Header Ads

Omituista sokeutta läntisen maailman päättäjillä


Kuvassa Kanadan pääministeri Justin Trudeau aterialla muslimiveljeskunnassa. Ei välttämättä liity islamiin tai terrorismiin mitenkään. Ehkä muslimiveljeskunnassa on vain hyvä ruoka.

Iltalehti kertoi 5.12. 2015 Suomessa majailevan kolme kovan luokan terroristia, joiden epäillään kuuluvan terroristisolujen johtohahmoihin. Iltalehden tietojen mukaan henkilöt eivät ole Suomessa luopuneet yhteydenpidostaan terrroristijärjestöihin, vaan jatkaneet aktiivista toimintaa. Lue tästä Iltalehden juttu

Miten he ovat päässeet Eurooppaan?

Ei ole relevanttia syyttää eurooppalaisia tiedustelupalveluja ja viranomaisia tai Suomen suojelupoliisia siitä, että Euroopassa on terroristeja sekä henkilöitä, joilla on kytköksiä äärijärjestöihin. Tiedustelupalvelut tekevät kyllä kovasti töitä ja erityisesti Euroopan vahvat tiedustelupalvelut Britanniassa ja Saksassa ovat onnistuneet työssään hyvin. 

Tiedustelupalvelujen ja viranomaisten sättimisen sijaan ihmisten tulisikin kiinnittää huomiota siihen, mitkä ovat viranomaisten resurssit ja mitä viranomaiset saavat tehdä ja mitä eivät. Se, mikä on tiedustelupalveluille ja viranomaisille sallittua tai kiellettyä riippuu poliittisista päättäjistämme ja yleisestä kansalaismielipiteestä.

Näyttääkin siltä, että läntisen maailman poliittiset päättäjät vaikeuttavat terrorismin vastaista toimintaa vähentämällä jatkuvasti tiedusteluun ja viranomaistoimintaan suunnattuja resursseja. Tämän lisäksi yleinen suhtautuminen koko tilanteeseen on ollut naiivia. Kuvassa Saksan liittokansleri Angela Merkel selfiessä miehen kanssa. Ei välttämättä liity islamiin tai terrorismiin mitenkään. Selfieitä otetaan varmaan miljaredeja päivittäin. Angela Merkelin takana olevan (ilmeisesti turvamiehen?) ilme kuvastaa hyvin turavallisuuspalvelujen suhtautumista asiaan.

Voidaankin todeta, että tiedustelupalvelujen sekä viranomaisten riittämättömät resurssit ja toimivaltuudet yhdistettynä yleiseen naiiviin suhtautumiseen ovat perimmäinen syy sille, että terrori-iskut ovat olleet mahdollisia toteuttaa.Kuvassa Ruotsin ulkoministeri Margot Walström kaulassaan koru, jossa roikkuu puolikuuEi välttämättä liity islamiin tai terrorismiin mitenkään. Ehkä hänestä puolikuu vain sattuu olemaan tyylikäs.

Kenen leipää syöt, sen lauluja laulat!

Vaaliraha?

Voimia ja jaksamista Euroopan ja läntisen maailman tiedustelupalveluille sekä viranomaisille. Toivottavasti kykenette turvaamaan yhteiskunnan ja tavallisten ihmisten elämän riittämättömistä valtuuksista, resursseista ja päättäjien omituisesta käytöksestä huolimatta.

Erityisesti voimia ja jaksamista suomalaisille turvallisuusalan viranomaisille ja viranhaltijoille, jotka riittämättömistä resursseista huolimatta turvaavat yhteiskunnan toimivuuden ja pelastavat ihmishenkiä myös viikonloppuisin ja juhlapyhinä. Miksiköhän teidän harteillenne näyttäisi kaatuvan valtion talouden sopeuttaminen? Eikö päättäjiä kiinnosta yhteiskunnan turvallisuus?

Tämän kirjoituksen kirjoittaja on Asumaan Suomeen & Asumaan Ulkomaille sivustojen pitäjä, jonka mielestä Lähi-Itään olisi pommien sijasta pitänyt jo kauan sitten pudottaa aikuisviihdettä, Netflix- sarjoja sekä Bic Mac -hampurilaisia. 

Ps. Jos haluat tutustua kansainvälisen deittailun ilosanomaan, voit googlettaa Asumaan Suomeen, tai kirjoittaa selaimeesi www.asumaansuomeen.fi


Sisällön tarjoaa Blogger.