Header Ads

Islamisaatio edistyy Suomessa - Ei alaikärajaa avioliitossa!

Tiesitkö, että Suomessa ei ole avioliitolle alaikärajaa? Ennen Suomessa oli 18-vuoden ikäraja, mutta se on poistettu kaikessa hiljaisuudessa! Nyt asiaan kumminkin herätty ja esimerkiksi lapsiasiavaltuutettu vaatii, että Suomi kieltäisi alle 18-vuotiaiden avioliitot.
Edelliset hallitukset eivät ole saaneet lakialoitetta aikaan. Viimeksi lakialoitteen valmistelua vastusti oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (RKP) vuonna 2014.

Suomessa on aikaisemmin ollut avioitumisen alaikärajana miehillä 18 ja naisilla 17. Avioitumiseen tarvittiin 17-20-vuotiailta vanhempien lupa. Lakia onkin hiljaisuudessa muutettu niin, että alaikäraja on poistettu ja alle 18-vuotiaana naimisiin tahtovat hakevat omalla allekirjoituksellaan lupaa oikeusministeriöstä.
Suomen lapsiasiavaltuutettu ja Suomen Unicefin lasten oikeuksien asiantuntija Inka Hetemäki:

Ongelmana on kuitenkin, että osapuolten omasta suostumuksesta ei voida varmistua pelkästään kirjallisen hakemuksen ja siinä olevien allekirjoitusten perusteella
On helppo kuvitella, että esimerkiksi 16-vuotias raskaana oleva tyttö on altis muun muassa vanhempien painostukselle.
Nykytilanne mahdollistaa järjestetyt avioliitot ja jopa ihmiskaupan,


Nykylaki sallii avioliitot ilman alaikärajaa ja yleisimpänä syynä avioitumiselle alaikäisen kanssa onkin uskonnollinen vakaumus. Toiseksi tärkeimpänä syynä on raskaus.

Ensimmäisenä aiheesta kertoi HS.

Sisällön tarjoaa Blogger.