Header Ads

Avoin kirje suomalaiselle naiselle

Väestöliiton parisuhdekeskuksen johtaja Heli Vaaranen uskalsi Helsingin Sanomissa tuoda esiin valitettavan totuuden suomalaista yhteiskuntaa myrkyttävästä miesvihasta. Naiset pilkkaavat avoimesti jopa omia miehiään.

Miehelle nainen on itseisarvo, mutta miehellä on suomalaiselle naiselle vain välinearvoa. Mies on pelkkä siitoskone, lastenhoitaja ja kotiapulainen, joka saa tiskien lisäksi vaihtaa renkaatkin autoon - ja tietenkin maksaa osuutensa autolainasta. Tasa-arvoa, katsos.
Mies saa tästä kiitokseksi syytöksiä, vähättelyä ja lopulta avioeron. Nainen kyllästyy ja vaihtaa parempaan, kun tilaisuus ilmenee. Mies menettää kodin, rahat ja lapset. Kaupan päälle saattaa tulla vielä perätön rikosilmoitus ja maineen menetys.

Suomalainen mies on kuin hieman outo lapsi, joka seisoo koulun pihan laidalla ja ihmettee miksi kukaan ei leiki hänen kanssaan. Kadulla kulkevista alkoholisteista lähes kaikki ovat miehiä. Yleensä eronneita, kaiken menettäneitä ihmisraunioita, joilta nainen on riistänyt kaikki tärkeät ihmissuhteet; usein myös kodin ja rahat.

He ovat niin yksinäisiä, että juttelevat julkisissa kulkuvälineissä kenelle tahansa, kuunneltiinpa heitä tai ei. Usein vain nuoret miehet käyvät heidän kanssaan juttusille, antaen joskus jopa lantin tai kaksi kaljarahaa. He tekevät niin, koska tietävät miten helposti he voivat itse joutua samaan asemaan.

Miesviha on suomalainen ilmiö. Ulkomaalaisten kanssa seurustelleet tai muuten paljon matkustelleet miehet hämmästelevät, miten muualla maailmassa naiset arvostavat heitä - vaikka he ovat miehiä! Usein tämä on suomalaiselle miehelle ainutlaatuinen kokemus.
Tiedän, että tämä voi olla suomalaiselle uranaiselle vaikeaa, mutta kokeile seuraavaa ajatusleikkiä: ajattele erilaisia miehiä; menestyneitä, keskinkertaisia, elämän päähän potkimia. Kokeile, pystytkö tuntemaan myötätuntoa heitä kohtaan. Luo seuraavaksi mielikuva tilanteesta, jossa mies ei ole pyramidin huipulla, vaan pohjalla ja tarvitsee naisen apua. Pohdi, mitä tekisit ja miksi.

Voit myös kokeilla tosielämässä, miltä tuntuisi olla ystävällinen miehelle, olipa kyseessä tuttu tai tuntematon. Yritä esittää työpaikalla edes yksi myönteinen kommentti “sohvalla makaavasta siasta.” Ennen kaikkea muista, että miehet ovat ihmisiä, joilla voi mennä hyvin, mutta myös todella huonosti.

Lopuksi kiitän teitä onneksi vielä monia suomalaisia naisia, jotka ette vihaa miehiä. Saa meistä pitääkin, jos siltä tuntuu.

Lähde - Milko Aikio, Uusi Suomi, blogi


Jos olet kiinnostunut tapailemaan ulkomaalaisia naisia joista osa asuu myös Suomessa, kurkaa listamme parhaista deittisivuista miehille täältä.


Sisällön tarjoaa Blogger.