Header Ads

Suomen tasa-arvoyksikkö vauhdissa

Ilmeisesti naisia ei olla kuunneltu tarpeeksi taloudellisissa päätöksissä

Sosiaali- ja terveysministeriön sivulta poimittua:


Hankkeen tavoitteet ja julkaisut

TASURI-hankkeen tavoitteena oli
  • lisätä naisten ja miesten tasapuolista edustusta yritysten ylimmässä johdossa ja näin edistää naisten urakehitystä ja sukupuolten tasa-arvoa työelämässä
  • kehittää ja vakiinnuttaa yritysten ylimmästä johdosta tuotettavia tasa-arvotilastoja
  • kehittää johdon rekrytointikäytäntöjä siten, että ne huomioivat entistä paremmin sukupuolten tasa-arvon näkökulman sekä
  • vahvistaa valtakunnallista yhteistyötä keskeisten toimijoiden välillä ja näin edistää sukupuolten tasa-arvoa yritysten johtotehtävissä.


Todellista tasa-arvoa taas edistämässä tämä suomen tasa-arvoyksikkö. Keskittyminen vain ja ainoastaan naisten aseman parantaminen ja naisten saattaminen yritysten johtoon. Eivät taida nämäkään puuhastelijat vieläkään ymmärtää, että johtoon yleisesti valitaan aina se joka on kyvykkäin kyseiseen tehtävään. Nykyisten pörssiyhtiöiden ja yritysten johdoista löytyy naisia, jotka ovat sinne kiivenneet täysin ilman mitään apuja ja pakotteita.

Ehkä eniten koko asiassa pännii lauselma: "edistää naisten urakehitystä...". Kaikki naiset jotka haluavat uraa tehdä pystyvät siihen ja vieläpä usein paremmin kuin miehet, koska voidaan kumminkin sen verran yleistää että naiset omaavat paremmat sosiaalisettaidot kuin miehet ja johto asemaan vaatii hyvää peli silmää ja sosiaalisiataitoja kuorrutettuna pienellä häikäilemättömyydellä, jotta uskaltaa puskea kyynerpää taktiikalla kilpailijoiden ohi.

Naiset mitä itse tunnen ovat alkaneet joko yrittäjiksi tai edenneet firmoissa joissa ovat töissä ihan omin avuin johto portaaseen, ilman minkäänlaista apua ja pakotteita.

Uskon myös, että naisten urakehitykseen ei sen kummempia seminaareita ja helpotuksia tarvita ja suuntaisin keskittymiseni ennemminkin miesten korkeaan työttömyyteen, joka jossain kohtaa tulee purkautumaan erittäin vakavina yhteiskunnallisina ongelmina joista voidaan nähdä esimerkkejä ympäri maailmaa.

Naiset kuin harvemmin putoavat aivan tyhjän päälle niin sosiaalisesti kuin rahallisestikaan vaikka menettäisivät työnsä. Miehiltä taas usein puutuu niin rahallinen kuin sosiaalinen tuki hyvin usein.


Lisää poimintoja samalta sivulta:

Maaliskuussa 2015 järjestetty Navigointia huipulle -seminaari keskittyi naisten urakehitykseen ja sukupuolten tasa-arvon huomioiviin rekrytointikäytäntöihin. Seminaarissa esiteltiin alustavia tuloksia aihetta käsittelevästä Tasuri-hankkeen laadullisesta tutkimuksesta ja kuultiin konkreettisia kehitysehdotuksia tasa-arvon lisäämiseksi rekrytointiprosesseissa. Seminaari järjestettiin yhteistyössä Akavan, Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n, Keskuskauppakamarin ja FEX Suorahakuyritykset ry:n kanssa

Toisin sanoen koko paino on ollut naisissa sen sijaan, että oltaisiin ajettu todellista tasa-arvoa ja molempiin sukupuolia painottamatta toista

Olisikohan aika jo tämäkin turhake laitos lakkauttaa turhana marttakerhona?

Sisällön tarjoaa Blogger.