Header Ads

BREXIT, seuraavaksi FIXIT!


Britannia tulee eroamaan Euroopan Unionista brexit äänestyksen mentyä läpi prosentein 52 -48. Suurini syy eroon johtui brittien tyytymättömyydestä talouteen, varallisuuden kasaantumisesta rikkaimmille EU:hun liityttäessä ja siihen kuuluessa sekä työpaikkojen valuminen maahanmuuttajille toisin sanoen halpatyöntekijöille ja muihin maihin.

Suomi on vielä tiiviimmässä otteessa EU:ssa kuin Britannia ja voimme jo nähdä vaikutukset Suomessakin. Suomi on EU nettomaksajia ja raha virtaa Suomesta muihin maihin vuolaasti. Suomessa ollaan nytkin laman kourissa vaikka muuta väitetään virallisesti.

Työttömiä on 300 - 450 tuhatta riippuen ketkä tähän lukuun lasketaan, mol.fi sivustolla työpaikkoja on noin 10 000 jaossa ja jos näistä otetaan oikeat työt on työpaikkojakin vain noin 5000 jälellä todellisuudessa jos lasketaan armollisesti.

Oikeilla töillä viitataan töihin joista maksetaan elämisen kattavaa palkkaa ja kyseessä on pysyvä työpaikka eikä määräaikainen tai lomitus.

Suomen kilpailukyky on aina ollut kiinni siitä miten laadukasta työtä Suomessa tehdään. Ei Suomi pärjää halpamaita vastaan hinnassa, mutta sitäkin enemmän laadussa ja voidaankin suoraan sanoa, että yritykset ja ihmiset ovat alkaneet ymmärtää viime vuosikymmeninä laadun tärkeyden. Valitettava totuus on kumminkin, että EU nyhtää Suomesta rahaa kuin viimeistä päivää ja rampauttaa Suomen viennin ja sisäisen talouden. Yritykselle ei ole juuri väliä maksaako jokin 100 000 euroa kiinalaisilta vai 150 000 euroa suomalaisilta ostettaessa jos 150 000 eurolla saa kestävämmän, paremman ja laadukkaamman tuotteen.Silloin tuo 50 000 euroa aivan taskurahaa yritykselle ja sen päättäjille. Sama homma toistuu kun puhutaan sadoista miljoonista.

Suomessa toimii valtava määrä ulkomaalaisia rakennustyöntekijöitä kuin myös muun alantyöntekijöitä joita meiltä löytyisi omastakin takaa. Sallimalla näiden ihmisten työskentelemisen maassa on se aina pois omilta työntekijöiltämme ja näille henkilöille maksetut palkat ja verot valuvat muihin maihin heidän palatessaan halvemman elintason maihin rahat mukanaan. Suomen olisiki tärkeää nyt pystyä poistamaan nämä ylimääräiset halpatyöntekijät maasta ja nostaa suomalainen työ uuteen arvoon. Poliitikkojen olisi myös hyvä muistaa, että Suomessa alkaa olla jo tilanne, että työstä saadulla rahalla ei elä elinkulujen ja ruuan hinnan noustessa palkkojen ja käytettävien ansioiden laskiessa.

Korkeakoulutetut ja osaavat nuoret miehet että naiset ovatkin jo aloittaneet paon ulkomaille. Oman alan töitä ei ole ja palkkaa maksetaaan Suomessa vain, jopa kolmannes siitä mitä muista Euroopan maista voi saada. Hyvänä esimerkkinä voidaankin mainta esimerkiksi Saksa tai Viro joissa elinkustannukset ovat huomattavasti pienemmät ja joissa eri alojen insinööreille ja muille maksetaan huomattavasti paremmin kuin Suomessa. Norjassa elinkustannukset ovat lähes samaa luokkaa kuin Suomessa mutta silti palkat lähes kaksinkertaiset.

Miksi et siis muuttaisi muualle ja hankkisi elantoasi siellä missä rahaa jää muuhunkin kuin laskujen maksuun.

Tätä mietii näes todella moni ja se vahingoittaa yhteiskuntaamme, koska menetämme nuorimmat, vetreimmät ja parhaat osaajat muille.

Turhat EU säännökset ja säätely tulisi jättää myös pois. EU:n säätely tuottaa huomattavia tappioita Suomen yrityksille ja maatalouksille joita vaaditaan noudattamaan mitä erikoisimpia säännöksiä. Näistä mainittakoon esimerkiksi muutaman vuoden takaperin säännös, jonka mukaan käyriä kurkkuja ei saanut myydä.

Ongelmiahan ei varmaan niin paljon olisi mikäli Suomessa ei tupattaisi vieläpä olemaan niin sinisilmäisiä ja luultaisi, että kaikkialla toimitaan samoin eli noudatetaan näitä älyttömiä säännöksiä. Voin sen tässä paljastaa kaikille päättäjille ja tietämättömille, että ulkomailla usein vähänkin ylimääräistä vaivaa aiheuttava säännös tai päätös aiheuttaa vain sen että niin ei toimita.

Mikä sitten eurokriittistä suomalaista vituttaa? No tietekin se, että Suomi voisi helposti erota EU:sta ja vaihtaa vaikka valuuttansa takaisin markkaan. Kauppasopimukset voidaan solmia uudestaan sellaisten maiden kanssa, jotka haluavat laatua hyvällä hinnalla ja maat, jotka eivät suostu kauppasuhteisiin voivat mennä itkemään EU helmoihin. Jos EU yrittää pakotteita voi Suomi alkaa toimia tiiviimmässä yhteistyössä Venäjän ja muiden idän maiden tai vaikka Britannian kanssa. Rahaa varmasti tässä palaisi, mutta itse olen ainakin sitä mieltä että mielummin miljardi pari sinne tänne nyt kuin satoja miljardeja vuosien kuluessa ja odotellessa että kansa kurjistuu entisestään.

Lisäksi huomioitakoon, että ketä kiinnostaa vaikka jotkin osakkeet tippuisivat tai laskisivat? Kirjoittajalla itselläänkin on osakkeita ja 100-1000€ menetys niissä ei paljon mieltä paina. Olkoonkin, että isot sijoittajat menettäisivät rahojaan. Pienet ihmiset eivät tässä rahojaan menetä, mutta voittavat sitäkin enemmän työn, elämän ja vapauden nimissä.

Joten eikö olisi aika arvon lukijat ja päättäjät laittaa Suomi kuntoon tai lainaten britti ystäviämme muunnellen FIXIT!

Sisällön tarjoaa Blogger.