit on kyseessä salattu yhteys eli mitä ikinä verkossa teetkin olet anonyymi. Tämän lisäksi olet paremmin suojassa erilaisilta urkkimisilta ja verkkohyökkäyksiltä. Haittapuolena on ainoastaan se, että VPN on usein maksullinen palvelu ja usein vähemmän tietotekniikkaa perehtyville vaikea ottaa käyttöön.

Tästä syystä päätimmekin nyt auttaa lukijoitamme kertomalla VPN:stä, jota myös me käytämme. Betternet.co on VPN, joka mahdollistaa sinun käyttää salattua yhteyttä helposti ja ennen kaikkea ilmaiseksi. Se ei vaadi myöskään rekisteröitymistä, sähköpostiasi tai näytä mainoksia koneellasi.

Voit ladata betternet lisäosan esimerkiksi Chrome -selaimeen ja käyttää sitä helposti ilman suurempia ponnisteluja. Alla vielä nopea pikaopas betternet lisäosan käyttöön ladattuasi sen Chromeen tai muuhun selaimeen.

1. Klikkaa kuvaketta oikeassa ylälaidassa avataksesi lisäosa.


2. Paina "Select Location" valitaksesi "maa" josta yhteytesi näyttää tulevan nettisivulle. (Voit tämän avulla esimerkiksi katsella sivustoja tai kuunnella musiikka, jotka ovat vain saatavilla USA:sta lähtöisin olevalle liikenteelle.)


3. Lopuksi paina "CONNECT" niin olet yhdistynyt VPN:ään ja ohjelma on toiminnassa.


Sisällön tarjoaa Blogger.