Header Ads

Median sananvapaussensuurin mahalaskuSuomalainen media edustaa kautta linjan lähes identtistä poliittisen korrektiuden idelogiaa, joka ilmenee uutisoinnissa seuraavasti:
  1. Uutiset ja kolumnit tarkastelevat aihetta "oikeasta" ja inhimillisestä" näkökulmasta käsin, elipoliittisesti korrektisti.
  2. Median tulokulma on aina maahanmuuttajamyönteinen, feministinen jne., koska se on "oikea" ja "inhimillinen" tulokulma.
  3. Kaikki "oikeaa" ja "inhimillistä" tulokulmaa vastaan rikkovat mielipiteet tai faktat edustavat ei-toivottua vihapuhetta tai älämölöä, vaikka niissä ei olisi mitään lain vastaista.
  4. Pakolaiskriisin myötä median poliittinen korrektius on noussut potenssiin kaksi, mikä on herättänyt kommentoijien raivoa ylhäältä päin sanelluista "oikeista" ja "inhimillisistä" mielipiteistä.
Poliittisesti ei-korrekteilla keskustelupalstoilla keskustelu voi alkaa mistä tahansa näkökulmasta käsin, mutta mediassa artikkeli voi alkaa voi alkaa vain poliittisesta korrektiudesta käsin. Lopputuloksena on median artikkeleiden kommentoinnin isällisesti saneleva dynamiikka, joka johtaa yhä huononevaan ja huononevaan keskustelun tasoon lukijoiden raivon kasvaessa.
Vapailla keskustelufoorumeilla keskustelija saa olla mitä mieltä haluaa ja ainostaan argumentit ratkaisevat.

Median naurettava usko omaan auktoriteettiinsa

Nyt-liite ja MTV3 estivät kommentoinnin 2 viikoksi. Kuka ihme edes haluaa kommentoida jotakin sensuurin ryvettämillä palstoilla? En minä ainakaan.
Median kommentoinnin kielto on vaikuttavuudeltaan sama kuin Kake ja Tane kieltäisivät kommentoinnin omissa blogeissaan. Kumpienkin kommenttiosastojen taso on yhtä huono ja merkityksetön.
Media ei itsehyväisyydessään ymmärrä tai hyväksy, että poliittisesti korrekti julistus korokkeelta ei johda laadukkaaseen keskusteluun, vaan lukijoiden raivoon.

Vauvapalstan sensuuri

Kuten erään lukijan postaamasta listasta käy ilmi, Sanoma omistama vauvapalsta sensuroi poliittisesti epäkorrektit aiheet nopeasti pois, kuten Laasasen teoriat tai feminismin kritiikin.
Vaupalstalta on poistettu satoja Laasasen teorioita käsitteleviä keskusteluketjuja ja jos ketjun otsikossa on nimi Laasanen, sensuuri on varmaa.

Yhteenveto

Minä en kommentoi koskaan poliittisen korrektiuden mukaisesti sensuroiduilla kommenttiosastoilla.
Minä kannatan sanavapautta ja olen sallinut kaikki kommentit omissa blogeissani.
Poliittinen korrektius on vapaan keskustelun syöpä.

Lähde - Henry Laasanen, Uusi Suomi puheenvuoro

Sisällön tarjoaa Blogger.