Header Ads

Miksi Persunuorten #tyttö_poika -kampanja on mainio?Vastauksena otsikon kysymykseen siksi, että se herättää keskustelua ja toisekseen koska se tuo esiin vaijettuja ongelmia. Kolmanneksi siksi, että se on mitä viihdyttävintä katsella ihmisten suuttuvan jostain niin yksinkertaisesta väitteestä kuin, että "sukupuolia on kaksi".

Toki voimme mennä pilkun tarkasti ja alkaa määrittelemään jokaisen muunnoksen joita esim. kromosomimme X ja Y mahdollistavat, mutta pilkun nussinta ei yleensä auta ketään kuten ei tässäkään tapauksessa.

Miksi voidaan sanoa, että sukupuolia on vain kaksi?
Sukupuolia on periaatteessa vain kaksi. Kaikki muut ovat näiden sukupuolien mutaatioita, ja se aiheuttaa yleensä sen, että eliö jolla on jokin mutaatio näissä kromosomeissa ei pysty lisääntymään toista sukupuolta olevan eliön kanssa samasta lajista. Toki on transsukupuolisia/intersukupuolisia eliöitä ja ihmisistäkin löytyy transsukupuolisia/intersukupuolisia, jotka ovat tehneet lapsia toisen ihmisen kanssa, mutta tämä yleensä vaatii toimivat sukupuolielimet ja varsinkin eläinkunnassa harvemmin transsukupuoliset/intersukupuoliset eliöt pääsevät lisääntymään, koska eivät omaa vaadittavia elimiä tai eivät yksinkertaisesti pärjää huonosti kehittyneiden ominaisuuksiensa vuoksi parinvalinta kilpailussa.

Nyt joudumme menemään hetkeksi sivuraiteille jotta voimme miettiä mikä aiheutta identiteettikriisin transsukupuolisissa/intersukupuolisissa ihmisissä ja muissa, emmekä nyt puhu siitä että jalkojen välissä roikkuisivat väärät vehkeet. Emme mene myöskään yksilötasolle kovinkaan syvällisesti, koska yksilötasot ovat niin suuret.

Jos emme puhu peniksistä emmekä vaginoista niin mistä sitten? No tietenkin siitä tärkeimmästä sukupuolielimestä eli aivoista tai jos haluaa ilmaista asian hienommin "minuudesta".

Aivoja on tutkittu vuosisatoja ja niistä löydetään yhä mitä ihmeellisimpiä asioita. Ei siis ole ihme, että naisten ja miesten aivot ovat erilaisia ja jo niiden toiminta on täysin erilaista tietyissä asioissa. Jos katsotaan yleistä toimintaa ihan yksinkertaisissa tehtävissä ja vertaillaan miestä ja naista niin miehen aivoissa aktivoituu aina kulloinenkin alue, joka on erikoistunut kyseiseen tehtävään. Naisilla taas aktivoituu yleisesti tehtävään erikoistunut alue, mutta sen lisäksi moni muu alue, yleisesti otsalohko ja tunteisiin liittyvät alueet, joka johtuu siitä, että naisilla on leveämpi aivokäytävä kuin miehillä ja mahdollistaa molempien aivopuoliskojen käytön samanaikaisesti. Miehet ovat siis kirjaimellisesti putki aivoja verrattuna naisiin. Naiset myös oppivat yleisesti helpommin kieliä, kun taas miehet loistavat matemaattisissa tehtävissä ja kolmiulotteisessa hahmottamisessa.

Entäpä jos omaatkin enemmän "naistyyppiset"-aivot ja olet miehen kehossa tai jospa omaatkin enemmän miehiset aivot ja olet naisen ruumiissa? Voisiko tämä osakseen selittää sen, että varsinkin transsukupuoliset ja interseksuaaliset ihmiset tunnistavat itsensä naiseksi tai mieheksi, vaikka omaisivatkin juuri vastakkaisen sukupuolen vartalon tai sukupuolielimet?

Entä mitä sukupuolineutralius aiheuttaa yleisesti nuorissa miehissä ja naisissa?
Noh yksinkertaisimmillaan tietenkin hämmennystä. Moni unohtaa, että jos miehelle iskee estrogeeni piikin perseeseen ei se juuri vaikuta häneen koska testosteroni on yliajava hormoni kun taas jos isket naiselle testosteroni piikin perseeseen aiheuttaa se esim. karvan kasvua, seksivietin kasvua kuin myös muita muutoksia hänen kehossaan.Toki yleisesti vaaditaan myös toisen hormooniin salpauttavia aineita, jotta nämä tehoaisivat siinä määrin, että vaikutus saataisiin näkyviin kuin myös hormoonien jatkuvaa lisäystä kehoon joka ei niitä normaalisti tuota.

Miten nämä kaikki hormonit sitten vaikuttavat nuoriin? Yksinkertaisesti siten, että ne sekoittavat ihmisen pään. Vaikka usein kuullaan puhuttavan, että aivoja ohjaavat sähköimpulssit on vieläkin suurempi vaikutus hormoneilla joita aivot itsessään erittävät ohjatakseen kehoa, mutta ne myös vaikuttavat aivoihin itseensä. Yhtenä esimerkkinä voidaan mainita esimerkiksi adrealiini.

Tiivistetäämpä asia, nuori, hormonit jylläävät, aivoissa ja kehossa tapahtuu muutoksia ja ne ohjaavat sinua toimimaan tietyin käyttäytymismallein, jotka ovat kehittyneet miljoonien ja taas miljoonien vuosien mittaa varmistaakseen suvunjatkamisen ja elonjäämisen ja nyt joku tulee selittämään sinulle miten väärin käyttäydyt ja miten hirveä ihminen olet, samaan aikaan kun päässäsi pyörii hormonikoktaili. Samaan aikaan nuori ei ymmärrä mitä väärää on tehnyt tai mitä väärää on siinä että on mies/nainen. Ei siis ole mikään ihme, että yhä useampi nuori kamppailee minuutensa kanssa ja varsinkin pojat tuntuvat kohtaavat yhä suurempaa vastustusta yhteiskunnan puolesta joka on imenyt itseensä yhä enemmän feministisiä vaikutteita ja näkee pojat ja nuoret miehet jotenkin vinoutuneina yksilöinä vaikka nämä vain käyttäytyvät niin kuin kuka tahansa nuori mies tai poika. 


Toisin sanoen kun kerromme, että on vain tyttöjä ja poikia, poikkeukset mukaanlukien helpottaa se ihmisten itsensä identifiointia. Samalla se vapauttaa ihmiset päättämään miten he haluavat tuoda sukupuoltaan esiin jos ollenkaan. Feminismi toimii juuri kaikkia näitä luontaisia haluja ja toimintoja vastaan ja pyrkii tukahduttamaan ihmiset. Miehet nähdään pahuuden tyyssijana kun taas naiset pyhimyksinä (tietenkin pois lukien kaikki naiset, jotka pitävät heteroseksistä ja/tai tukevat miehiä ja heidän oikeuksiaan.)

Tukahduttamisesta löydetään esimerkkejä jo esimerkiksi siitä, että jos nainen on laiha ja nauttii hyvästä kunnostaan on hän itsekäs huora, joka häpäisee toisia naisia ulkomuodollaan. Miesten suunnalle sama häpäisy taas toimii toiseen suuntaan eli jos et pidä lihavasta naisesta olet sika ja miehet nyt yleisestikään ovat pahoja patriarkaatin ylläpitäjiä naisten sortajia sekä hyväksi käyttäjiä feministien mukaan.

Luonto tikanpojan puuhun ajaa.
Yhteenvetona voidaankin siis todeta, että sukupuolia on vain kaksi. On tyttöjä ja on poikia, sekä poikkeus sääntöön transsukupuoliset/intersukupuoliset. Asiasta voidaan toki lähteä vääntämään kättä ja nussimaan pilkkua, mutta päivän loputtua on jokaisen myönnettävä, että sukupuolia on kaksi. Toki joku voi identifioitua vaikka sixpackiksi mäyräkoiria, mutta se on sitten taas hänen oma asiansa.

Sisällön tarjoaa Blogger.