Header Ads

Orjat viedään käsistä - IHMEELLISTÄ!

Helsingin Sanomat


Helsingin Sanomissa sivareista puhutaan seuraavasti:

"Tilanne on upea, eikä koske vain tätä joukkoa. Sivarit on nyt tunnustettu osaaviksi ja tarpeellisiksi työntekijöiksi. Meiltä melkein viedään velvolliset käsistä", kuvaa siviilipalveluskeskuksen johtaja Mikko Reijonen.

Orjatyölle on aina kysyntää, joten mitenkään ihmeellisestä asiasta ei ole kyse. Ilmeisesti tästäkin on vain saatu nyt positiivinen asia, vaikka kyseessä on ilmiselvä vittuilu miehiä kohtaan. Miehet pistetään orjatöihin vuodeksi kun naiset pääsevät jatkamaan biletyksiään tai opiskelemaan suoraan lukiosta tai ammattikoulusta.

Missä se niin paljon huudeltu "tasa-arvo" nyt sitten on? Ilmeisesti ei missään.

Sivarikeskusta voi verrata tehtaaseen, sillä sen kautta kulkee vuodessa 11 koulutuserää ja yhteensä noin 2 200 sivaria.

Todellakin "orjatehdas" mitä ilmeisimpään tarpeeseen, eli halpatyövoimaan. Siviilipalvelusmiehen keskimääräinen kulu vuodessa työnanatajalle on 8000 € jos tätä verrataan esimerkiksi 1200 €/kk maksettavaan palkaan (todelliset kulut n.+1700 €/kk työnantajalle) saadaan aika huomattava ero.

Kun tämä 1700 € kuluerä lasketaan vuodelle saadaan 20 400 € kuluja työntekijästä. Jos tuota verrataan 8000 € saadaan eroa huimat 255%.

Sivariennostetta selittää osin kireä taloustilanne, joka suosii edullista työvoimaa.
Helsingin sanomien kommenteissa nimimerkillä Mika H72 sanookin hyvin:
On kuitenkin huomautettava, että käsite "työntekijä" kattaa nykyisin yleensä työsopimuksen mukaisen palkan ja etuudet, mitkä eivät kuulu siviilipalvelusmiehille. Heitä kannattaisi rehellisyyden nimissä kutsua "rengeiksi" tai "työvelvollisiksi". Samaiset nimitykset soveltunevat yhtä lailla sivarien asevelvollisuutta suorittaviin ikätovereihin.
Kaiken kaikkiaan voisi HS lopettaa tuollaisen feministi propagandan suoltamisen. Miehet eivät ole orjia eikä heitä tai ketään muutakaan täten saisi sellaisen asemaan asettaakkaan. Jos työvoimalle on tarvetta tulisi työnantajien palkata väki kokopäiväiseen/osa-aikaiseen työhön jos mahdollista. Jos taas ei ole varaa maksaa palkkaa ei silloin ole varaa ottaakaan ketään töihin. Logiikan luulisi olevan aika selkeä kenelle tahansa.


Yhteenvetona voineen siis todeta, että miehiin kohdistuvat epäkohdat kuten orjatyö eivät ole mitä ilmeisemmin yhteiskunnallisia ongelmia. Vielä tähdennyksenä loppuun niille joita mietityttää miksi käytämme sanaa orjatyö on siksi, että työ ei ole vapaehtoista vaan se tulee suorittaa vankilan tai valvontapantarangaistuksen uhalla.Juttuun päivitetty laskelmia ja huomautus, että siviilipalveluksessa olevasta miehestä tulee joitain kuluja työnantajalle.Sisällön tarjoaa Blogger.