Header Ads

Naistutkijat pohtivat parisuhdetta ilman yhtään miestä

Kuva 1


Nyt-liite on järkyttynyt "All male" paneelista Suomi-Areenalla (ks. kuva 1).
  • Suomi-Areenan täysosuma: Miespaneeli pohti maahanmuuttoa ilman yhtään maahanmuuttajaa
Minä törmäsin akatemian rahoittamaan tutkimushankkeeseen parisuhteista, jossa mukana oli vain naisia. Missä ovat puuttuvat kiintiömiehet? (kuva 2)

Kuva 2.
Tutkimushanke sai Suomen Akatemialta rahoitusta 556 652 euroa.
  • Akatemiatutkija Tuula Juvosen johtama akatemiahanke Vain me kaksi? Affektiivinen eriarvoisuus intiimisuhteissa pyrkii löytämään tunteiden jännitteiden verkostosta linkkejä yleisiin sukupuolisiin epätasa-arvoisiin asetelmiin.


Löytääköhän lesbo-naistutkija naisten vai miesten epätasa-arvoisuutta?
  • Raisa Jurva tarkastelee keski-ikäisiä ja vanhempia naisia, joilla on kokemusta parisuhteesta huomattavasti nuorempien miesten kanssa. Lähtökohtana on tarkastella sitä, rakennetaanko tässä asetelmassa suhdetta jollain tapaa eri tavalla.
  • Arkiajattelussa tunteet koetaan usein yksilöllisinä reaktioina. Hankkeessa tunteita lähestytään kulttuurisina ja sosiaalisina rakenteina, joissa myös valta toimii. "Etenkin naiset ovat hyviä analysoimaan ja reflektoimaan sitä, mitkä ovat parisuhteessa eriarvoistavia käytänteitä eli hyvin tarkasti osoittamaan niitä ongelmakohtia. Tämä reflektointi ei kuitenkaan välttämättä johda muutokseen", tutkija Raisa Jurva sanoo.
Hienoa, että tutkijalla ei ole naismyönteisiä ennakkoluuloja...
Yhteenveto
Kiva, että valtion rahat eivät ole vähissä.

Lähde - Henry Laasanen, Uusi Suomi puheenvuoro

Sisällön tarjoaa Blogger.