Header Ads

Miksi media ei pidä älämölöä lapsensa gorilla-aitaukseen hylänneestä äidistä?


Monet ovat kuuluvasti kritisoineet Cincinnatin eläintarhan tappaman gorilla Haramben puolesta, joka riekotteli poikaa ja joka tästä syystä päätettiin lopettaa, mutta tällä kertaa emme puhu tästä vaan lapsen äidistä.

Järkyttävintä ei ole edes se, että äiti "ei huomannut" lapsensa kadonneen tai edes se että hän päästi lapsen putoamaan aitaukseen vaan ehkäpä järkyttävintä on se, että nainen ei yksin kertaisesti tehnyt mitään lapsensa vuoksi. Kaikki mitä videolla voidaan kuulla on naisen puhe:


"Äiti on tässä Isaiah, ole rauhassa. Äiti rakastaa sinua."

Välihuomautuksena tähän, että moni mies (isä) ei tässä kohtaa varmaan edes kahtaa kertaa miettisi vaan olisi jo kiivennyt aitaukseen haastamaan gorillaa koska oma lapsi on vaarassa. Tässä ei toki mitään järkeä olisi, mutta ei siinä kerkiä  usein kukaan miettimäänkään mitään vaan usein toimitaan vaistojen varassa kun oma lapsi on vaarassa. Mietitäämpä hetki miten media ja ihmiset kohtelisivat isää joka toimisi samalla tavalla samassa tilanteessa. Lapsi oli yli 10 minuuttia gorillan roikoteltavana ja paiskottavana kun äiti sensijaan että kutsuisi apua tai muuta video kuvaa tapahtunutta.

Jos kyseessä olisi ollut mies voimme olla varmoja, että media ja ihmiset eivät olisi olleet yhtä helläkätisiä.

Entä mitä äidillä oli sanottavanaan tilanteen lauettua ja gorillan tultua ammutuksi?


"Vahinkoja sattuu." 


Loppu huomautus


Huomautettakoon, että kukaan täysjärkinen ihminen ei lähde haastamaan 200 kiloista uros gorillaa, mutta haluamme tällä nostaa esiin mediassakin paljon esiintyvän kaksinaismoralismin miesten ja naisten välillä jossa naisia kohdellaan silkkihansikkain myös silloin kun selkeästi vaarantavat lapsen turvallisuuden, jättämällä tämän valvomatta ja samalla vaarantavat lapsen hengen. Miehille (isille) ei tällaista etuoikeutta oltaisi edes suotu vaan lapsi oltaisiin jo otettu huostaan.

On hyvä huomauttaa myös, että media nostaa esiin gorillan ennemmin kuin äidin ja lapsen, koska lapsi selvisi ja gorilla ei. Tästä syystä gorillalla on enemmän uhriarvoa ja täten myös myy uutisia paremmin.

Sisällön tarjoaa Blogger.