Header Ads

Toivotan feministisen puolueen tervetulleeksi!


Suomeen on perustettu 
feministinen puolue. Puolueen väri näyttää olevan tyttömäinen pinkki, mikä korostaa mukavan perinteisellä tavalla sukupuolieroa. 

Puolueen poliittiset tavoitteet ovat samat kuin muillakin vasemmistopuolueilla:

  1. Naisten aseman parantaminen
  2. Rasismin ja syrjinnän poistaminen
Imagen artikkeli valottaa puoluetta hiukan tarkemmin.
Mukana on vaikuttajia muun muassa Naisasialiitto Unionista – esimerkiksi puheenjohtaja Katju Aro ja varapuheenjohtaja Maryan Abdulkarim. Koska syrjimättömyys on puolueen aatteen keskiössä, mukaan on pyydetty ihmisiä mahdollisimman laajalla diversiteetillä. Taustaryhmässä on ihmisoikeus-, antirasismi-, LHBTIQ- ja vammaisaktivisteja: esimerkiksi kulttuurituottaja ja transaktivisti Annu Kemppainen, kansalaisaktivisti Senni Moilanen ja kuvataiteilija ja ihmisoikeusaktivisti Katriina Rosavaara.

Käytännössä uusi puolue käy kilpailua vihreiden ja vasemmiston välimaastossa.
On vaikea ymmärtää millainen rako löytyy vihreiden ja vasemmistoliiton välimaastosta, sillä noiden puoluiden feministiset- ja ihmisoikeustavoitteet ovat aivan samanlaiset kuin feministisellä puolueella. 

Ainut ero feministisen puoleen ja vasemmistovihreidenpuolueiden välillä lienee siinä, että feministisellä puolueella ei ole muuta tavoitteita kuin feminismi, antirasismi yms. vasemmistofeminismistä tutut tavoitteet, kun taas vanhoilla puolueilla on kattava ohjelma myös muista asioista.

Feministisen puolueen synty on hieno asia!

Jos feministit saavat kannattajakortit kasaan, kyseessä on kaikkien (paitsi feministien) kannalta iloinen asia.

  1.  Feministien kannatus jakaantuu yhä useamman puolueen kesken, mikä vähentää feministien vaikutusvaltaa.
  2. Feministinen puolue usuttaa feministit keskenään tukkanuottasille, koska vasemmistovihreiden puolueiden edustajat tulevat suuttumaan heidän feminisminsä kaappausyrityksestä. Vasemmistovihreät eivät tule hyväksymään sitä ajatusta, että feministinen puolue muka ajaisi jotenkin tehokkaammin samoja asioita, jotka on varastettu suoraan vasemmistovihreiden puolueohjelmien ytimestä.
  3. Feminismi toimii hyvin niin kauan, kun feministit keskustelevat keskenään kabineteissa tai netin suljetussa FB-ryhmässä (tai no ei se toimi silloinkaan hyvin...). Kun feministit joutuvat julkiseen väittelyyn, heidän tavoitteidensa ristiriitaisuudet ja onttoudet paljastuvat kaikelle kansalle.
  4. Feminismin valta on perustunut siihen, että feminismi on soluttautunut kaikkiin puolueisiin takaoven kautta, josta käsin feministit tekevät myyräntyötään ilman, että kukaan puolueiden miehistä uskaltaa sanoa poikkipuolista sanaa feminismiä vastaan. Tähän asti feministit ovat päässeen valtaan muiden siivellä ilman, että heidän myyräntyötään olisi saatettu demokraattiseen vastuuseen.
  5. Muiden puolueiden miehet joutuvat kurkkuaan kakistellen ottamaan feministisen puolueen vastaisia positioita, mikä tuottaa herkullisia vastakkain asetteluja. Tällä hetkellä feminismi on pyhitetty pelkästään naisten ja feminismiä täysin komppaavien jees-miesten areenaksi, josta vastakkainasettulut puuttuvat kokonaan.
LUE: Mitä feministinen puolue tarkoittaa?


Lähde - Henry Laasanen, ihmissuhteet blogi

Sisällön tarjoaa Blogger.