Header Ads

Rakel tutustuu miesasialiikkeeseen: osa 2

Jatkan edellisestä postauksesta Rakelin kuplan ruotimista.
  • KASPER STRÖMMAN: Toi sotilasjuttuhan on ihan relevantti asia, miksei miesliike ota sitä pääagendaksi? Ottaisivat ajakseen yksi tai kaksi pääagendaa: isällä pitäisi olla yhtäläinen tuki avioeron sattuessa.
Niin, nuo ovat tietenkin jollain tapaa poliittisesti korrekteja ja monien feministienkin hyväksymiä tavoitteita.

MTA on karsinut rankalla kädellä miesten tasa-arvotavoitteita, koska se on ainut tapa saada edes jonkinlaista jalansijaa jonnekin. Se on myös oleellisin syy sille, miksi minä en toimi tasa-arvojärjestöissä. Minä haluan kirjoittaa mistä itse haluan ilman, että poliittinen korrektius nousee esteeksi.

Eli MTA on hyvin pitkälti toiminut Kasperin toivomalla tavalla, mutta siitä huolimatta miesasia ei etene minnekään, koska feministeillä on hegemoninen valta tasa-arvopolitiikassa. Isän asiat saattavat edetäkin jollakin tapaa, koska feministeillä on usein oma lehmä ojassa isän osallistamiseksi lasten hoidossa.
  • RAKEL: Aika harva mun tuntema mies haluaa identifioitua miesasialiikkeeseen. Miten miesasialiikkeestä voisi tehdä houkuttelevamman?
  • KASPER: Niin, eikö se ole hiukan kiusallista? Tai siis se on hyvin kiusallista. Mä en itse asiassa koe, että mua sorrettaisiin hirveästi. 
Miesasialiikkeen vaatimukset eivät perustu sorron kokemuksiin. Sen sijaan ne perustuvattilastoihin, jotka osoittavat miesten huonomman aseman niin syrjäytyneissä, itsemurhissa, huoltajuuspäätöksissä, tasa-arvon rahoituksessa, koulutuksessa jne. Miehillä on naisia huonompi asema useimmilla elämän tärkeillä osa-alueilla.
  • RAKEL: Säkin löysit yhden asian, eli asevelvollisuuden, joka miesasialiikkeellä on hyvä. Voisit sä kuvitella liittyväsi miesliikkeeseen?
  • KASPER: En. Lopeta! Miksi me tarvitaan monta eri tasa-arvoa - yhdenhän pitäisi periaatteessa riittää...?
Rakel toistaa jälleen hyvän tasa-arvotavoitteen löytymistä, ihan kuin tasa-arvon toteutuminen vaatisi poliittisesti korrektin tavoitteen ollakseen oikeutettu.

Kasper ei näytä ymmärtävän tasa-arvosta juuri mitään - siitä huolimatta Rakel käyttää häntä asiantuntijana.

Kuten edellisessä postauksessa kirjoitin, feministit ja miesliike eivät ole yhtä mieltä tasa-arvon sisällöstä. Erimielisyydet koskevat niin tasa-arvoistamista vaativia elämänalueita kuin tasa-arvokysymyksiäkin.

Ei ole mahdollisuutta muodostaa vain yhtä tasa-arvoa, koska kaikilla tasa-arvon kannattajilla on eri käsitys tasa-arvon sisällöstä. Esimerkiksi lähes kaikki kansanedustajat kannattavat tasa-arvoa, vaikka esim. kokoomuslaisille ja vasemmistoliitolle tasa-arvo merkitsee ihan eri asiaa.
  • KASPER: Päivähoidosta on leikattu. Jo tässä tilanteessa olisi irvokasta ryhtyä miesasiamieheksi. 
Eli miesten itsemurhia, syrjäytymistä, tasa-arvorahoitusta jne. ei tarvitse tasa-arvoistaa, koska päivähoidosta leikataan? Mikä ihmeen logiikka tässä on takana? Eikö miehille kuulu tasa-arvo riippumatta päivähoidon tilanteesta?

Kuinka suuri päivähoidon rahoituksen pitäisi olla KASPERIN mielestä, jotta miesten tasa-arvoa saisi edistää?

Jos pelkkää tasa-arvonäkökulmaa katsotaan, päivähoitohan on jo nyt valtava taloudellinen naistyöpaikkojen luomiseksi pääosin miesten ansaitsemilla verorahoilla.
  • KASPER: Jos miesasialiikkeellä olisi iso tilaus, niin ihmiset kyllä tietäisivät siitä.  Varmaa kukaan ei ole kuullut siitä. Tai hyvin harvat. Silloin miehet ovat sillain vaan "hyvin menee, ei puhuta tästäjatketaan vaan samaan malliin kuin ennenkin".
Kaper on edelleen ihan ulalla. Yhteiskunnassa vallitsee valittamisen kielto miehille. Valittaminen on vallan käytön muoto, joka on varattu naisille ja lapsille sekä heidän puolustajilleen.

Miehillä ei ole uhripääomaa.

Maskuliiniseen rooliodotukseen sisältyy vaikenemisen vaatimus: kärsimykset pitää kestää kuin mies. Siksi miehet mm. syrjäytyvät, alkoholisoituvat ja ajautuvat itsemurhiin.

Miesten tasa-arvoa ajaville miehille nauretaan ja heille ollaan vihaisia. Olen itsekin kokenut sitä enemmän kuin tarpeeksi.

Miesliikkeelle ei ole tilausta, koska uhrin asema on kielletty miehiltä.

Miksi miesliikkeellä pitäisi olla tilaus? Eikö tasa-arvo kuulu miehille tilauksesta riippumatta?

Lähde - Henry Laasanen, ihmissuhteet blogi

Sisällön tarjoaa Blogger.