Header Ads

Miehen kaljalla käyntiä ei pidä estääNaisilla on taipumus alkaa määräilemään miehiä ajan myötä seurustelusuhteessa ja avioliitossa. Yksi hyvin yleinen määräilytapa on vaatia miestä olemaan käymättä kaljalla. Jos mies ei suostu siihen ja silti lähtee kaljakuppilaan, niin alkaa helposti seksillä kiristäminen. Nainen ei anna seksiä miehelle koska mies meni ilman naisen lupaa kaljalle. Feministinainen on sitä mieltä että hänen tulee saada päättää miehen puolesta miehen asioista ja siitä mitä mies milloinkin saa ja ei saa tehdä. Feministinainen ei halua että miehellä on omaa tahtoa tai nautinnonlähteitä joihin feministinainen ei sisältyisi. Feministinainen pelkää että mies saattaa kaljabaarissa tavata epäfeministinaisen joka on kaunis, rento ja hauskaa seuraa. Että mies saattaa huomata että on vaihtoehtojakin feministinaisen tilalle.

Kaljan ääressä mies rentoutuu ja nauttii itsestään. Lukee ehkä päivän lehden yksikseen pöydässään tai tapaa kavereitaan hauskanpidon merkeissä. Miesseurueella on kaljabaarissa kivaa ihan vain vaikka mitään sen kummempaa ei tapahtuisikaan. Läppä lentää ja naljaillaan leikkimielisesti. Joskus itketään kaverin olkaa vasten maailman pahuutta tai väännetään kättä kaverillisesti. Kaljatuoppi on tärkeä osa miehen elämää. Sen ympärille voi kytkeytyä yllättävän paljon mieheen positiivisesti vaikuttavia asioita. Tätähän feministinainen ei missään nimessä halua. Hänen otteensa mieheen olisi vaakalaudalla jos miehellä olisi jotain aitoja mukavuuksia elämässään.

Feministi ei kestä ajatusta siitä että mies alkaa spontaanisti nauramaan jonkun vitseille baarissa. Pienessä sievässä ollessa saa väännettyä huumoria vaikka tuolinjalasta jos on mies. Feministinainen ei tällaista tajua vaan pitää vitsailua typeränä. Merkkinä siitä että mies sikailee.

Miestä täytyy rohkaista käymään kaljalla. Mies on otettu siitä. Mies voi olla vaikka kuinka hyvä isä, aviomies, seurustelukumppani tai ihminen vaikka kävisi kaljalla silloin tällöin. Ei se oluttuoppi tee miehestä hulttiota jos miehellä on asiat hyvin elämässään. Syy on jossain aivan muussa kuin siinä oluessa jos mies alkaa sekoilemaan kympillä. Mies on tasapainossa kun saa omaa aikaa ja nollata itseään kavereidensa kanssa silloin kun hänestä tuntuu että hän on sen tarpeessa. Feministinaista voi olla täysin mahdotonta saada tajuamaan että olut saattaa olla myös harrastus miehelle. Että erilaiset olutlaadut ja niiden valmistustavat kiehtovat miestä oikeasti ja että olutfestivaaleilla, tapahtumissa ja baareissa on sen takia hienoa käydä, sekä tavata samasta harrastuksesta kiinnostuneita ihmisiä.

Miehet eivät välttämättä puhu kovinkaan syvällisiä mielellään toisiaan tavatessaan, mutta joskus sellainenkin hetki saattaa tulla eteen ja silloin kaipaa sitä vanhaa hyvää kamua ja paria kylmää huurteista siinä sivussa. Näkee asiat taas valoisammin ja elämä tuntuu paremmalta.

Kun nainen alkaa määräilemään miehen menemisiä niin että siitä alkaa olla haittaa miehelle, miehen on aika punnita tarkkaan sitä, onko tällaisen naisen kanssa mitään järkeä elää yhdessä. Minkäänlainen määräily ei kuulu hyvään ja tasa-arvoiseen parisuhteeseen, vaan sen tulee perustua luottamukseen ja vapaaehtoisuuteen. On naisia jotka myös pitävät kaljalla käymisestä. On mukavaa ja suhdetta lujittavaa käydä parinakin olusella, mutta miehen täytyy päästä silti välillä itsekseenkin istahtamaan tuopin ääreen. Tyydyttävässä parisuhteessa elävä mies ei baarien kauniisiin naisiin sekoa, mutta jos kotona istuu itsestään huolehtimaton, vittumainen femakkoakka, niin on miltein suotavaa että niin tapahtuu - ja mitä nopeammin, sen parempi.

-Saila Nygrén-                                                                             

                                                                                                                       

Sisällön tarjoaa Blogger.