Header Ads

Pyynikin käsityöläispanimossa pannaan herkulliset oluet


Pyynikin käsityöläispanimo on pienpanimo Tampereelta joka sai valmistusluvat 2013, 2014 valmistui jo 50 000 litraa ja 2015 tuplasti tämä. Vuonna 2016 on suunnitelmissa kymmenkertaistaa tuotanto. Panimossa valmistuu niin oluita kuin myös siidereitä käsityönä. Heidän tuotteitaan saat myös ravintoloista, vähittäistavarakaupoista, Alkoista ja tietysti omasta myymälästä. Omistajia panimolla on jo yli tuhat. Panimo järjestää myös panimokierroksia, jossa pääsee katsomaan tuotantoprosessia. Kierrokseen on mahdollista myös yhdistää ruokailu ja saunominen kokonaisvaltaisen oluelämyksen aikaan saamiseksi.

Nyt Pyynikin käsityöläispanimo on lanseerannut uutuuden nimeltään Sessio-sarja. Kuusi erilaista olutta 6-packissa ja ei ihan mitä tahansa oluita vaan kyseessä on valikoima laadukkaita Suomalaisia tuotteita.

  •          Red Ale (tasapainoinen, juhlallinen, punertava suodattamaton pintahiivaolut)
  •          Bitter (pehmeän katkeroinen, maltainen ja brittityyppinen, vaaleahko suodattamaton pintahiivaolut)
  •         Stout (silkkisen paahteinen ja musta, suodattamaton pintahiivaolut)
  •          Wheat (saksalaistyyppinen vaalea suodattamaton weizen-olut)
  •          White IPA (reippaasti humaloitu ja appelsiiniinkuorella höystetty suodattamaton vehnä-IPA)
  •         American IPA (raikas, hedelmäinen ja amerikkalaisittain humaloitu suodattamaton pintahiivaolut)


Sessio-sarja ei todellakaan ole panimon ainoa tuote vaikka hieno laadukas uutuus onkin vaan oluita ja siidereitä kaikki laadukkaita ja omanlaisiaan maku elämyksiä löytyy joka lähtöön. Muista tuotteista Pyynikin käsityöläispanimolta voimme mainita esimerkiksi Papan vanillastout, joka on paahteinen, kahvinen ja vaniljainen, pehmeä herkutteluolut.  Se on esimerkiksi voittanut seuraavaksi mainittavia titteleitä.

  •       Suomen paras olut 2015; Amerikkalaistyyppiset alet, 1.sija.
  •       Yleisöäänetys Suomen Paras Olut -kilpailun eri sarjojen voittajaoluiden kesken; 1.sija.
Kannattaa muistaa myös lahjakortti (useita kokovaihtoehtoja) mahdollisuus jonka voi ostaa nettikaupasta vaikka joulu- tai syntymäpäivälahjaksi oluen ystävälle.


Pyynikin käsityöläispanimon myymälän löydät panimon yhteydestä. Sieltä voit ostaa oluiden lisäksi mm. maltaita, paitoja ja pientä purtavaa. Osoitteen ja aukioloajat löydät nettisivuilta.


Ei muuta kun isolla porukalla maistelemaan laadukkaita oluita.

Sisällön tarjoaa Blogger.