Header Ads

Turvallisen online-deittailun perusteet


Deittihuijauksia tapahtuu jatkuvasti. Onnistuneen deittikokemuksen saadakseen on hyvä tuntea turvallisen online-deittailun perusteet. Tämän kirjoituksen lukemalla saat itsellesi turvallisen online-deittailun perustiedot. Tässä kirjoituksessa kerrottuja asioita voi online-deittailun lisäksi soveltaa muuhunkin erilaisissa sosiaalisissa verkostoissa tapahtuvaan kanssakäymiseen. Jos haluat tuntea yleisimmät deittihuijaukset, siirry tästä linkistä lukemaan kirjoitus deittisivustojen yleisimmistä huijauksista

Turvallisen online-deittailun perussäännöt
Noudata seuraavaksi lueteltuja sääntöjä seurustelu- ja deittisivustoilla sekä kanssakäymisessä muissa sosiaalisissa verkostoissa, kuten deittisovelluksissa tai yhteisösivustoilla. Näitä sääntöjä noudattamalla lisäät turvallisuuttasi, vältät erilaiset ongelmat ja saavutat onnistuneen deittikokemuksen.

 • Ensimmäinen ja tärkein sääntö kaikessa internetin deittisivustoilla, sovelluksissa tai muissa sosiaalisissa verkostoissa tapahtuvalle kanssakäymiselle on: Älä koskaan lähetä rahaa kenellekään, jota et tunne etkä ole tavannut henkilökohtaisesti. Älä lähetä tällaisille henkilöille edes pieniä, itsestäsi merkityksettömiltä tuntuvia summia. Pienistäkin summista koostuu ajan mittaan yhteenlaskettuna suuria määriä.

 • Älä koskaan anna luottokortti- tai tilitietojasi kenellekään, jota et tune ja ole tavannut henkilökohtaisesti. Älä myöskään anna henkilötietojasi, salasanoja, turvalukuja tai muita vastaavia sähköpostitse, puhelimitse tai muita ns. online viestintäjärjestelmiä (messenger, whatsapp) käyttäen.

 • Kun tapaat kiinnostavan henkilön deittisivustolla tai muussa sosiaalisessa verkostossa ja päätätte tavata henkilökohtaisesti, kerro tapaamisesta perheenjäsenillesi tai ystävillesi. Pidä huoli, että he tietävät kenet tapaat, mihin olet menossa ja koska. 

 • Muista, että ihmiskauppa, rahanpesu sekä ainoastaan oleskeluluvan hankkimistarkoituksessa solmitut avioliitot ovat lainsäädännöllä säädetty rangaistaviksi teoiksi.

 • Älä sekaannu ihmiskauppaan. Älä koskaan pakota ketään tarjoamaan seksipalvelua vastoin tahtoaan. Älä myöskään koskaan osta seksipalvelua ihmiskaupan uhrilta. Jos epäilet ihmiskauppaa tai, että joku on pakotettu tarjoamaan seksipalvelua vastoin tahtoaan, harkitse asian ilmoittamista poliisille ja vältä kanssakäymistä ihmiskauppaan liittyvien henkilöiden kanssa.

 • Älä siirrä rahaa tai vastaanota tilisiirtoja muiden sellaisten henkilöiden puolesta, joita et tunne. Älä osallistu sinulle tuntemattomien henkilöiden väliseen rahaliikenteeseen, vaikka siitä koituisi sinulle taloudellista hyötyä. Tällainen toiminta saattaa liittyä rahanpesuun.

 • Älä solmi avioliittoa tai rekisteröi parisuhdetta vain sen takia, että toinen osapuoli saisi oleskeluluvan. Älä solmi aviolliittoa tai rekisteröi parisuhdetta, vaikka sinulle olisi tarjottu huomattavakin summa rahaa lumeavioliiton solmimisesta. Muista myös, että sinulla ei ole velvollisuutta auttaa toista henkilöä saamaan oleskelulupaa tai viisumia, vaan tälläisen avustamisen tulisi tapahtua sinun vapaasta tahdostasi.

Varoitusignaaleja 
Seuraavassa luetellaan joukko erilaisia tapahtumia. Jos kohtaat tässä luetellun kaltaisia tapahtumia harjoittaessasi sosiaalista kanssakäymistä yhteisösivustoilla, deittisovelluksissa tai muissa vastaavissa sosiaalisisssa verkostoissa, tulisi sinun pitää varteenotettavana vaihtoehtona, että henkilö, jonka kanssa harjoitat sosiaalista kanssakäymistä, saattaa olla liikkeellä vilpillisin mielin.

 • Sosiaalisessa verkostossa tapaamasi henkilön profiilikuva näyttää kuin se voisi olla julkaistu aikakauslehdessä tai se on ladattu internetistä. Jos profiilikuva näyttää "liian hyvältä" se usein on liian hyvää ollakseen totta.

 • Välittömästi tai erittäin lyhyen tutustumisajan jälkeen henkilö osoittaa suuria tunteita sinua kohtaan ja ehdottaa suhteen viemistä uudelle tasolle sekä siirtymistä pois sosiaalisesta verkostosta ja aloittamaan yhteydenpidon esimerkiksi puhelimella tai sähköpostilla.

 • Joku, jota et ole tavannut henkilökohtaisesti pyytää sinulta rahaa, lahjoja tai sinun pankki- tai luottokorttitietojasi. Vaikka luottaisitkin henkilöön, sinun tulee aina pitää mielessäsi ensimmäinen ja tärkein sääntö: Älä koskaan lähetä rahaa kenellekään, jota et tunne etkä ole tavannut henkilökohtaisesti.

 • Joku, jota et tunne etkä ole tavannut henkilökohtaisesti tarjoaa sinulle rahaa tai lahjoja ilman vastinetta tai vastineeksi tapaamisesta tai muista palveluista.

 • Sähköposti tai viesti on kirjoitettu huonosti sisältäen paljon virheitä tai se on selvästi tehty käännösohjelmaa käyttäen.

 • Sähköposti tai viesti toistaa itseään tai se näyttää siltä, kuin se olisi kopioitu suoraan jostain artikkelista.

 • Sähköposti tai viesti näyttää olevan osoitettu toiselle henkilölle tai sitä ei ole selvästi osoitettu juuri sinulle tai sitä ei ole varsinaisesti osoitettu kenellekään.

Miten aloitan turvallisen online-deittailun?
Voit aloittaa online-deittailun turvallisesti tutustumalla Miesasia.fi suosittelemiin hyvämaineisiin ja luotettaviin deittisivustoihin, jotka on lueteltu kategorioittain "Parhaat deittisivut miehille" osiossa.

Jutun alkuperäinen kirjoittaja on Asumaan Suomeen ja Foreign Dating Finland sivustojen toimittaja, joka edistää jatkuvasti turvallista online deittailua Suomessa ja maaimalla"

Sisällön tarjoaa Blogger.