Header Ads

Ihmiskunnan ikuinen tallennus pulma ratkaistu?Uusi tapa tallentaa tietoa on ratkaisemassa ihmiskunnan ikuisen pulman. Miten tallentaa tietoa ilman, että se katoaa? Entä miten tämä kaikki sitten on mahdollista ratkaista ja vieläpä siten, että tilaa ei viedä enempää kuin pienen kolikon verran?

Southamptonin yliopiston tutkijat ovat löytäneet tavan tallentaa jopa 360 TB dataa kolikon kokoiselle pinta-alalle. T
utkijat keksivät tallentaa tieto ohuille kvartsilasilevyille siten että ne kestävät, jopa 14 miljardia vuotta ja jopa 1000 celsius asteen lämpötilaa.

Perspektiivin laitettuna:

  • Maapallo n. 4,534 miljardia vuotta vanha.
  • Universumi n.13,82 miljardia vuotta vanha.

Tämän mielessä pitäen data tulee olemaan turvassa lähes ikuisuuden.

Miten tallennus tapahtuu?

Tallennus levylle tapahtuu laserpulssien avulla joilla data kirjoitetaan levylle 3D tulostuksen tyyliin nano skaalassa kolmeen kerrokseen. Pulssit luovat kolme kerrosta nano pisteitä, jotka muodostavat datan.


Tieto voidaan lukea levyltä lähettämällä saman aaltopituuden pulsseja uudelleen ja lukemalla aallot niiden kulkiessa levyn läpi.

Ajatuksena on, että levyt tallentaisivat tietomme jälkipolville tai jopa maan ulkopuolisille elämälle, jotta nämä voivat oppia kulttuuristamme ja ihmiskunnasta.

Tutkija ryhmä onkin jo kirjoittanut levyille ihmiskunnan tärkeimpiä töitä. Esimerkkinä mainittakoon esimerkiksi:

  • YK:n ihmisoikeusjulitus
  • Newtonin Optics
  • The Magna Carta
  • Kuningas Jaakon raamattu

Tutkijat uskovatkin, että hyödyntämällä tätä uutta tekniikkaa tallentaessamme tietoa tulemme selviytymään Alexandrian kirjaston tapaisilta tradegioilta ja tietomme tulevat olemaan turvassa myös jälkipolville.

Sisällön tarjoaa Blogger.