Header Ads

Suoraa puhetta maahanmuutosta!EU-alueen ulkopuolelta tulevat ihmiset keskimäärin maksavat yhteiskunnalle, eivätkä suinkaan tuota. Se on vasta se seuraava sukupolvi, joka tilastojen valossa keskimäärin tuo resursseja eikä vain kuluta niitä.


Tästä nyt ihan kauheasti ei ole tutkimuksia, mutta esim. Norjassa on laskettu, että yksi EU:n ulkopuolinen maahanmuuttaja maksaa yhteiskunnalle keskimäärin 4,1miljoonaa kruunua, eli noin 500 000 euroa elämänsä aikana. Toki Norjan tilanne ei ole Suomeen suoraan verrattavissa, mutta jotain suuntaa se antaa.

( http://www.hegnar.no/.../Finansavisen_130413__61042a.pdf )
Työttömyysprosentit on muualta tulleilla selkeästi korkeammat, kuin kantasuomalaisilla tai EU-alueelta tulleilla.

( http://tilastokeskus.fi/.../tyokay_2008_01_2010-04-20_fi.pdf )
Joillain tietyillä kansalaisuuksilla tämä on vielä erityinen ongelma. Esim "Tilastokeskuksen mukaan vuoden 2008 lopussa Somalian kansalaisten työttömyysaste oli 55,2 % ja työllisyysaste 21,7 %"

Eikä tilanne ole paranemaan päin vaan täysin päinvastoin. Vuodesta 2008 vuoteen 2013 Somalian kansalaisten määrä Suomessa on noussut 4 919 ->7 465 ja työllisten määrä tämän kansalaisuuden omaavista on samaan aikaan tippunut 618->592.
Samoin vuoden 2008 lopussa Irakin kansalaisten työttömyysaste oli vielä huonompi kuin somalialaisilla, 60,9% ja työllisyysaste 19,7%. Eikä irakilaistenkaan tilanne ole paranemaan päin vaan myös päinvastoin, samaan aikaan kun Irakin kansalaisten määrä on suurin piirtein tuplaantunut 3 238->6 353, on työllisten määrä noussut vain 455->602.

Suomeen saapuvista myös ylivoimaisesti suurin osa on irakilaisia.

Tietenkään vaikeammin työllistyvien ihmisten ihmisarvo ei ole yhtään sen pienempi kuin kenenkään muunkaan, mutta jossain vaiheessa ne realiteetit tulee vastaan että kuinka paljon meillä ylipäänsä on resursseja hoitaa kunnollinen kotoutus ja saada nämä ihmiset töihin. Miten me voisimme hoitaa nykyisen pakolaistulva ilman kokonaisvaltaista reformia jos hommat on olleet aivan retuperällä jo ennen tulvaakin? Minun mielestäni jos me aiotaan ottaa tänne turvapaikanhakijoita nykyisessä määrin, niin siihen kotoutukseen pitää investoida satoja miljoonia nyt, eikä niin että maksetaan miljardeja sitten työttömyystukina ja sosiaaliturvana epäonnistuneen kotoutuksen seurauksena. Ja hukataan maahanmuuttajilta kokonainen sukupolvi ja katkeroidaan se seuraava tai jos se investointi päätetään olla tekemättä niin se on sitten sellainen valinta että ne rajat pitäisi lyödä kiinni ja hoitaa edes ne nyt maassa olevat ihmiset jaloilleen.

Ikävä totuus on myös se, että Suomen julkinenvelka on nimellismäärältään enemmän kuin koskaan, sitä tulee nopeammin kuin koskaan ja se kasvaa nopeiten koko EU-alueella. Ja ihan sama mitä päätöksiä turvapaikanhakijoiden kanssa tehdään, se tulee kasvattamaan valtion velkaa vielä reippaasti lisää, sekä nyt että tulevaisuudessa. Ja tämä koko hässäkkä tulee vaikuttamaan negatiivisesti meidän elintasoon ja se nyt vaan on niin ja se pitää hyväksyä. Meidän mielestä on vähän hölmöä perustella maahanmuuttoa sen työntekijöiden tarpeen perusteella kun meillä on 350 tuhatta työtöntä omastakin takaa ja maahanmuuttajat työllistyvät vielä keskimääräistä huonommin. Hyväksytään nyt vaan se että ne tulee maksamaan meille ja sen hoitaminen on humanitaarista apua . Eikä sitä humanitaarista apua meidän mielestä tarvitse lähteä perustelemaan millään itsekeskeisillä eduilla. Tehdään se mikä pystytään ja that's that.

Kyse on siitä, että ne paskatyöt on joka standardilla paskatöitä. Niitä tekee sellaiset ihmiset, jotka ovat tyytyväisiä vähään, suostuvat nollatuntisopimuksiin ja epävarmaan työtilanteeseen. Nyt jo on suomessa 500 000 työssä käyvää ihmistä, jotka töissä käymisestään huolimatta elää köyhyysrajan alapuolella ja joutuu täyttämään tukilappuja. Halutaanko me lisää sellaista? Ainoa syy miksi ne maahanmuuttajat haluaa tehdä sellaista on se, että he on tottunut vielä huonompiin oloihin, he on tottuneet olemaan köyhiä. Ja sitä paitsi, se on totta vain joidenkin ihmisten osalta, että ei haluta tehdä paskaduuneja kyllä monenlaisia duuneja ne suomalaisetkin vääntää. Ei sitä voi työttömienkään niskaan vierittää, ettei kaikkialla sitä duunia ole. Jos mol.fi on ~12 000 paikkaa ja 350 000 ihmistä hakee niitä kaikkia, niin ei niitä vaan riitä kaikille. Eikä ne 350 000 ihmistä ole kokoaikaa työttöminä, suuri osa niistä ihmisistä on pätkätyöläisiä ja näiden paskaduunien "uhreja". Ja moni noista maahanmuuttajista on kuitenkin nuoria miehiä ja ne tulee yksin, ne voi helposti muuttaa turkuun ja ottaa riskillä 3kk pätkätyön solilta. Jollekkin 35v yksinhuoltajalle Keravalta se riski on ihan eri luokkaa kun vastuu ei ulotu vain itseen. Ja suomalaiset nuoret toki on yks ryhmä, joka usein kieltäytyy kaikesta paskaduunista, mut ei aikuiset. Siks aloilla jossa on paljon nuoria, on paljon ulkomaalaisia kun suomalaisilla nuorilla on mahdollisuus elää vanhempien nurkissa. Se minkä se syyrialainen joutuu hakemaan vaikka opiskelujen ohella solista, ottaa suomalainen lainana valtiolta ja loput vanhemmilta.

Jos ne paskaduunit voi olla niin halpoja ainoastaan siksi että ihmiset ovat epätoivoisia ja et kun tuet korvaa sitten sen työn hinnan et ihmiset selviää hengissä, niin eikö siinä ole jotain jo perustavanlaatuisesti väärin? Eikö pitäisi vaikka sitten yhteiskunnan puolelta joko tukea suoraan näitä paskaduunia tekeviä yrityksiä niin, että se palkka olisi edes tukien kanssa kilpailukykyinen, tai sitten ottaa se kansalaispalkka käyttöön, niin niiden ihmisten jotka tekee paskaduuneja ei tarvis vielä kaiken lisäksi tapella kelassa ja sossun luukulla?

Se on ihan totta että on se velkatilanne on saanut liian suuret suhteet että ei me nyt vielä missään kusessa olla. Mutta nyt pitäisi nimenomaan investoimalla tehdä niitä rakenneuudistuksia niin kauan kun se laina on halpaa. Niitä rakenneuudistuksia pitää tehdä nyt eikä sitten sillon joskus kun se lainatilanne menee paskaks. Jos me nyt leikellään ilman riittäviä oikeita rakenneuudistuksia ja hoidellaan maahanmuutto puolivillasesti eikä investoida siihenkään, niin meillä ei oo mitään muuta edessä ku optimistisimmillaankin pitkää stagnaatiota.

Eikä Suomen talous ole lähdössä pikkuhiljaa nousuun, se laski 2008 jälkeen, ja on sen jälkeen vaappunut edes takaisin, eikä me olla päästy edes sinne 2008 tasolle, saati sen yli.
En sitä väitä etteikö meidän pitäisi humanitäärisistä syistä ottaa tänne ihmisiä. Totta kai pitää. Se pointti on vaan se et se on älytöntä olettaam että ihmiset jotka ovat tulossa olisivat koulutettuja ja valmiita työelämään. Ei se niin oo. Ei kenelläkään ole hyvä olla ihan sillä perusteella et ne on vaa Suomessa ja that's it. Jos nakkailee niitä vaan laitokseen tai vaikka Tampereen Hervantaan yksiöön ilman kielitaitoo ja kulttuuriymmärrystä, on se sama kun hakisi metsästä kettutarhoihin kettuja koska "Nehän voi kuolla luonnossa".
Noiden somalien ja irakilaisten ongelma ei ole patalaiskuus eikä elintasosurffaus. Niiden työllistymisen este on kielitaidon, koulutuksen ja kulttuurin ymmärryksen osin lähes täydellinen puute. Eikä se vaan voi olla niin, että se mitä ne tulee tänne tekeen on paskaduuneja. Ei ole millään tasolla järkevää järjestää tänne mitään erillistä etnistä yhteiskuntaluokkaa jolla on asiat huonommin kuin muilla. Meidän pitää laittaa sitä rahaa niihin, koulutukseen sekä kotoutukseen ja kun sitä käteistä ei ole, niin siihen on otettava velkaa. Ja se pitää tehdä.

Monet valittaa, että maahanmuuttajat ei tee duunia, mutta viime kädessä se on Suomen valtion ja kotouttamiseen investoinnin käsissä, että tuleeko niistä ihmisistä riippakiviä, vai saadanko me integroitua seuraavat sukupolvet oikeasti suomalaiseen yhteiskuntaan. Ja se olisi aivan joka ikisen ihmisen, täysin ihonväristä tai kulttuurista riippumatta, sekä nyt täällä elävän, että vielä tulevan etu, että sitä rahaa nyt uskallettaisiin tähän investoida tai sitten laittaa ne rajat kiinni.

Sisällön tarjoaa Blogger.