Header Ads

Oliko Hitler paha ihminen?Kun luemme historiankirjoja ja/tai kuvitettuja teoksia historiasta voidaan Adolf Hitler nähdä usein kuvattuna jotenkin hirveänä ihmisenä, joka murhasi tuhansia tai jopa miljoonia juutalaisia. Toki näin on varmasti ollut, että hänen käskystään on teloitettu ihmisiä niin juutalaisia kuin monen muunkin uskontokunnan kannattajia, mutta onko hän todellakin ollut hirviö?


Historiassa valittettavasti usein unohdetaan se, että Adolf Hitler oli paljon myös muutakin kuin vain hirviö jonka vuoksi miljoonia ihmisiä kuoli ja tätä asiaa käsittelemme tämän päiväisessä kirjoituksessamme.


Miten Hitler pääsi valtaan?

Saksa oli erittäin huonossa kunnossa ensimmäisen maailman sodan jälkeen. Ihmisillä ei ollut töitä, rahaa tai ruokaa. Ihmiset myös halveksuivat nykyistä valtion johtoa, koska se ei tuntunut löytävän ratkaisuja ihmisten ongelmiin ja tämä loi suuren valtatyhjiön sen aikaiseen politiikkaan.

Välikommentti:

Huomaatte varmasti miten tämä vertaantuu myös Suomen tämän hetkiseen tilanteeseen yllättävän hyvin. Kansa kärsii ja herrat juhlivat.

Natsi eli kansallisosialistinen puolue oli tällöin vielä hyvin pieni puolue, mutta siltä löytyi erittäin hohdokas johtaja, Adolf Hitler. Hitleriä alkoivat tukea myös sen ajan raharikkaat, joka salli Hitlerin nousta nopeasti kansan suosioon näyttävillä ja tunteikkailla puheillaan sekä kampanjoillaan, joka sai Natsi puolueen nopeasti kasvamaan.

Natsit myös onnistuivat löytämään yhteisen vihollisen ihmisille, joka oli sen ajan Saksan juutalaisväestö, joka myös


Miten Hitler onnistui kasvattamaan Natsi-Saksasta sen ajan mahtivaltion?

Kuten jo aikaisemmin mainitsimme oli Saksassa valtava työttömyys ongelma.Hitlerin onnistui luoda uusia työpaikkoja sotatoimilla joka toisin sanoen tarkoitti työtä erilaisissa ammateissa jotka tukevat sodan aikaista kalustoa aina huoltotöistä, ammuksien ja aseiden valmistukseen, sekä tietenkin maatalouden tukemista. Unohtamatta itsessään sotilasammatteja.

Hitler myös huomasi, että saksalaisten syntyvyys oli laskenut dramaattisesti joten hän löi läpi lain joka tarkoitti, että jokaiselle naiselle joka tuli raskaaksi maksettiin 9kk palkka synnytystä edeltävältä ajalta. Hän myös varmisti, että naiset esitettäisiin kodin sankareina kun nämä hoivaavat lapsiaa, jotta kyseinen asia nähtäisiin mahdollisimman positiivisena asiana ja syntyvyys saataisiin nousun. Toisin sanoen Hitler pyrki varmistamaan saksalaisten jatkuvuuden.


Mitä Natsit tekivät oikein?

Vaikka Natsit tekivätkin paljon hirmutekoja ovat he myös olleet suuria edelläkävijöitä tärkeissä asioissa kuten eläintenoikeudet, metsästyksen rajoituksessa ja tupakoinnin liittämisestä syöpään.

Hitler itsessään ei tunnetusti juonut alkoholia tai polttanut, vaikka monet tämän ajan ihmiset näin tekivätkin. Hitleriä voidaankin kutsua tässä asiassa edelläkävijäksi.

Hän myös tuki kansakunnan terveyttä ohjeistamalla nuoria liikkumaan ja urheilemaan. Tämän tuloksia voidaan nähdä myös vuoden 1936 Olympialaisista joissa Saksa kirjaimellisesti pyyhki perseensä kilpakumpaneillaan.

1936 Olympialaiset - Wikipedia

Kaiken tarkoituksena oli tietenkin lisätä yhteiskunnan hyvinvointia ja näyttää muille maille Saksan silloinen voima.

Hitler rahoitti myös omasta pussistaan työntekijöiden virkistyspäiviä ja lanseerasi "Radio jokaiselle" kampanjan jonka tarkoituksena oli lisätä saksalaisten viihtyvyyttä.Miksi Hitler valitsi kohteekseen juutalaiset?
Hitlerin ei voida sanoneen keksineen juutalaisvihaa, mutta hänen voidaan sanoa jalostaneen sitä. Hitler kasvoi pääosin Itävallassa josta myöhemmin muutti Saksaan. Itävallassa juutalaisviha oli aikanaan erittäin laaja ilmiö ja siten jo tuttu hänelle hänen nuoruuden vuosiltaan.

Juutalaisviha taas oli oiva tapa yhdistää saksalaiset yhteistä vihollista vastaan jota taistella. Tämä tietenkin sopi myös raharikkaille, koska viha siirtyi nyt heistä juutalaisiin. Hitler myös halveksui kasvissyöjänä ja suurena eläinten ystävänä juutalaisten tapaa asettaa ihmiset korkeampaan asemaan kuin eläimet.


Oliko Hitler todellisuudessa paha?
Nyt pääsemmekin tekstin tärkeimpään kysymykseen: "Oliko Hitler paha ihminen?" ja suora vastauksemme kuuluu, EI. Hitler ei missään tapauksessa ollut paha. Jos jotakin hän oli oman maansa silloinen kansallissankari, joka nosti silloisen Saksan pohjamudista ja teki siitä erään vaikutus valtaisimmista Euroopan maista. Natsi-Saksan keksintöjä voidaan yhä nykyäänkin nähdä maailmassa niin lääketieteen, elektroniikan kuin monen muunkin asian yhteydessä.

Nyt moni varmasti miettii, että tietenkin Hitler oli paha, hän tappoi miljoonia. Kyllä, Hitlerin käskystä tappettiin miljoonia, mutta se ei tee hänestä automaattisesti pahaa. Kaikkein tärkein asia, joka ihmisten tulisi ymmärtää on se, että Adolf Hitler oli vain ihminen. Ei sen pahempi tai parempi kuin kukaan muukaan meistä.

Useat haluavat verrata Hitleriä myös hirviöön, mutta unohtavat useat muut tradegiat joita maailmalla on tapahtunut. Hyvänä esimerkkinä esim. Stalin (Venäjä), Nankingin verilöyly, jossa japanilaiset raiskasivat ja tappoivat miljoonia kiinalaisia (
Kiina vs Japani), Hiroshima (Japani) ja tietenkin vähän kauempaa ristiretket, sekä nykyisin kristittyjen vainot islamin maissa.

Kun ihmiset oppivat ymmärtämään, että kyseessä ei ollut mikään hirviö tai paha ihminen vaan aivan tavallinen, jopa ihailtava ihminen ominaisuuksiltaan, voidaan tällöin ja vain tällöin oppia historiasta, ymmärtää että hirvittäviin tekoihin pystyy kuka tahansa ja estää historian uusiutumisen.

Mikäpä siis tämän tekstin paremmin päättämään kuin vanha sanonta: "Tie helvettiin on kivetetty hyvillä aikeilla."

Sisällön tarjoaa Blogger.