Header Ads

Poikien imetys lopetettava kokonaan*Satiirivaroitus*


 Jos olet herkästi mielensä pahoittavaa tyyppiä tai et pidä satiirista, sinun ei pidä lukea tätä kirjoitusta.


Hei kaikki Miesasia.fi lukijat. Olen Aava-Annukka, 21 vuotias nainen. Sen lisäksi, että olen nuori ja hyvän näköinen nainen, olen journalisti, fitness- ja muotibloggaaja ja ennen kaikkea feministi sekä oman sukupolveni ääni ja haluan muuttaa maailmaa. Osa teistä onkin saattanut lukea aikaisemman kirjoitukseni käänteisestä raiskauksesta. (Jos et ole lukenut, klikkaa linkkiä).

Ensimmäisenä haluan pahoitella, etten ole ehtinyt kirjoittamaan Miesasia sivustolle vähään aikaan. Olen ollut kiireinen valmistellessani kotiani ja itseäni turvapaikanhakijan vastaanottamiseen. Olen hankkinut tätä varten mm. parisängyn ja uusia alusvaatteita. 


Maahanmuuttovirasto ja SPR ovat linjanneet, että yksityishenkilöt saavat majoittaa turvapaikanhakijoita kotiinsa. Tämä on hienoa. Luotin teihin siskot, että teette tämän! Nyt odotamme vielä viranomaisten linjausta siitä, että saamme valita oman turvapaikanhakijamme tiettyjen ominaisuuksien perusteella. Tällaisia ominaisuuksia olisivat vaikkapa ikä, sukupuoli tai ihon väri. Sitten kun tämä linjaus ja kaikki järjestelyt on tehty, olen valmis hakemaan oman turvapaikanhakijani kotiini. (Heh. Taidattekin jo arvata, minkälaista turvapaikanhakijaa aion itselleni hakea).


Linjaamatta on myös se, kuinka monta turvapaikanhakijaa jokaiselle riittää. Itse olisin valmis periaatteessa kahteen tai jopa kolmeen. Yksi voisi nukkua vuorollaan sohvalla ja kaksi vuoroin sängyssä. Luulen, että sänkyyni mahtuisi lisäkseni kaksi, jos eivät kauhean isokokoisia ole. En aio ottaa yli 190cm pituisia turvapaikanhakijoita. 180cm on hyvä pituus.


Ei ole mitään järkeä auttaa heitä heidän lähtömaissaan, jos voi auttaa kotona. Kotona auttaminen on paljon mukavampaa. Itse ainakin haluan tarjota kotini ja itseni heidän käyttöönsä ja olla mukana auttamassa purkamaan näiden pitkien matkojen ja kovien kokemusten rasittamien ihmisten paineita. Ja sitäpaitsi suurin osa meistä, jotka lähtevät esim. Afrikkaan auttamaan, tulevat kuitenkin jossain vaiheessa Suomeen yhdessä autettavansa kansa. Tämäkin jo kertoo siitä, että kotona Suomessa auttaminen on kaikkein parasta.


Ja sitten tietoisku: Turvapaikanhakija ei ole pakolainen. Turvapaikanhakija on saapunut maahan itsenäisesti ja hän vasta hakee itselleen turvapaikkaa tai oleskelulupaa. turvapaikanhakija saa työskennellä Suomessa ilman oleskelulupaa, kun turvapaikkahakemuksen tekemisestä on kulunut kolme kuukautta. Pakolainen on ihminen, joka on hakenut ja jolle on myönnetty turvapaikka. Pakolainen on voinut myös saada oleskeluluvan humanitaaristen syiden takia. Hakijalle voidaan myöntää myös tilapäinen oleskelulupa tai oleskelulupa yksilöllisistä, inhimillisistä syistä. Lähde: Maahanmuuttovirasto


Mutta nyt varsinaiseen asiaan, joka on siis imetys. Tiedän, että teitä eivät turvapaikanhakijat kiinnosta. Turvapaikanhakijat ovat minun ja kanssasisarieni juttu. Teitä kiinnostavat tissit. Ja imetyksestä puhuttaessa puhutaan myös tisseistä.

Tässä vaiheessa on syytä muistuttaa teitä kaikkia siitä, että naisella on oikeus saada lapsia ja oikeus imettää. Naisella on oikeus saada lapsia, vaikka hän ei biologisesti niitä voisi itse saada. Tätä naisten oikeutta lasten saamiseen toteuttavat hienolla tavalla adoptio ja mahdollisuus käyttää esim. intialaista naista sijaissynnyttäjänä. 


BTW ja  sorry, intialaiset ja muut kolmansien maiden naiset. Haluamme kyllä auttaa miehiänne, mutta teitä tarvitsemme tekemään meidän puolesta ne raskaat ja likaiset työt, joita emme itse viitsi tehdä. Ja pysykää kaukana miehistämme! Etenkin aasialaiset naiset, teitä inhoan eniten. Olette niin olevinanne hieromataitojenne ja sirojen, sopusuhtaisien vartaloidenne kanssa. MIKSI ETTE LIHOA??!!


Nyt takaisin asiaan: Naisella on myös oikeus olla saamatta lapsia ja oikeus olla imettämättä. Koska imetys on oikeus, on naisella oikeus imettää lasta missä vain, miten vain ja niin kauan, kuin se itsestä hyvälle tuntuu. Imetykselle ei siis voida asettaa rajoja, koska se rajoittaisi silloin naisten universaalia oikeutta imettämiseen. 


Iltasanomat kertoi 27.8.2015 leikki-ikäisten imetyksestä ja projektista, joka haluaa poistaa leikki-ikäisten imetykseen liittyviä ennakkoluuloja. Tämä on hienoa, että tätä imetyksen ilosanomaa juhlittiin Iltasanomissa. Jos et lukenut Iltasanomien juttua, lue se tästä: Iltasanomat Taaperoimetys


Haluan nyt tuoda tähän imetysasiaan uutta näkökulmaa. Kuten jo kaikki, jotka minut tunnette, niin tiedätte, että olin vaihtarina Bostonissa. Opiskelen siis naistutkimusta. Vaihtarina ollessani sain kunnian tutustua Anne Gus nimeseen naiseen, joka opiskelee Bostonissa naistutkimusta ja on uuden aallon feministi. Anne Gus, olet suurin innoittajani!


Anne Gus kertoi minulle suhtautuvansa kriittisesti poikien imetykseen. Koska imetys on oikeus ja naisella on myös oikeus kieltäytyä imetyksestä, tulisi Anne Gusin ja siis myös minun mielestäni kaikkien poikavauvojen äitien olla imettämättä poikia. Nyt varmaan mietitte, että miksi. Minäpä kerron teille.


Koska rintamaidon on todettu olevan hyväksi vauvalle ja parantavan vauvan terveyttä sekä mahdollisesti vaikuttavan älykkyyteen, poikien imetys tulisi lopettaa. Jos imetämme poikia, emme saa ikinä kurottua miesten ja naisten palkkaeroja umpeen tai poistettua miesten ja naisten eriarvoisuutta. Mutta jos antaisimme pojille heikommat lähtökohdat jo syntymästä asti, voisimme luoda täysin uudenlaisen ihmiskunnan, jossa miehet sairastaisivat naisia enemmän, olisivat fyysisesti ja älyllisesti heikompia ja kuolisivat nuorempina. Sairastavuus ja nuorempana kuoleminen on jo onnistuneesti toteutettukin.


Tämän lisäksi Anne Gusin innoittamana haluan tarkastella imetystä sukupuoliroolien näkökulmasta. Poikavauvat, jotka siis kasvavat miehiksi, saavat imetyksessä jo hyvän alun naisten esineellistämiselle ja hyväksikäytölle. Pojat joita imetetään, kasvavat jo vauvasta asti naisten hyvksikäyttöön saaden ensikosketuksen naisen rintoihin siis jo vauvana. Voimme ehkäistä poikavauvojen kasvamista naisia alistaviksi sioiksi ja ehkäistä epätasa-arvoa yksinkertaisesti lopettamalla poikavauvojen imetyksen ja imettämällä vain tyttöjä.


Nyt te kaikki varmaan mietitte, että entäs ne naiset, jotka ovat pettymyksekseen saaneet poikavauvan ja haluavat silti toteuttaa oikeuttaan imetykseen. Ei hätää. Oikeuttaan imetykseen voi toteuttaa harjoittamalla niin sanottua tyhjäimetystä. Tyhjäimetys tarkoittaa imetystä ilman, että tarjoilee rinnoistaan maitoa. 


Tyhjäimetyksen aloittamiseksi ensiksi täytyy tietenkin tyrehdyttää maidon tuotanto. Tämä onnistuu yksinkertaisesti olemalla imettämättä heti synnytyksestä lähtien. Myös maidon pumppaamista rinnoista tulee välttää. Tämän jälkeen, kun maidon tuotanto on tyrehtynyt, totutetaan poikavauva rintaan sivelemällä nännin päälle esim. sokeriliuosta tai suklaata ja tarjotaan makealta maistuvaa nänniä vauvan suuhun. Tässä vaiheessa on tärkeää, että poikavauvalle ei anneta tuttia lainkaan rauhoittumiseen, vaan rauhoittumiseen tarjotaan aina sokerilla tai suklaalla siveltyä rintaa. Lopulta poikavauva tottuu rintaan ja alkaa yhdistämään rinnan sekä sokerin lohtuun ja rauhoittumiseen. Tämän jälkeen jatketaan imettämistä niin kauan, kuin itse haluaa ja mahdollisimman pitkään tietenkin.


Poikavauvojen pitkällä tyhjäimetyksellä saamme kasvatettua pojista naisen rintoja aikuisena kaipaavia miehiä, jotka eivät kykene päästämään äidistään irti ja eivät tämän takia koskaan kykene solmimaan ihmissuhteita. Tyhjäimetyksen ansiosta lapsena tyhjäimetetyt pojat hakevat vielä aikuisenakin lohtua rinnoista ja sokerista. Tämä kaikki on hyväksi tietysti sen takia, että voimme sitten myöhemmin riistää heiltä mahdollisuuden naisen rintoihin ja luoda hänelle sisäisen tyhjyyden sekä yksinäisyyden, jota he pyrkivät täyttämään sokerilla, jonka he siis yhdistävät vielä aikuisenakin lohtuun ja rauhoittumiseen.


Lapsena pitkään tyhjäimetetyt pojat masentuvat aikuisena tutkimusten mukaan muita miehiä todennäköisemmin ja ovat ylipainoisia sekä taipuvaisia lohtusyömiseen. Pitkään tyhjäimetetyt pojat ovat myös aikuisena muita todennäköisemmin työttömiä. Pitkään tyhjäimetetyt pojat solmivat myös aikuisena muita miehiä harvemmin avioliittoja. Tämä on hyvä asia, sillä avioliitto on patriarkaalinen salajuoni. Poikien pitkällä tyhjäimetyksellä voimme siis murskata patriarkaalisia arvoja, tasoittaa miesten ja naisten palkkaeroja sekä raivata naisille tietä työelämässä. Tyhjäimetyksen avulla saamme myös aiheutettua sen, että makean lohtusyöminen ei ole enää pelkästään naisten ongelma.


Kiitos inspiraatiosta Anne Gus. Olen onnellinen, että sain vaihto-opiskeluvuoteni aikana tutustua sinuun Bostonissa. Tulimme todella läheisiksi ja muistan vieläkin, miten istuimme vierekkäin elokuvateatterissa ja käytimme Friends Forever Tamponia. Menstruoin vieläkin samaan aikaan kanssasi. Se on korkein yhteys, joka ihmisella voi olla. Miehet eivät koskaan voi kokea samaa. Olet paras ystäväni ikuisesti.

You're my biggest inspiration Anne Gus. I'm so happy I got to know you during my year as an exchange student in Boston. I felt that we are really connected and I still remember how we sat next to each other at movie theater wearing Friends Forever Tampon. I still menstruate at the same time with you. That's the highest possible connection what people can have. Men can never experience the same. You are my BFF.


Ps. Viime aikoina myös venäläiset ja virolaiset naiset ovat alkaneet ärsyttämään. Ne ovat niin ärsyttäviä pitkien jalkojensa ja hienojen vaatteidensa kanssa ja odottavat tuolla Foreign Dating Forumilla, jotta pääsisivät tapaamaan suomalaisia miehiä. Käy vaikka itse katsomassa tuosta linkistä.


Kirjoittajan huomio liittyen kirjoitukseen:


Satiiri on vaikea laji ja epäonnistuu helposti. Onnistuessaan satiiri on kuitenkin hauska ja hyvä väline nostaa esille vaikeitakin asioita (esim. pilakuvat).


Vaikka satiirin lukijan täytyykin itse ymmärtää kirjoituksessa olevan kyse satiirista ja pyrkiä tulkitsemaan itse satiirin sanoma, on viimekädessä satriin tekijällä kuitenkin lopullinen vastuu omasta tuotoksestaan.


Tämän takia onkin paikallaan esittää lopuksi tämän satiirin tulkinta ja avata tällä tavoin lukijalle, mitä kirjoittaja on tällä satiirilla halunnut sanoa.


Kirjoituksen alussa kertojana toimiva nuori nainen ilmaisee olevansa innoissaan vastaanottamassa turvapaikanhakijoita kotiinsa. On ymmärrettävää, että viranomaisten ja järjestöjen voimavarat eivät riitä turvapaikanhakijoiden räjähtäneen määrän kanssa. On kuitenkin ihmisiä kohtaan väärin luoda sellaista mielialaa, että tavalliset ihmiset olisivat jotenkin vastuussa Lähi-Idän tai Afrikan kriiseistä tai velvollsia auttamaan. On toki hienoa, jos joku haluaa vapaaehtoisesti oikeasti auttaa.


Vaikuttaa vain, että ihmiset ovat hieman naiiveja tai eivät vain suostu näkemään niitä riskejä, joita turvapaikanhakijoiden suuri määrä saattaa europpalaiselle kulttuurille aiheuttaa tai niitä riskejä, joita sisältyy turvapaikanhakijoiden majoittamiseen omaan kotiin. Emme voi tietää, kuinka paljon turvapaikanhakijoiden joukossa on ihmisä, joiden tarkoitusperät Eurooppaan saapumiselle ovat kyseenalaisia. Emmekä voi vähätellä niitä riskejä, joita turvapaikanhakijoiden joukossa mahdollisesti mukana olevat länsimaihin vihamielisesti suhtautuvat ihmiset tai turvapaikanhakijoita vastustavien ja fanaattisesti turvapaikanhakijoita puolustavien ryhmien väliset yhteenotot voivat yhteiskuntajärjestykselle aiheuttaa. 


Henry Laasanen esittikin varteenotettavan ratkaisuehdotuksen turvapaikanhakijoiden aiheuttamiin levottomuuksiin. Henry Laasasen mukaan Suomen kannattaisi vastaanottaa lähes pelkästän nuoria naispakolaisia. Hänen mukaansa koko pakolaiskeskstelun ristiriita johtuu aivan liiallisesta miespakolaisten vastaanottamisesta. Mielestäni Henry Laasanen on tässä oikeilla linjoilla ja hänen ehdotuksensa on ehdottomasti oikeaa suuntaa antava. Lue tästä Miesasia sivuston kertomus Henry Laasasen kirjoituksesta Nuorten naispakolaisten vastaanottaminen ratkaisisi ongelmat.


Tässä satiirissa annetaan ymmärtää, että kertojana esiintyvälle nuorelle naiselle auttaminen merkitsee jotain muutakin, kuin vain inhimilliseen hätään puuttumista. Tässä yhteydessä ei ole syytä paneutua syvemmälle siihen, millä tavoin kirjoituksen nuori nainen auttaa turvapaikanhakijoita. Tämä jätetettäköön lukijan mielikuvituksen varaan.

Kirjoituksessa kertojana esiintyvän nuoren naisen mukaan turvapaikanhakijoita ei ole mitään järkeä auttaa heidän lähömaissaan, jos voi auttaa kotona. Kotona auttaminen on hänen mielestään paljon mukavampaa ja hän haluaa olla osaltaan mukana auttamassa näitä kovien kokemusten ja pitkien matkojen koettelemia ihmisiä. Tällä on pyritty kuvantamaan sitä tosiseikkaa, että ihmiset tuntevat pahaa oloa konfliktien aiheuttamista ihmiskohtaloista ja auttavat tosiasiassa mieluiten kotoa käsin ja usein tuntemansa pahan olon takia. Kotona auttaminen on kieltämättä mukavampaa ja turvallisempaa. Yleisiä kotoa käsin auttamisen muotoja ovat esimerkiksi keräyksiin lahjoittaminen tai turvapaikanhakijoita tukeviin mielenosoituksiin osallistuminen.


Tosiasiassa ainoa tapa oikeasti auttaa Lähi-Idän tai Afrikan ihmisiä olisi heidän kriisiensä ratkaiseminen tai heidän tukeminen kriisien ratkaisussa. Emme pysty oikeasti auttamaan Lähi-Idän tai Afrikan kriisien ratkaisussa majoittamalla loputtomiin turvapaikanhakijoita tai antamalla rahaa keräyksiin. Esimerkiksi Afrikkaan on lähetetty rahaa jo yli 50 vuoden ajan, eikä mitään tulosta ole nähtävissä. Haluankin tässä yhteydessä herättää pohdintaa, miten NATO:n sotilaallinen interventio voisi auttaa Lähi-Idän kriisin ratkaisussa. Ainakin Irakissa ja Afganistanissa olot ovat jokseenkin vakautuneet NATO maiden läsnäolon ansioista, joskaan eivät ole täysin stabiilit. Entisen Jugoslavian alueella NATO maiden väliintulon ansiosta saatiin aikaan rauha ja nämä maat ovat hyvässä vauhdissa jälleenrakentamisen tiellä. Kuinka kauan jaksamme katsella ISIS:in hirmutekoja? Kuinka paljon turvapaikanhakijoita Eurooppa kestää? Voisimmeko hyväksyä NATO:n voimakkaamman läsnäolon Lähi-Idän kriisin ratkaisussa?


Saksan liittokansleri Angela Merkel onkin peräänkuuluttanut läntistä yhteistyötä Syyrian kriisin ratkaisemiseksi, johon myös Venäjä tulisi mukaan. Lue tästä Reutersin uutinen Merkelin näkemyksestä Syyrian kriisin ratkaisemiseksi

Kirjoittajan huomio liittyen NATO:n voimakkaampaan läsnäoloon Lähi-Idässä: En ainakaan henkilökohtaisesti usko, että NATO maat saavat kauhean helpolla liittoumaa aikaan Lähi-Idän kriisin ratkaisemiseksi. Eivät ainakaan niin kauan, kuin Yhdysvalloissa on vallassa nykyinen istuva presidentti. Liittouman aikaan saaminen voisi olla todennäköisempää, jos Yhdysvaltain republikaanit onnistuvat voittamaan presidentin vaalit sekä saavuttamaan strategisia paikkoja hallinnosta ja eri elimistä.  

Leikki-ikäisten imetys on ollut viime aikoina tapetilla. Leikki-ikäisiä imettävät ovat kampanjoineet voimakkaasti medioissa taaperoimetyksen puolesta. Taaperoimetys on kiistanalainen asia. Mitään luotettavia todisteita taaperoimetyksen hyödyistä ei ole. Sen sijaan voidaan syystä epäillä, että liian pitkä imetys saattaisi olla haitallista lapselle. Emme voi myöskään sivuuttaa sitä tosiseikkaa, etteikö taaperoimetys palvelisi enemmän imettäjän intressejä, kuin lapsen etua. Esimerkiksi Markus Jansson on ottanut viihdyttävällä tavalla kantaa taaperoimetykseen 19.7.2015. Voit lukea tästä Markus Janssonin blogikirjoituksen taaperoimetyksestä.

Tässä satiirissa esitetään lapsen saamisen ja imettämisen olevan naisten oikeuksia. Näin usein oikeasti kuvitellaan. Tästä kertovat esimerkiksi naisparien keinohedelmöitykset, yksinäisten naisten ja homoparien oikeus adoptioon sekä kohdunvuokraus, joka on erittäin kyseenalaista ja usein köyhemmistä maista kotoisin olevia ihmisiä hyväksikäyttävää toimintaa. Adopitiojärjestelmä on ainakin Suomessa erittäin toimiva ja adoptiota hakevat käyvät läpi tarkan prosessin, joka tehokkaasti seuloo epäkelvot vanhemmat. Minulla ei itsessään ole mitään yksinäisten naisten tai homoparien adoptio-oikeutta vastaan. Yksinäisyys tai seksuaalinen suuntautuminen ei automaattisesti tee ihmisestä epäkelpoa vanhempaa. 

Asia menee vaan siinä kohdassa pieleen, kun lapsen saamisesta puhutaan oikeutena. Kenelläkään ei ole automaattisesti oikeutta saada lapsia, vaan lasten saaminen on biologinen tapahtuma, joka tapahtuu tai sitten ei tapahdu. Tämän biologisen tapahtuman mahdollisuus ja todennäköisyys riippuu monista tekijöistä, joista merkittävin on kahden hedelmällisen ihmisen kohtaaminen ja yhteisymmärrys hedelmöitykseen johtavaan tekoon ryhtymisestä.


Imetys ei myöskään ole oikeus, vaikka näin monesti annetaan ymmärtää. Imetys on enemmänkin velvollisuus. Jos on päättänyt tuoda maailmaan lapsen, silloin pitäisi olla itsestään selvää, että on velvoitettu hoitamaan tätä lasta parhaalla mahdollisella tavalla. On tietysti eri asia, jos rintamaitoa ei jostain syystä erity tai imetys ei oikeasti onnistu. Mutta kenenkään lapsen maailmaan tuoneen äidin ei pitäisi laiminlyödä imetysvelvollisuuttaan vain sen takia, että se ei sovi omaan elämän tyyliin. 


Johtavien lääketieteellisten tutkimusten ja maailman terveysjärjestön mukaan vauvaa tulisi täysimettää puolen vuoden ikään asti ja imetystä tulisi jatkaa normaalin iän mukaisen ruoan antamisen ohella 1-2 vuoden ikään asti. Maailman terveysjärjestö ei varsinaisesti anna yläikärajaa imetykselle, mutta suosittelee imetystä jatkettavan 1-2 vuoden ikään saakka. Katso tästä WHO Imetysohje.


Arkijärjen valossa hampaiden kehittymisen jälkeen, lapsen on luonnollista luopua rintamaidosta ja siirtyä kuluttamaan kiinteitä ruokia. Hampaat ovat kiinteiden ruokien hyödyntämistä varten. Lapsen hampaat ovat yleensä kehittyneet 3 vuoden ikään mennessä, jolloin imetyskin olisi syytä siis viimeistään lopettaa. 


Kuten Markus Jansson kysyi: "Miksi aikuinen nainen haluaa just vajaa kouluikäisen käyvän imemässä hänen tissejään ja vielä useita kertoja päivässä? Miksi? Vastaus voi tuntua aika kuvottavalta ja ehkäpä se onkin juuri sitä."


Tämän kirjoituksen kirjoittaja on Asumaan Suomeen sivuston ylläpitäjä, joka esiintyy vierailevana kirjoittajana miesasia.fi sivustolla ja arvostaa länsimaista ja eurooppalaista kulttuuria, mutta välillä ihmettelee, mihin tämä maailma on oikein menossa. Jos sinuakin välillä ihmetyttää maailman meno ja saattaisit kuvitella haluavasi hakea uusia tuulia elämääsi ulkomailta, voit hakea inspiraatiota esimerkiksi Asumaan Suomeen sivuston Asuman Ulkomaille osiosta, johon pääset kätevästi tästä linkistä tai kirjoittamalla selaimesi osoiteriville www.asumaanulkomaille.fi.
Sisällön tarjoaa Blogger.