Header Ads

Matkakertomus Itävallan raja- asemalta: kaikki tuhottiin

Muuan puolalainen kertoo lomamatkastaan Itävallan rajalla:
”Noin puoli tuntia sitten näin Italian ja Itävallan rajalla omin silmin valtavan lauman maahantulijoita. Siitä huolimatta, että tunnen solidaarissuutta ihmisiä kohtaan, jotka ovat vaikeassa tilanteessa, niin se, mitä nyt näin, on todella pelottavaa. Tämä valtava ihmismassa ei todellakaan ole leikin asia. He heittelivät pulloja ja huusivat apinanraivolla ”Haluamme Saksaan”. En ymmärrä oikein onko Saksa nyt joku paratiisi vai?
Näin, kuinka muuan italialainen nainen joutui piiritetyksi ja hänet vedettiin hiuksista raahaten ulos autostaan ja pakolaiset yrittivät jatkaa matkaa hänen autollaan. Bussi, jossa matkustimme, yritettiin kaataa. He heittivät päällemme paskaa ja hakkasivat autoa ja sylkivät sen laseihin. Mikä tämän tarkoitus muka oli? Miten nämä ihmiset muka sopeutuvat Saksaan? Minusta tuntui, kuin olisin ollut sodassa.
Vaikka jotkut tuntevat sympatiaa heitä kohtaan, luulen, että puolalaisilla ei riitä ymmärrystä, jos he tulevat Puolaan.
Olimme kolme tuntia rajalla, mutta emme päässeet kuitenkaan sen yli ja koko ryhmämme siirrettiin poliisin turvaamana takaisin Italiaan. Bussi oli rikottu, tuhrittu ulosteiila ja lasit mätkitty palasiksi.
s11846558
Kuvituskuvaa.
Tässä suuressa ihmislaumassa ei ollut yhtään ainoaa naista eikä lapsia- kaikki olivat vihaisia nuoria miehiä. Eilen luin uutisia ja olen tietoinen tilanteesta maailmassa. Tunsin sympatiaa ja huolta heidän kohtalostaan. Mutta nyt se mitä näin ja koin, säikäytti minut perinpohjin. Olen suunnattoman onnellinen, että nuo ihmiset eivät ole tulleet kotimaahani Puolaan.
Me puolalaiset emme yksinkertaisesti ole valmiita ottamaan vastaaan noita ihmisiä- ei kulttuurisesti eikä taloudellisesti. Uskonpa, että edes EU ei ole valmis.
Lisäänpä vielä sen, että paikalle ajoi autoja, jotka toivat heille ”humanitääristä apua”; vettä ja ruokaa. Arvatkaa mitä, tuo porukka kaatoi avustustautot.
Itävaltalaiset sotilaat huusivat megafoneilla joukolle, että he saavat läpikulkuluvan, mutta he haluavat rekisteröidä heidät. Sen jälkeen he voivat jatkaa matkaa. Mutta he eivät ymmärtäneet puhetta. He eivät ymmärtäneet yhtään mitään. Ja se oli pelottavaa, nämä ihmiset eivät ymmärtäneet mitään tuntemiamme kieliä- italiaa tai englantia, ei saksaa, ei venäjää eikä espanjaa. Lauma jatkoi vain itsepäisesti eteenpäin tuhoten ympäristöä- siitä huolimatta, että heillä oli jo lupa jatkaa. Mutta he eivät ymmärtäneet sitä.
Ranskalaiselle ryhmälle kävi hiukan huonommin. Heidän autostaan varastettiin kaikki matkatavarat. Kaikki vietiin, mitä oli autossa ja osa tavaroista oli vain heitetty maahan lojumaan
Koskaan en ole lyhyen elämäni aikana kokenut samanlaista ja luulenpa, että tämä oli vasta alkusoittoa.

Lähde - Paavo Tajukangas blogi

Sisällön tarjoaa Blogger.