Header Ads

Rähmispossu: Kauhuraportti tulijakatastrofista – ruotsalaisten henki ja terveys uhattuna


Tulijakatastrofin jatkuessa nyt on pelissä jo kansalaisten elämä ja terveys sekä tärkeät yhteiskunnalliset toiminnot. Tämä ei ole pelottelua peräkammarista, vaan lainaus Ruotsin yhteiskuntasuojelu- ja valmiusviranomaisen raportista. Ja vielä pahempaa on luvassa.
Tulijoita tulvii Ruotsiin, vaikka henkilö- ja rajatarkastukset otettiin käyttöön maan etelärajoilla. Mikään merkki ei viittaa siihen, että vyöry olisi laantumassa. Ruotsin yhteiskuntasuojelu- ja valmiusviranomainen MSB tekee kerran viikossa raportin tilanteesta. Tuorein niistä ei ole ainoastaan hälyyttävä. Sitä voisi kuvailla myös hätähuudoksi.
Ruotsilla on monia sisäisen turvallisuuteen liittyviä pulmia, mutta kaksi niistä, kansalaisten henki ja terveys sekä yhteiskunnan perustoiminnot, ovat nyt uhattuna. Tai kuten viranomainen asian virastokielellä ilmaisee:
”Toimijoiden äärimmäisistä ponnisteluista huolimatta eritoten hengen ja terveyden varjelemisen sekä yhteiskunnan toimintojen turvaamisen kanssa on suuria haasteita”.
Pahin tilanne on Skånessa, Länsi-Götanmaalla ja Tukholman seudulla, missä kunnat ja viranomaiset tarvitsevat pikaisesti lisää osaavaa henkilökuntaa. Muussa tapauksessa joulukuun alusta lähtien he eivät enää suoriudu velvollisuuksistaan.
Miten tässä on näin päässyt käymään? Mitä feministihallitus nyt tekee?
No, hallitus tekee paljonkin. Loppuvuoden aikana kuntiin ja maakäräjille pumpataan 9,8 miljardia kruunua, mitkä valde on kiireellä haalinut kasaaan lainamarkkinoilta.
Harmi vaan, ettei tämä riitä. Feministihallitus ja oppositio ovat sopineet monista toimenpiteistä, mutta melkein kaikki ne lupaavat helpotusta vasta pitkällä tähtäimellä. Käsillä olevan kriisin hoito on sysätty Maahanmuuttoviraston, MSB:n ja kuntien niskoille, mistä ne parhaansa mukaan yrittävät suoriutua.
Sairaanhoito on yksi kovia kokemaan joutuneista ongelma-alueista. Nyt nähdään merkkejä siitä, että sairaalat eivät enää pysty ottamaan vastaan kaikkia potilaita. Tätä MSB tarkoitti, kun he toteavat, että kansalaisten hengen ja terveyden vaaliminen tuottaa suuria ongelmia.
Sama pulma koskee kuntien sosiaalipalveluja, jotka eivät enää ehdi palvella kaikkia asiakkaitaan. Lisäksi koululaitoskin kriisissä. Henkilökuntaa eikä koulutiloja ole tarpeeksi. Uusia petipaikkoja tarvitaan tulijoille 800 – 900 kappaletta joka jumalan päivä. Vaikka Puolustusvoimat tulisi apuun, se ei riitä.
Synkisteleekö Yhteiskuntasuojelu- ja valmiusviranomainen nyt? Todennäköisesti ei. Varovaisuus on ominaista Ruotsin viranomaisille -myös kriisiaikoina.
Feministihallitus toitottaa mielellään, että EU:n pitää kantaa suurempi vastuu. Yhtä hyvin voitaisiin sanoa, että Syyrian, Irakin ja Afganistanin on otettava suurempi vastuu, ettei heidän kansalaistensa tarvitsisi paeta henkensä edestä.
On tullut toteennäytetyksi, että kukaan ei kanna vastuutaan. EU tekee päätöksiä liukuhihnalta, joita tietyillä jäsenmailla ei ole pienintäkään aikomusta noudattaa.
Varmuudella feministihallitus voisi tehdä jotain Ruotsin tilanteelle. Toistaiseksi se ei ole kutsunut porvarillista oppositiota uusiin neuvotteluihin tulijakatastrofista. Sitä paitsi lista uusista ideoista on kauhistuttavan lyhyt.
Sisäinen turvallisuutemme, sikäli kun tiedämme, ei koskaan ole nykyhistorian aikana ollut tämän suuruusluokan haasteiden edessä. Nyt on pelissä ihmisten henki ja terveys.
Tämän vakavammaksi tilanne tuskin enää voi muuttua. Feministihallituksen pitäisi oikeasti tehdä jotain.

Sisällön tarjoaa Blogger.