Header Ads

Sukupuolenkorjaus muuttaa ihmisen


Varmaan yleisin sukupuolenkorjaukseen liittyvä propagandapuhe on se, että sukupuolenkorjaus ei muuta ihmistä. Olet yhä se täysin sama ihminen kuin ennenkin. Tämä ei kertakaikkiaan pidä paikkaansa.


Ensinnäkin, sukupuolenkorjaushoidoilla on erittäin dramaattiset vaikutukset. Ei pelkästään henkilön fyysiseen kehoon ja ulkomuotoon, vaan myös henkiseen puoleen. Hormonihoidolla on dramaattisia henkisiä vaikutuksia. Vaikka henkilön perustemperamentti ja kiinnostuksenkohteet yms. eivät muutu, niin hormonit vaikuttavat paljon tai hyvin paljon siihen, että miten asiat kokee ja miten asioihin reagoi. Tämä vaikuttaa siihen, että minkälainen olet persoonana.


Erittäin tärkeä muutos on myös sosiaalinen ulottuvuus. Se on yksinkertaisesti fakta, että mies ei voi käyttäytyä samalla tavalla kuin nainen, sekä päinvastoin, olematta muiden silmissä kertakaikkiaan kummallinen. Eri sukupuolilla on erilaiset toimintatavat sekä ympäristö asettaa eri sukupuolille dramaattisesti erilaiset odotukset ja paineet. Et voi enää sukupuolenkorjauksen jälkeen jatkaa joitakin toimintatapojasi, vaan sinun on opeteltava uudet.


Löysin eräänä päivänä tietokoneeltani monta vuotta vanhoja sukupuolenkorjaustani edeltäviä valokuvia. Olin kertakaikkiaan järkyttynyt. Apua, kuka toi nainen on??? Kuvat oli otettu eräässä roolipelitapahtumassa ja olin pukeutunut mustaan satiinikorsettiin ja runsaaseen mustaan pitsi- ja samettihameeseen, joka viisti maata. Olen kuvissa noin 21 -vuotias ja tuntui siltä, että katson jotakuta aivan vierasta ihmistä. Tuntui täysin absurdilta ajatella, että kuvissa olen minä. En pysty mitenkään ajattelemaan kuvien henkilöä minuna. Minulla ei ole mitään tekemistä tuon naisen kanssa. En tiedä, kuka hän on.


Hormonihoidon myötä minusta ei tullut könsikästä, mutta se on tästä huolimatta selvästi muuttanut sekä kehoni muotoja että kasvonpiirteitäni. Ennen hormoneja minulla oli pyöreät täyteläiset kasvot, kun nyt olen kulmikas. Ero on aivan selvä. Ennen hormoneja ihoni oli uskomattoman pehmeä, sileä ja se näytti hohtavan. Valokuvissa minulla ei ollut mitään meikkiä ripsiväriä lukuunottamatta, mutta iho oli tästä huolimatta kuin meikkimainoksesta. Hormonien myötä tämä hohtavuus ihostani on kokonaan kadonnut. Olen nyt selvästi rotevampi kuin noissa valokuvissa ja tukkanikin on tummentunut monta astetta.


Ja entäs ääneni sitten... Olen vuosia harrastanut seinille laulamista ja tietokoneellani on useita nauhoittamiani laulupätkiä. Näiden joukossa on muutama pätkä ennen hormonien aloittamista. Kun kuuntelin näitä pätkiä ensi kertaa moneen vuoteen, niin aloin lähes itkeä. Pidin aina ääntäni rumana, mutta nyt kykenen katsomaan itseäni ns. ulkopuolelta ja voin sanoa, että ei hemmetissä ollut. Minulla oli naiseksi matala ääni, mutta tämän lisäksi se oli hyvin kirkas. Minusta olisi tullut loistava laulaja harjoittelemalla. Hormonit muuttivat ääneni aivan toisenlaiseksi. Kun ääneni oli jo valmiiksi matala, niin se madaltui hormonien myötä niin alas, että minulla on nyt matalampi ääni kuin monella biologisella miehellä. En kuulosta lainkaan samalta kuin ennen sukupuolenkorjausta. Ääni on kokonaan toisen ihmisen.


Hormonien henkiset vaikutukset ovat niin laajat, että kirjoitan aiheesta kokonaan oman merkinnän myöhemmin. Isoimpia muutoksia olivat mm. se, että lakkasin tuntemasta pelkoa siinä mielessä kuin olin aiemmin tuntenut, minusta tuli täysi putkiaivo, kadotin lähes kokonaan kyvyn itkeä ja kaikesta seksiin liittyvästä tuli hauskaa ja letkeää ajanvietettä.


Varmaan vaikein asia sukupuolenkorjauksessa on kuitenkin opettelu elämään miehen sosiaalisessa roolissa. Vaikka olen aina tuntenut itseni pojaksi, niin kasvoin kuitenkin tyttönä, eli siis ympäristö kohteli minua tyttönä. En ole täten koskaan oppinut elämään poikana ja se on minun pitänyt erikseen opetella. Sitä sanotaan, että mieheksi ei synnytä, vaan mieheksi tullaan. Kaikki miehet oppivat miehisen todellisuuden jo ihan pieninä pentuina, sillä poikien maailma on varsin kova ja miehuus laitetaan koetukselle jo ennen kouluikää. Minun ei tyttönä tarvinnut koskaan kokea tätä. Lisäksi transsukupuolisena minut vapautettiin armeijasta, joten en ole armeijaakaan (”miesten koulua”) kokenut. Ruukinmatruuna on sanonut osuvasti, että naiset aikuistuvat aikaisemmin, mutta miehet aikuistuvat pitemmälle. Tämä tarkoittaa sitä, että miesten täytyy oppia sellaista oma-aloitteisuutta ja vastuullisuutta, mitä naisten ei tarvitse koskaan osata. Ympäristö ei edellytä sitä heiltä. Tämä tarkoittaa sitä, että nainen voi aina nostaa kädet pystyyn ja todeta, että ei hän tiedä, eikä hän osaa eikä hän pysty tai kykene. Nainen voi heittäytyä avuttomaksi ja odottaa, että joku muu hoitaa. Mies ei voi koskaan tehdä näin, ellei halua nössön leimaa ja päätyä ns. alemman tason mieheksi. Olen tarkkaillut paljon miesten ja naisten käytöstä eri työpaikoillani ja ero on aivan selkeä. On aivan erilaista työskennellä miesten kuin naisten kanssa ja se on myös täysin erilaista riippuen siitä, että oletko itse mies vai nainen. Olen kokenut nämä molemmat ja ero on kuin yöllä ja päivällä. En nyt mene tässä asiaan tämän syvemmin, koska aihe on niin laaja, että siitä pitäisi kirjoittaa oma merkintä.


Miehen täytyy osata paljon sellaista, mitä naisen ei tarvitse, ja miehen täytyy olla aina hyvin oma-aloitteinen ja keksiä ratkaisut pulmiin. En esimerkiksi ollut ikinä tehnyt sähköhommia tai vaihtanut autosta renkaita ennen sukupuolenkorjausta. Aina pystyi heittäytymään avuttomaksi ja joku miespuolinen tuttava tuli ritarillisesti tekemään hommat puolestani. Enää en voi olla avuton, vaan minun on osattava nämä asiat itse. Ei minua tule kukaan tuttava pelastamaan, vaan minulle nauretaan, ja lisäksi ympärilläni olevat naiset odottavat, että tulen auttamaan heitä ja osaan kaikenlaista, mitä en oikeasti osaa. Mies ei saa myöskään koskaan valittaa mistään ja hänen täytyy sietää todella paljon vittuilua ja rajuakin läppää ja vieläpä kyetä vastaamaan siihen samalla mitalla. Kaikki tämä on sellaista, mitä minun ei naisena tarvinnut koskaan kohdata. En olisi ikinä edes tiennyt näistä, ellen olisi lukenut Henry Laasasen tekstejä. Vaikka olinkin lukenut sukupuolieroista monta kirjaa jo ennen sukupuolenkorjauksen aloittamista, niin minulle tuli tästä huolimatta täytenä yllätyksenä rajun kohtelun voimakkuus ja minulta meni kauan tottua siihen. Minulle ei esimerkiksi ollut työ- tai koulukaverien toimesta koskaan huudettu läpällä. Naista ei yksinkertaisesti koskaan kohdella niin. En osaa vieläkään suhtautua asioihin samalla letkeällä asenteella kuin biologinen mies suhtautuu. Olen huomattavan neitimäinen verrattuna biologisiin (hetero)miehiin ja minua luullaan joka paikassa aina homoksi. Olen joutunut muokkaamaan käyttäytymistäni todella rankasti. En vaan yksinkertaisesti enää ole se ihminen, joka olin, enkä edes voi olla. Olin silloin nainen. Nyt olen mies. Ei mies voi olla sellainen kuin nainen.


Nimimerkki ”Wanha Ämmä” summaa asiat hienosti edellisen postaukseni kommenttiosiossa:


”Mitä naisten ja miesten suhteisiin tulee, niin tähän vaikuttaa kaksi harhaa. Ensinnäkin se, että vain pieni osuus miehistä, ehkä noin 1%, on milloinkaan kohonnut mihinkään merkittäviin tai vaikutusvaltaisiin asemiin yhteiskunnassa. Tätä maailmaa eivät hallitse miehet, vaan miespuoliset yksilöt. Toinen harha on, että suurimmalle osalle miehistä elämä on ollut äärimmäisen kovaa ja väkivaltaista, ja he ovat kuolleet nuorina. Sodissa, väkivallan uhreina, työtapaturmissa, sairauksissa ja kovan elämän loppuunkuluttamina.
Tietenkin minullekin oli aikoinaan julistettu feminististä propagandaa ja sitä, miten tämä maailma on miesten maailma ja että miten naiset ovat toisen luokan kansalaisia ja hölpötipölpöti... tiedättehän te tuon paasaamisen. Mutta kun itse tein oman metamorfoosini kaksikymmentäjotain-vuotiaana, olin yllättynyt siitä, miten kastini kohosi kuin raketti. Ensimmäistä kertaa elämässäni minun ei tarvinnut pelätä pahoinpitelyä ja turpasaunaa. Ensimmäistä kertaa elämässäni minulle oltiin kohteliaita ja hövelejä. Ensimmäistä kertaa elämässäni tunsin olevani haluttu ja pidetty. Ensimmäistä kertaa minua kunnioitettiin oman itseni vuoksi, eikä suoritusteni vuoksi. Enkä minä ollut edes kauhean kaunis! Ehkä osa siitä on sitä, että pääsin vihdoin tasapainoon itseni kanssa, mutta tosiasiallisesti naiset dominoivat tätä maailmaa. Mies on ehkä perheen pää, mutta nainen on se kaula, joka sitä kääntää.

Tytöille on vaikeaa kuvitella, miten väkivaltainen ja brutaali on se maailma, jossa pojat elävät. Lapsena ollessani tappelut ja turpasaunat olivat aivan jokapäiväisiä. Kouluun mennessäni opin nopeasti pelon maantieteen, ts. ne reitit ja ne polut, mitä piti kulkea, ellei halunnut tulla hakatuksi ja pahoinpidellyksi. Aina jossain oli joku isompi poika tai jengi, joka odotti väijytyksessä pahoinpidelläkseen jonkun nuoremman lapsen. Jos miehinen etuoikeus on joutua väkivallan kohteeksi ja tapetuksi pelkästään sukupuolensa takia, olisin ollut milloin tahansa luopumaan tästä etuoikeudesta. Ainoa hyvä puoli miehenä olemisessa oli mielestäni se, ettei voinut tulla vahingossa raskaaksi eikä ole kuukautiskiertoa. Mitään muita miehisiä etuoikeuksia en kykene kuvittelemaan.

Kyynisesti jälkikäteen voisi todeta, että sukupuolenvaihdos miehestä naiseksi olisi kannattanut tehdä aivan pelkästään sosiaalisen aseman ja sosiaalisen statuksen vuoksi. Mutta se nyt vain ei käy: jos ihminen ei ole TS alunalkuaan, niin tuolla käytännössä luodaan uusi TS kaikkine dysforioineen.”

Moni nainen on aivan täysin tietämätön siitä, että millaista on olla mies ja millainen miesten maailma oikeasti on. En tiennyt siitä mitään minäkään ennen kuin luin Henry Laasasen juttuja ja tutustuin miesasiaan. Olen aika varma, että tämä mieheyden brutaali todellisuus tulee monelle transsukupuolisellekin yllätyksenä ja he eivät koskaan täysin ymmärrä sitä. Tarkoitan tässä nyt siis naisesta mieheksi itseään korjaavia. Olen kirjoittanut aiemminkin siitä, että olen hämmästynyt, että millaisia harhaisia sekopääfeministejä transsukupuolisissa on paljon. Tämä johtuu siitä, että nämä henkilöt ovat biologisia naisia eli he ovat kasvaneet tyttöinä ja naisina. Vain naiselle on sosiaalisesti luvallista valittaa kaikesta niinkuin feministi tekee. Kuinka monta transnaista (miehestä naiseksi) olet nähnyt avautumassa? Minä en yhtäkään. Nuo queer-feministit ovat vain rasittavia akkoja rasittavien akkojen joukossa, vaikka kuinka muka kokevat itsensä miehiksi. Heiltä on feminismin sumentamassa maailmankuvassaan mennyt täysin ohi se, että eri sukupuolilla on täysin erilainen sosiaalinen todellisuus. Nämä henkilöt eivät ole koskaan kasvaneet tytöstä mieheksi. Eivät edes tytöstä naiseksi. Minusta on uskomattoman ärsyttävää, että joku, joka muka kokee itsensä mieheksi, käyttäytyy noin.

Sukupuolenkorjaus todellakin muuttaa ihmisen. Sinusta tulee täysin eri yksilö. Ei riitä, että muutut fyysisesti, vaan sinun täytyy myös opetella elämään kokonaan uudessa sosiaalisessa todellisuudessa. Feminismi on tässä(kin) mielessä erittäin vahingollista (eikä vain transsukupuolisten takia, vaan kaikkien ihmisten takia). On anteeksiantamatonta, että niin tärkeä asia kuin sukupuolten erilainen sosiaalinen ulottuvuus on progandalla saatu hävitetyksi ihmisten mielistä. Nämä asiat pitää tunnustaa, jotta niitä voidaan ymmärtää ja jotta niile voitaisiin myös tehdä jotain.

Lähde - Mustaorkidea, blogi

Sisällön tarjoaa Blogger.