Header Ads

Onko onnellinen elämä mahdollinen?Voidaanko kurjuudesta päästä eroon?


Moni suomalainen mies tuntee olonsa huonoksi ja moni on joskus joutunut kokemaan epäonnea. Useat myös pelkäävät huono-osaisuutta ja kurjuutta sekä sitä, että huono-osaisuus voisi osua omalle kohdalle. Kurjuuden ja huono-osaisuuden tiedetään olevan Suomessa kasvava ongelma.


Miksi huono-osaisuutta on niin paljon ja miksi se kasaantuu miehille?

Syitä tiedetään olevan monia. Esimerkiksi sosiaalinen ja taloudellinen eriarvoisuus, joka johtuu yhteiskunnan ja naisten yleisestä piittaamaattomuudesta miesten elämästä, kasaa huono-osaisuutta miesten kannettavaksi. Myös suomalaisten naisten miehiin kohdistama väheksyntä, joka on oikeastaan henkistä väkivaltaa, lisää ja kasaa huono-osaisuutta miehille. Nämä asiat kurjistavat elämää ja johtavat usein päihdeongelmiin.


On totta, että huono-osaisuus ja kurjuus on sata vuotta sitten ollut kovempaa ja huono-osaisuuden vähentämiseksi on tehty ponnisteluja. Tällä ja edellisellä vuosikymmenellä kuitenkin etenkin miesten huono-osaisuus ja päihdeongelmat ovat lisääntyneet ja hyvinvointiyhteiskuntaa on ajettu alas.

Pysyvän ratkaisun saavuttaminen liittyy pohjimmiltaan ihmisiin ja heidän asenteisiinsa sekä käytökseen. Ylpeyden, ahneuden ja itsekkyyden olisikin loputtava. Valitettavasti ylpeys ja itsekkyys yhteiskunnassa lisääntyy kaiken aikaa ja samalla toisista välittäminen, rakkaus ja kunnioitus vähentyvät.

Kurjuudesta voi päästä eroon

Rakkaus ja hyväksytyksi tuleminen voivat motivoida huono-osaista ja pahastikin masentunutta ihmistä niin voimakkaasti, että hänen elämänsä muuttuu niin perusteellisesti, että hän pääsee eroon sosiaalisista rajoitteistaan. Suurin osa päihdeongelmista ja kurjuudesta nimittäin johtuu rakkauden puutteesta ja siitä, että ei tule hyväksytyksi sellaisena kuin on.


Yksi esimerkki on Mikko*, joka oli nuorena ujo ja hiljainen eikä ammattikoulusta valmistumisen jälkeen saanut kiinni työelämästä. Hänen päivänsä kuluivat internetissä ja illat kaljaporukoissa. Hänen elämänsä kuitenkin muuttui hänen matkustettuaan kerran Thaimaahan, jossa hän huomasi, etteivät Suomessa olevat sosiaaliset rajoitteet rajoittaneet hänen elämäänsä Thaimaassa, jossa hän sai naisilta huomiota ja pystyi olemaan oma itsensä. "Thaimaassa ilmapiiri on vapaa ja suomalaisen miehen ominaisuuksia arvostetaan. Naiset eivät vähättele miehiä eivätkä ole ylimielisiä, vaan hyväksyvät sinut sellaisena kuin olet. Olen oppinut olemaan oma itseni ja tullut onnellisemmaksi, sillä Suomessa olevat sosiaaliset rajoitteet eivät rajoita elämääni Thaimaassa." Mikko kertoo.

Mikko löysi Thaimaasta rakkauden ja muuttikin jo pian ensimmäisen matkansa jälkeen Thaimaahan asumaan. Saatuaan lapsia Mikko muutti perheessä kanssa Suomeen. "Thaimaalaisen vaimoni ansiosta minulle oikeastaan vasta selvisi, että voin itse vaikuttaa elämääni ja tehdä päätöksiä. En ole enää yhteiskunnan lannistama, vaan olen ottanut ohjat elämässäni omiin käsiini. Lapseni ja vaimoni arvostavat minua ja olen päässyt eroon ujoudestani sekä aloittanut yritystoiminnan. Vietämme säännöllisesti Thaimaassa aikaa useamman kuukauden vuodessa, sillä yritystoimintaani liittyy tavaroiden tuonti Thaimaasta Eurooppaan." Mikko kertoo.

Niin ikään ulkomaan matkailua harrastava Elias* löysi onnen ja elämälleen täyttymyksen Etelä-Amerikasta. "Kolumbian toisia ihmisiä kunnioittava ja toisista välittävä ilmapiiri sopii minulle paremmin. Suomessa on valloillaan ylimielinen ja suomalaisia miehiä vähättelevä ilmapiiri. Kolumbiassa pystyn vapautumaan rajoitteistani sekä olemaan sosiaalinen, mikä Suomessa ei olisi mahdollista, sillä suomalaiset naiset vain nauravat ivallisesti, jos heille yrittää mennä juttelemaan. Vaikka tykkäänkin silloin tällöin juoda oluen tai pari, enää minun ei tarvitse ottaa voimakasta humalaa pystyäkseni keskustelemaan muiden kanssa. Parasta Kolumbiassa on, että täällä naiset ovat todella kauniita ja tulevat juttelemaan minulle. Aina kun vain saan riittävästi rahaa kasaan, matkustan Kolumbiaan niin pitkäksi aikaa kuin mahdollista."

Tulevaisuudessa Eliaksen on tarkoitus asettua aloilleen ja perustaa perhe. "Perheen perustaminen tulevaisuudessa on minulle todennäköinen vaihtoehto. Haluan kuitenkin vielä nauttia vapaan miehen elämästä, sillä olen hyvin nuori. Mielestäni myös miehillä on oikeus tulla hyväksytyksi sellaisina kuin he ovat ja nauttia elämästään." Elias toteaa.

Nämä esimerkit osoittavat, että hyväksytyksi tuleminen on miehille tärkeää ja hyväksytyksi tuleminen on onnellisuuden perusta. Hyväksytyksi tuleminen ja itsensä toteuttaminen muuttaa ihmisen elämän perinpohjaisesti, koska ne saavat aikaan muutoksen ihmisen omassa suhtautumisessa itseensä.

Aiemin mainittu Mikko lisää: "Vapauduin yhteiskunnan minulle asettamista kahleista, kun opin että voin itse vaikuttaa elämääni ja tehdä päätöksiä. Minun ei tarvitse alistua yhteiskunnan asettamaan alistettuun miesrooliin, vaan voin olla perheen päätöksentekijä. Perheen perustamisen myötä olen ymmärtänyt, että onnellisuus muodostuu tasapainoisista sosiaalisista suhteista."

Eliakselle taas uusiin ihmisiin tutustuminen tuo onnellisuutta.

On oikeastaan aika hauskaa, miten ennen luulin olevani huono naisten kanssa. Vika ei kuitenkaan ollut minussa. Itse asiassa olen oikeastaan aika hyvä keskustelemaan ja jaksan myös kuunnella. Suomalaiset naiset eivät vaan koskaan antaneet minulle mahdollisuutta osoittaa hyvyyttäni. Tai oikeammin sanottuna suomalaiset naiset eivät koskaan antaneet itselleen mahdollisuutta tutustua minuun, koska he suhtautuivat minuun ylimielisesti ja olivat itsekeskeisiä. Kolumbiassa sitä vastoin naiset ottavat minut huomioon ja ovat kiinnostuneita minusta. Nautin itsekin suunnattomasti, kun saan tutustua uusiin ihmisiin. Tämän lisäksi olen oppinut puhumaan sujuvaa espanjaa, minkä en olisi uskonut olevan mahdollista, sillä olin lapsena aina koulussa huono ja minulle sanottiin ettei minulla ole kielipäätä. Nyt kuitenkin tiedän, että vika ei ollut minussa vaan opetusjärjestelmässä, joka ei motivoinut minua oppimaan.

Mikolle ja Eliakselle onnellisuus muodostuu eri asioista. Mikolle tärkeää on tasapainoinen ja vakiintunut elämä, kun Elias taas nauttii uusien tuttavuuksien solmimisesta. Heidän onnellisuutensa muodostumiselle yhteistä on kuitenkin hyväksytyksi tulemisen toteutuminen ja oman kyvykkyyden löytäminen.

Suomessa vallitseva ylimielinen ja suomalaisia miehiä vähättelevä ilmapiiri painaa suomalaisia miehiä alas ja estää suomalaisia miehiä näkemästä omaa kyvykkyyttään. Absurdia on, että samaan aikaan Lähi-Idästä ja Afrikasta tulevia miehiä suositaan ja heidät esitetään kyvykkäinä. Jos olet kyllästynyt suomalaisen yhteiskunnan ja suomalaisten naisten ylimielisiin ja vähätteleviin asenteisiin, saatat tarvita vaihtelua. Silloin esimerkiksi Aasian tai Etelä-Amerikan rento ilmapiiri voi tulla enemmän kuin tarpeeseen.

Suomalaista miestä arvostavien ulkomaalaisten naisten löytämiseksi ei välttämättä tarvitse matkustaa edes ulkomaille. Ulkomaille matkustaminen toki on kivaa ja mieltä avartava kokemus. Mutta pääset tutustumaan mukaviin naisiin jopa ihan kotisohvalta käsin liittymällä jäseneksi kansainvälisille deittisivustoille.

Katso tästä linkistä Miesasian suosittelemat kansainväliset deittisivustot.

Siirry tästä linkistä www.foreigndatingforum.com sivustolle, josta löytää helposti seuraa.

Jos olet kiinnostunut tietämään lisää aiheesta, kannattaa tutustua Asumaan Ulkomaille sivustoon osoitteessa www.asumaanulkomaille.fi* Mikko ja Elias nimet muutettu


Sisällön tarjoaa Blogger.