Header Ads

Maahanmuuttajista halutaan tehdä halpatyövoimaa

Opetus- ja kulttuuriministeriö valmistelee uudistusta joka tekisi maahanmuuttajien työllistymisestä helmpompaa ja heidät saataisiin nopeammin koulutukseen. Toisin sanoen maahanmuuttajat haluttaisiin lyhyemmällä koulutuksella ja pienemmällä palkalla töihin.

Tätä muutosta on ajamassa varsinkin valtion talouden tutkimuskeskuksen (VATT) entinen ylijohtaja, kansanedustaja Juha Vartiainen. Suunnitelmissa olisi että maahanmuuttajilla voitaisiin teettää palkkatuella normaaleja työtehtäviä jotka ovat nykyisin vielä eroteltu työharjoittelun ohella työehtosopimuksen alaisista töistä. Ajatuksena olisi myös alentaa työnantajanvelvotteita ja porrastaa oppisopimustoiminnan palkka siten, että se olisi ensimmäisenä vuonna vain puolet ja toisena vuonna vain 70% TES-palkasta. Toisin sanoen maahanmuuttajista yritetään tulevalla muutoksella saada halpatyövoimaa jolla voidaan korvata osa suomalaisista entistä helpommin. Jos töitä ei ole tarjolla kouluttamattomille ja kielitaidottomille maahanmuuttajille niin miksi heitä sitten edes otetaan tänne lorvimaan? Meillä on 300 - 450 tuhatta työtöntä omasta takaa jotka osaavat kielen ja ovat jo valmiiksi koulutettuja sekä useat jopa vuosia töitä tehneinä työn ammattilaisia, joten tekijöistä ei ole pulaa. Palkanmaksajista sitäkin enemmän.

Me emme myöskään tarvitse lisää ihmisiä vaan paremman takuun siitä, että omat työmme pysyvät Suomessa, vähemmän lomautuksia, vähemmän YT-neuvotteluja ja paremmat palkat. Nykyisellä rahanarvolla ja jatkuvilla pätkätöillä olemme luoneet tilanteen jossa nuoret eivät uskalla ostaa asuntoja, koska eivät voi olla varmoja, että heillä on varaa maksaa ne saatikka sitten edes varaa ostaa sellaista. Toisekseen syntyvyys laskee koko ajan, koska ihmiset tietävät, että heillä ei olisi varaa elättää lapsiaan, joten jättävät yhä useammin tekemättä lapset.


Kaiken järjen mukaan nämä elintasopakolaiset tulisikin siis käännyttää jo rajalla, koska meillä ei ole heille mitään tarjottavaa eikä heillä meille. Kyseiset henkilöt ovat jo monesti myös ilmaisseet halunsa lähteä takaisin maahansa ja osa onkin jo palannut sinne mistä tulivat. Koulutetut ja tarpeeksi varakkaat maahanmuuttajat jotka, pystyvät rahoittaa oman elämisensä työllään tai omalta tililtään ovat tervetulleita, mutta kaikki elintasopakolaiset voivat painua muualle. Meillä ei ole mitään kiinnostusta tukea elintasopakolaisia maassamme jota jo nyt vaivaa köyhyys, kurimus, työttömyys ja lama.

Sisällön tarjoaa Blogger.