Header Ads

Miten huijaripariskunta Irakista itketti hölmöläisiäIltapäivälehdet ovat retostelleet nyt "rikkirevittävän irakilaisperheen" tarinalla. Heidän tarinankerrontansa on tarkoituksellisen tunteisiinvetoavaa ja taustatiedoiltaan puutteellista, koska tositarinalla ei samoja reaktioita saisi.


Kun lukee vaikkapa Iltalehden juttuja aiheesta, syntyy tällainen kuva tilanteesta:

Perhe on tullut Suomeen yhdessä hakemaan turvapaikkaa tai vaihtoehtoisesti mies on tullut hieman ennen perhettään. Sitten kun perhe yritetään yhdistää, myönnetäänkin julmasti ja mielivaltaisesti oleskelulupa vain miehelle ja perheen vauvalle.

Tosiasiassa juttu menee näin: 

Mies sai turvapaikan seitsemän vuotta sitten ja omaa pysyvän oleskeluluvan. Kun hän saapui Suomeen hakemaan turvapaikkaa, ei hän hakenut välitöntä perheenyhdistämistä, koska hän ei silloin vielä edes tuntenut vaimoa. Mies ehti asua Suomessa naimattomana useita vuosia. Hän lähti ilmeisesti lomailemaan vaaralliseen Irakiin, missä hän tapasi naisen nelisen vuotta sitten.

Mies tiesi, ettei hän pizzataksin kuskina ansaitse tarpeeksi perheen elättämiseen ilman sosiaaliturvaa, joten oleskelulupaa sillä perusteella vaimolle ei heru. Yrittivät kuitenkin. Mies tiesi myös, ettei nainen ansaitse turvapaikkaa, koska on kotimaassaan turvassa. Yrittivät senkin kuitenkin saada.

 Lapset tehtiin kaikesta päätellen ankkureiksi. Monet maahanmuuttajat luulevat elokuvien perusteella, että kaikissa länsimaissa on laki, jonka nojalla maassa syntyvä lapsi saa automaattisesti kansalaisuuden. Tällainen birthright citizenship on kuitenkin vain Yhdysvalloissa. Ankkuritkaan eivät pelanneet, joten sitten turvaudutiin lehdistöön, joka auliisti kertoo valeilla ja kertomatta jättämisillä höystetyn nyyhkytarinan.

Median väki ei kuitenkaan ole hölmöläisyytensä kanssa yksin. Julkimot ja poliitikot syöksyvät suin päin tuomitsemaan "perheen rikkomisen" tietämättä asioista yhtään mitään. Edes sisäministeri Orpo ei ollut perehtynyt tapaukseen ennen lausuntojen antamista. He vain nielevät pureksimatta naurettavat nyyhkyotsikot, kuten Rikkirevittävän irakilaisperheen äidin kyynelkanavat tulehtuivat itkemisestä.
Voi hyvänen aika, mikä hölmöläislandia Suomesta on tullut.

 Tilannehan on varsin yksinkertainen. Mies tiesi, että häneen pätevät kaikki samat lait kuin suomalaisiinkin. Mikäli hänellä olisi ollut vaimo ja lapset jo turvapaikkaa hakiessa, olisi hän voinut heille kolmen ensimmäisen kuukauden ajan hakea perheenyhdistämistä ilman ansiotulovaatimusta. Perhettä ei kuitenkaan silloin vielä ollut.

 Mies halusi tuoda lomareissulta löydetyn vaimon Suomeen ja perin pohjin epärehellisenä ihmisenä yritti kaikki vippaskonstit, hakivat turvapaikkaakin naiselle, vaikka varsin hyvin tiesivät, ettei hän sellaista ansaitse. Nainenkin tiesi, että lähtö Suomesta varmasti tulee, koska mitään oikeutusta oleskeluluvalle ei ole. Kuitenkin pari ryhtyi hankkimaan lapsia tietoisena vääjäämättömästä karkotuksesta ja ilman kykyä elättää heitä.

Tietenkään lapset eivät ole syyllisiä tähän, mutta olemme kerta toisensa jälkeen nähneet, miten maahantulijat hyväksikäyttävät lapsia asemansa edistämiseen. Me emme voi pelastaa jokaista maailman lasta huonoilta vanhemmiltaan.

Nämä kyseiset irakilaiset eivät ole mitään järjestelmän uhreja, vaan sen häikäilemättömiä hyväksikäyttäjiä. He tiesivät tilanteensa, mutta yrittivät huijata itselleen jotain sellaista, mikä heille ei kuulu. He hankkivat lapsia, vaikka tiesivät, ettei heillä ole varaa lapsia elättää. 

Paljonko on jo kulunut suomalaisten veronmaksajien rahaa tähän hullutukseen? Paljonko perusteettomat hakemus- ja valitusprosessit ovat maksaneet? Paljonko vaimon ja ankkurilasten ylläpito on maksanut? 

 Nämä ihmiset ovat huijareita, eivät mitään muuta.


Lisälukemiseksi aiheesta suosittelen Paavo Tajukankaan kiinnostavaa artikkelia Onko tarina irakilaisen perheen hajoittamisesta vain valtamedian satu?

Lähde - Tiina Wiik, Tuonen Joutsen blogi

Sisällön tarjoaa Blogger.