Header Ads

7 tapaa rikastumiseen


Moni miettii kotonaan, työpaikallaan tai missä ikinä onkaan "Olisimpa rikas..." tai "Miten voisin rikastua?", mutta kukaan ei oikeasti tee asialle mitään. Niimpä me päätimme kerätä seitsemän vinkkiä rikastumiseen.

1. Sijoittaminen

Sijoittaminen on yksi maailman helpoimmista tavoista rikastua. Se on tosin myös yksi helpoimmista tavoista päästä eroon rahoistaan. Sijoittamalla saat helposti jopa 7% vuodessa korkoa rahoillesi. Älä kumminkaan usko niitä pörssimeklareita jotka sanovat, että sinun tulisi ostaa ja myydä osakkeita päivittäin, koska tällöin virhe arviointien teko on helpompaa ja rahasi katoavat. Onkin järkevämpää sijoittaa vakaisiin ja pitkäikäisiin yrityksiin joilla on hyvä johto ja antaa osakkeen tehdä nousut ja laskunsa rauhassa.

Voit aloittaa sijoittamisen esimerkiksi tämän linkin kautta.

Mikäli olet kiinnostunut säästämään lapsellesi sijoittamisen kautta voit tehdä sen tämän linkin kautta.


2. Säästä rahaa eläkkeeseen
Vaikka Suomessa onkin erinomainen järjestelmä joka tarjoaa elämiseen tarvittavat rahat myös eläkkeellä ei sinun tulisi luottaa tähän liikaa. Helpoin tapa varmistaa elintasonsa myös vanhempana on luoda eläkesäästötili johon siirrät jokaisesta ansaitsemastasi summasta pienen summan rahaa tilillesi.

3. Sijoita asuntoihin

Asuntoon sijoittaminen on helppoa, se mahdollistaa erinomaisen arvonnousun ja sallii sinun varmistaa katon päällesi päälle. Jos sinulla on varaa kannattaa hankkia yksiö tai kaksio hyvältä alueelta, jonka vuokraat eteenpäin. Keräämäsi vuokran avulla voit maksaa lainaa pois tasaisesti ja noin kahden-, kolmenkymmenen vuoden kuluttua omistat asunnon, jonka arvo on noussut ja josta et ole maksanut periaatteessa itse euroakaan.

4. Vähennä kulujasi

Onko autosi kallis ylläpitää tai asutko asunnossa, joka on hyvällä paikkaa, mutta siinä on kallis vuokra tai se on muuten kallis ylläpitää. Vaihda halvempaan. Ei ole järkevää maksaa ylimääräistä elämisestään koska se syö varojasi. Siksi onkin tärkeää, että tiedät mistä maksat ja kuinka paljon.

5. Vältä ostoksia joiden arvo laskee nopeasti

50 000 € auton hankkiminen voi houkuttaa nyt, mutta mikäli mietit sitä miten nopeasti kyseisen auton arvo putoaa, ei sen hankkiminen ole pakolta järkevää. Auton arvo putoaa noin 20-25% välittömästi kun ajat sen ulos autokaupasta ja putoaa saman verran joka vuosi, käytät sitä tai et.

6. Älä käytä rahaa tyhmiin ostoksiin

Sinun tulisi aina miettiä mihin käytät rahasi. Muutama euro sinne tänne ei pakolta tunnut suurelta yksinään, mutta entäpä jos lähdet laskemaan niitä yhteen. Otetaan esimerkkinä tupakka aski joka maksaa nykyisellä hintaa n. 6 € aski. Poltat kaksi askia viikossa joka tarkoittaa 12 € viikko. Lasketaan 52 viikkoa kerrottuna 12 € viikko tekee se jo 624 € rahaa savuna ilmaan. Mikäli lasket tälle summalle esimerkiksi 7 % vuotuisen koron jonka olisit saanut sijoittamalla ne osakkeisiin (667,68 €) menetit juuri ylimääräiset 43,68 €, koska et sijoittanut rahoja.

7. Pysy rikkaana

On vaikeaa tulla rikkaaksi ja vieläkin vaikeampaa pysyä rikkaana. Mikäli saat esimerkiksi palkankorotuksen, osakkeesi nousevat muutaman prosentin tai saat rahaa muuta kautta, ÄLÄ TUHLAA SITÄ! Osakkeet voivat pudota aivan yhtä nopeasti kuin ne ovat nouseet ja samalla kun saat palkankorotuksen myös kulusi ja veroprosenttisi voi nousta.

Sisällön tarjoaa Blogger.