Header Ads

Pystyvätkö naiset rakastamaan?Tässä kirjoituksessa päätimme käsitellä aihetta, pystyvätkö naiset rakastamaan tai toisin sanoen miten naisten ja miesten rakkaus eroaa? 


Ensimmäiseksi on kumminkin ymmärrettävä mitä rakkaus on. Rakkaus tieteellisestä näkökulmasta on kemiallinen reaktio aivoissa, jossa erittyy erilaisia hormoneja kuten endorfiinia, dopamiinia, oksitosiinia ja muita hormoneja, jotka lisäävät yhteenkuuluvuuden tunnetta, halua ja hyvän olon tunnneta. Tunnetasolla rakkaus on taas halu tai pakottava tarve olla jonkun ihmisen kanssa jos sitä halutaan kuvata erittäin yksinkertaisesti.


Miten sitten miehet ja naiset eroavat rakkauden suhteen? 
Yksinkertaisimmillaan sanottuna miehet yleisesti rakastuvat päätä pahkaa kun taas naisilta rakastuminen viet hetken aikaa, eli he eivät hyppää uuteen suhteeseen päätä pahkaa. Tässäkin on toki eroavaisuuksia yksilö tasolla. Naiset ovat kumminkin yleisesti rakkauden suhteen varovaisempia kuin miehet ja harkitsevat pitkään minkä miehen valitsevat kumppanikseen. Tämän suhteen voidaankin siis sanoa, että rakkaus on sokeaa tai ainakin miehet usein ovat.

On myös hyvä ottaa toisia näkökulmia asiaan ja vaikken olekaan uskovainen on raamatussa eräs hyvä kohta, joka sopii tähän. Raamatussa sanotaan, että Jumala käski Aatamin rakastaa Eevaa, mutta Eevan taas käskettiin vain olla nöyrä ja kuunnella miestään. Tässä näemmekin välittömästi miehen ja naisen eron myös mytologiselta kannalta. Naista ei ole koskaan esimerkiksi raamatun mukaan luotu rakastamaan miestä samalla tavalla kuin mies naista.

Miehet ja naiset eroavat todella paljon rakastamisen suhteen. Miehet rakastuvat hyvinkin palavasti naisiin ja ovat valmiita, jopa uhraamaan henkensä usein naisten vuoksi ja näin on tapahtunut usein kautta historian. Naiset taas eivät usein uhraa itseään tai ole valmiita uhraamaan itseään miehen vuoksi.

Evoluutiolliselta kannata tämä on täysin järkevää, koska nainen on synnyttävä osapuoli, kun taas mies on korvattavissa toisella miehellä naisen näin halutessaan. Naiset täten useammin priorisoivat jälkikasvunsa sen sijaan, että uhrautuisivat miehen vuoksi, joka on helposti korvattavissa toisella resurssien tuojalla (miehellä).

Miksi miehet rakastuvat nopeammin kuin naiset?
Tämä onkin erinomainen kysymys ja itse näkisin syyn olevan taas kerran evoluutiossa. Evoluutiollisesta näkökulmasta tästä on ollut hyöty siten, että mies on halunnut suojella ja paritella kyseisen naisen kanssa. Naisille taas pitkästä ja hitaasta rakastumisesta on ollut hyötyä siten, että ovat voineet valita parhaan mahdollisen kumppanin jälkikasvuaan ajatellen.

Nykyaika ja rakkaus
Nykyaikana naiset kuvataan usein esimerkiksi mediassa, tv-ohjelmissa ja elokuvissa lähes miehinä. He rakastuvat päätä pahkaa ja hyvin nopeasti. Totuus kumminkin on, että jos naiset rakastaisivat miehiä yhtä paljon kuin miehet naisia eivät naiset usein etsisi uutta miestä. Voidaankin sanoa, että mediassa esitettyjen naisten kuva ei ole ainoastaan ulkonäöllisesti usein täysin todellisuudesta poikkeava, mutta myös käyttäytymiseltään.

Totuushan kumminkin on, että lähes kaksi kolmasosaa avioeroista on naisten aloittamia.

Yhteenvetona voimme todeta, että naiset eivät rakasta kuin miehet. He rakastavat kyllä miehiä jonkin aikaa, mutta suurin osa naisista jättää miehen rakkauden loputtua. Osa jää miehen kanssa yhteen muista syistä kuin rakkaus ja niitä ovat esimerkiksi syvä ystävyys, lapset, taloudellinen tuki, mutta suuri osa varmasti etsii rakkautta muualta samaan aikaan kun mies yhä edelleen rakastaa naista, jonka seksuaalinen vetovoimakin on voinut jo hiipua vuosia sitten toisten silmissä. Totuus on, että mikään tai kukaan ei rakasta naista niin palavasti ja pitkään kuin tosi mies.

Sisällön tarjoaa Blogger.