Header Ads

"Islaminuskoisten liiallisia vaatimuksia Suomessa kannattaa jarruttaa"Supo piti harvinaisen tiedotustilaisuuden 3.11. 2015. Suojelupoliisin päällikkö Antti Pelttarin mukaan Suomeen kohdistuvan terrorismin uhka on kasvanut. Suomeen tulevien turvapaikanhakijoiden joukossa on yksittäisiä maahanmuuttajia, joilla on yhteys väkivaltaisiin islamistisiin ryhmiin. On myös paljastunut, että turvapaikanhakijoiden joukossa saattaa olla sotilastaustan omaavia henkilöitä.

Supon tiedotustilaisuus tarkoitti käytännössä sitä, että julkisen vallan käyttäjät Suomessa myönsivät ne tosiasiat, joista haastajamedioissa on puhuttu jo kuluneen kesän aikana ja pitkin syksyä. Tämä voidaan nähdä eräänlaisena erävoittona haastajamedioille.

Itseäni ei yllättänyt, että Ulkopoliittisen instituutin tutkija Teemu Sinkkonen esiintyi Ylen Aamu TV:ssä vähättelemässä terrorismin uhkaa ja puolustamassa valtamedioiden sanomaa asiaan liittyen. Ihmettelin kylläkin ensin, miksi mm. Uusi Suomi, Iltasanomat ja Iltalehti uutisoivat erittäin vaisusti Supon tiedotustilaisuudesta. Mutta sitten ymmärsin, että eiväthän valtamediat voi myöntää haastajamedioiden olleen oikeassa ja täten taistelu tiedon herruudesta siis jatkuu. Ja tietysti sen on syytäkin jatkua, sillä haastajamedioiden yhtenä elinehtona voidaan pitää valtamedioita. Jos valtamediat lakkaisivat olemasta ja haastajamediat jäisivät, silloin haastajamedioista tulisi valtamedioita. Yksittäisten ihmisten etu on, että olemassa on monia erilaisia medioita, joita seuraamalla voi poimia itselleen merkittävät tiedon palaset ja muodostaa maailmankuvaa.


Miksi ette kuuntele, mitä maahanmuuttajat itse sanovat?

Huomasitteko otsikossa olevat lainausmerkit? En ole itse sanonut, että "islamin uskoisten liiallisia vaatimuksia kannattaisi Suomessa jarruttaa" Näin on kirjoittanut Alan Salehzadeh Iltalehden blogissaan 31.10.2015. Alan Salehzadeh on Lähi-Idän ja Pohjois-Afrikan konflikteihin erikoistunut tutkija. Hän kertoo olevansa uusisuomalainen.


Hän totesi kirjoituksessaan islaminuskoisten määrän kasvaneen Suomessa voimakkaasti turvapaikanhakijoiden tulon myötä. Tämän takia Salehzadehin mielestä olisi tärkeää voida puhua avoimesti ja kiihkotta uskontoon liittyvistä kysymyksistä.

Salehzadeh myös hämmästeli shiia-muslimien järjestämää marssia. Shiia muslimit järjestivät marssin Helsingissä 25.10. Marssista ei uutisoitu valtamedioissa. Haastajamediat kertoivat marssista ja monet ihmettelivät, miksi marssista ei uutisoitu. Voit katsoa tästä Hannu Monosen kommentin videoineen asiasta.

Salehzadeh hämmästeli, miksi joku juuri Suomeen muuttanut haluaa marsia kulkueena Helsingin keskustassa ja hehkuttaa omaa uskontoaan. Salehzadeh ehdotti, että uskonnolliset kulkueet, puheet ja marssit voitaisiin julkisilta paikoilta kieltää. Tällöin sekä kristityt että islamilaiset sananlevittäjät häviäisivät katukuvasta.

Salehzadeh otti myös kantaa moskeijoiden rakentamiseen Suomessa. Hän on eri mieltä siitä, että moskeijoita rakentamalla voitaisiin vähentää radikalisoitumista. Salehzadeh kertoi Suomessa asuvan runsaasti ns. "liberaalimuslimeja", jotka vastustavat moskeijoiden rakentamista. Liberaalimuslimit ovat islamilaisista maista kotoisin olevia ihmisiä, joiden mukaan islam ja demokratia ovat keskenään ristiriidassa eivätkä he noudata islamin uskonnollisia oppeja, vaan haluavat elää demokratian oppien mukaan.

Myös maahanmuuttaja ja yrittäjä Farzad Moghaddam pour ihmettelee Suomen nykymenoa. Farzad Moghaddam pour kertoo itse paenneensa yhteiskuntaa, jossa uskontoa hyväksi käyttävät fundamentalistit lietsovat väkivaltaa, ja jossa hullut ja väkivaltaiset seremoniat kuuluivat arkielämään. Nyt häntä pelottaa tämän hulluuden rantautuminen Suomeen.

Farzad Moghaddam pour toteaa myös, että vaikka moni imaami tai muslimi alati muistuttaa islamin olevan rauhan uskonto, niin kukaan muu kuin itse muslimit eivät ole tappaneet niin paljon muslimeja. Hän kertoo itse kannattavansa suvaitsevaisuutta, mutta se, mitä saamme aikaan lopuksi, kun nielemme kaiken maailman taikauskoisia juttuja, on hänen mielestään ihan eri asia.


Esitänkin nyt kysymyksiä sekä suvaitsevaistolle että rasisteille 

Suvaitsevaistolta kysyn, että miksi ette kuuntele maahanmuuttajia, vaan elätte omassa kuplassanne? Eivät maahanmuuttajatkaan halua, että kaikkea suvaitaan ja hekin pitävät "kaiken maailman juttujen" nielemistä hölmönä. Kuten Farzad Moghaddam pour sanoi: "Eivät maahanmuuttajat kaipaa hemmotelua, he haluavat sulautua tähän maahan ja olla osa sitä".

Rasisteilta haluan kysyä, mitä mieltä on vihata ihmisiä fyysisten ominaisuuksien perusteella? Kuten jo totesin aikaisemminkin kirjoituksessa, Onko monikulttuurisuuden vastustaja aina rasisti, fyysisiä ominaisuuksia on hankala muuttaa. Käytöstapoihin sen sijaan voidaan vaikuttaa. Tämän takia sopimattomien käytöstapojen paheksuminen on perusteltua. Fyysisten ominaisuuksien perusteella arvottamisessa ei ole mitään mieltä.


Toivotaan, että Supo onnistuu tehtävässään

Suojelupoliisi (Supo) on operatiivinen turvallisuusviranomainen, jonka ydintoiminta-alueita ovat terrorismintorjunta, laittoman tiedustelun torjunta ja turvallisuustyö. Sen perusarvoja ovat laillisuus, luotettavuus ja laatu.


En tiedä onko onnittelut paikallaan, mutta voinen kai silti onnitella Supoa siitä, että olette saaneet selville turvapaikanhakijoiden joukossa olevan maahanmuuttajia, joilla on yhteys väkivaltaisiin islamistisiin ryhmiin. Haastajamediossahan tästä oli tosiaankin jo kerrottu ja on hyvä, että Supo kertoi tästä asiasta myös. Vaikutti vähän siltä, kuin Yle ja muut valtamediat olisivat hieman "kynsin hampain" uutisoineet tästä. Joutuivathan ne nyt hieman myöntämään, että haastajamediat olivat oikeassa.

Toivon, että Supo onnistuu turvallisuustyössä ja onnistuu torjumaan terrorismia.

Jään mielenkiinnolla seuraamaan taistelua tiedon herruudesta.


Tämän kirjoituksen kirjoittaja on Asumaan Suomeen ja Asumaan Ulkomaille sivustojen ylläpitäjä.Sisällön tarjoaa Blogger.