Header Ads

Kansainvälisten deittisivustojen yleisimmät huijaukset

Vaikka kaikki tietävät, että internetin seurustelu- ja keskustelupalstoilla liikkuu huijareita, silti aina jotkut nettideittailijat joutuvat huijauksen uhriksi.
Koska useat suomalaiset ihastuvat ja rakastuvat ulkomaalaisiin internetin seurustelu- ja keskustelupalstoilla, käydään tässä kirjoituksessa läpi yleisimmät kansainvälisillä deittisivustoilla esiintyvät huijaukset. Nämä huijaukset tuntemalla voit välttää tulemasta ulkomaalaisen nettideittailijan huijaamaksi.
Afrikkalainen hätätilahuijaus
Afrikkalainen hätätilahuijaus tunnetaan myös nimellä hätätilahuijaus. Hätätilahuijaus on yksi yleisimpiä nettideittihuijauksia. Hätätilahuijausta voidaan hyvällä syyllä kutsua afrikkalaiseksi huijaukseksi, koska hätätilahuijausta tuntuvat käyttävän eniten Ghanasta ja Nigeriasta kotoisin olevat huijarit.
Afrikkalainen hätätilahuijaus etenee pääpiirteittäin seuraavanlaisesti: Yleensä valeidentiteetin omaava afrikkalainen huijari kommunikoi uhrinsa kanssa usean viikon tai jopa kuukausien ajan muodostaakseen tunnesiteen ja luottamussuhteen uhriinsa. Luottamussuhteen muodostamisen aikana uhri ja afrikkalainen huijari tutustuvat toisiinsa ja kertovat toisilleen hyvinkin henkilökohtaisia asioita.
Hyvin usein afrikkalainen huijari kertoo omaavansa tunteita uhria kohtaan ja saattaa osoittaa ihastustaan ja kiintymystään hyvinkin voimakkaasti. Rakkauden nälkäinen uhri yleensä lähtee helposti tähän mukaan ja saattaa itse olla tosissaan ihastunut tai jopa rakastunut huijariin, jonka ilmaisemat tunteet ovat kuitenkin pelkkiä valheita, joiden tarkoitus on saada uhri luottamaan afrikkalaiseen huijariin.
Luottamussuhteen ja tunnesiteen muodostamisen jälkeen afrikkalainen huijaus pääsee varsinaisesti alkamaan. Tyypillisesti afrikkalainen huijari kertoo ihastuneelle ja rakastuneelle uhrilleen hänellä tai hänen perheenjäsenellään olevasta jonkinlaisesta hätätilanteesta. Afrikkalainen huijari voi esimerkiksi kertoa joutuneensa liikenneonnettomuuteen tai kertoa koskettavan tarinan terveysongelmista kärsivästä sukulaisestaan, jolla ei ole varaa lääkärikuluihin. Tarinat erilaisista hätätilanteista ja onnettomuuksista vaihtelevat. Mutta jokaisen tarinan lopussa toistuu rahan lähetyspyyntö.
Kun uhri on lähettänyt rahaa, saattaa huijari kadota tai alkaa lypsämään uhriltaan lisää rahaa niin kauan, kuin uhri on valmis rahojaan Afrikkaan lähettämään. Rahojaan uhri ei koskaan takaisin Afrikasta saa eikä myöskään koskaan pääse tapaamaan ihastustaan, joka todennäköisesti ei edes ollut sitä sukupuolta, jota kertoi olevansa. Kaiken nettideittailun ja etenkin kansainvälisen nettideittailun perussääntö on, että rahaa ei pidä lähettää kenellekään jota ei ole tavannut henkilökohtaisesti.

Lentolippu- ja viisumihuijaus
Lentolippu- ja viisumihuijaus on yleinen venäläisten tai filippiiniläisten nettideittailijoiden käyttämä huijaus. Kuten suurin osa huijauksista, myös lentolippu- ja viisumihuijaus alkaa tunnesiteen ja luottamussuhteen rakentamisella, joka etenee uhrin ihastumiseen ja rakastumiseen.
Kun uhri on saatu rakastumaan, alkavat lentolippu- ja viisumihuijarit puhua tapaamisesta. Lentolippu- ja viisumihuijarit kertovat uhrilleen olevansa todella rakastuneita ja ilmaisevat epätoivoisen halunsa tapaamiseen. Tapaamisen järjestämiseen liittyy tietysti yksi ongelma. Tämä ongelma on raha, jota ilman tapaaminen ei onnistu. Tästä syystä uhria pyydetään lähettämään rahaa lentolippujen hankkimista varten. Yleensä mitään lentolippuja ei kuitenkaan hankita ja minkäänlaista tapaamista ei koskaan tule.
Koska lentolippuhuijaus on nykyään jo yleisesti tunnettu huijaus, ovat filippiiniläiset ja venäläiset nettideittihuijarit kehittäneet uudenlaisen viisumihuijauksen. Lentolippurahojen lähettämisen sijaan viisumihuijausta yrittävät lähettävätkin uhrilleen ensin kopion jo hankituista lentolipuista vakuuttaakseen uhrin aidosta tapaamisen järjestämisestä. Tämän jälkeen viisumihuijausta yrittävä pyytää uhriaan lähettämään rahaa viisumikuluja varten tai maahantulon järjestämistä varten. Uhrin on helppo uskoa, että hänen ihastuksensa on tulossa tapaamaan häntä, sillä olihan hän jo hankkinut lentoliput. Rakastunut ja ihastunut uhri ei yleensä ajattele, että lentolippu on helppo kirjoittaa sähköpostiin uskottavan näköisesti itse.

Viime hetken matkustuseste
Lentolippu- ja viisumihuijauksesta on viimeaikoina alkanut esiintyä täysin uusi variaatio. Tämä variaatio on ns. viime hetken matkustuseste. Tässä variaatiossa uhri saadaan kuvittelemaan, että lentoliput sekä viisumi ovat jo hankittuina ja tapaaminen on vihdoinkin toteutumassa. Matkapäivänä tai muutamia päiviä ennen matkaa ilmaantuu kuitenkin jonkinlainen matkustamisen este. Tämä este saattaa olla terveydellinen ongelma, liikenneonnettomuus tai viranomaisten pyytämät lahjukset. Tarinat matkustamisen esteistä vaihtelevat. Mutta yksi asia on varma: Tämän esteen hoitamiseen tarvitaan pikaista rahalähetystä. Tämänkin huijauksen pystyy välttämään noudattamalla kaiken nettideittailun perussääntöä: Älä koskaan lähetä rahaa kenellekään, jota et ole tavannut henkilökohtaisesti.

Valepoliisihuijaus
Valepoliisihuijaus on yleinen Etelä-Amerikasta kotoisin olevien nettideittailijoiden yrittämä huijaus. Yleensä jossain vaiheessa huijatuksi tulleet huomaavat huijauksen tapahtuneen ja päättävät ottaa yhteyttä poliisiin. Joskus kansainvälisten seurustelusivustojen ulkomaalaiset huijarit paljastumisensa huomatessaan saattavat viimeisenä tekonaan kokeilla valepoliisihuijausta.
Valepoliisihuijausta yritetään lähettämällä uhrille sähköpostia esimerkiksi kolumbialaisen poliisin nimissä. Kolumbialaisen poliisin edustajaksi tekeytyvä huijari kertoo sähköpostissa Kolumbian poliisin paikantaneen huijarin ja ilmoittaa Kolumbian poliisin tarvitsevan rahaa huijarin kiinniottamisen järjestelyjen nopeuttamiseen. Vihainen nettihuijarin uhri yleensä haluaa tasata tilit huijarin kanssa ja on valmis maksamaan Etelä-Amerikkalaisille poliiseille huijarin nopeasta kiinniottamisesta. Tässä vaiheessa olisi kuitenkin hyvä muistaa, että vaikka poliisin lahjominen olisikin jossain päin maailmaa yleinen tapa, ei ulkomaille kannata lähettää rahaa, jos ei varmasti tiedä kenelle rahat ovat menossa. Todennäköisesti myöskään minkään maan poliisi ei ota yhteyttä sähköpostilla lahjusten pyytämiseksi. Silloinhan lahjusten pyytämisestä jäisi todiste, jota voitaisiin käyttää lahjusten pyytäjää vastaan.

Perintöhuijaus
Joskus internetin kansainvälisillä seurustelusivustoilla törmää ulkomaalaisiin, jotka kertovat saaneensa suuren perinnön ja etsivänsä kumppania ulkomailta, joka auttaisi häntä saamaan siirrettyä perintörahat länsimaalaiseen pankkiin. Perintöhuijari pyytää uhrinsa tilinumeroa ja lupaa siirtää rahat tämän tilille ja sen jälkeen matkustaa itse perässä noutamaan rahojaan. Yllättäen ennen rahojen siirtämistä tarvitaankin erilaisia rahansiirtomaksuja, jotka on maksettava länsimalaisesta vastaanottajapankista. Näitä siirtomaksuja maksatetaan uhrilla niin kauan, kunnes uhri jossain vaiheessa tajuaa, ettei koskaan ole saamassa suurta summaa tilisiirtona omalle tililleen.
Toinen ja alkeellisin perintöhuijauksen muoto on väite, jossa perintöhuijari kertoo olevansa juristi ja etsivänsä juuri tietyn nimistä henkilöä tietystä maasta. Sattumalta tämä tietyn niminen henkilö ja etsitty maa onkin sama, kuin keskustelijan nimi ja kotimaa. Perintöhuijari yrittää saada tällä tavalla keskustelijan uskomaan, että tämä on saamassa pian jonkin suuren rahasumman. Seuraavaksi perintöhuijari pyytää tilinumeroa, johon hän voisi siirtää perintörahat. Tämän jälkeen ilmaantuukin yllättäen erilaisia tilisiirtomaksuja, jotka vastaanottajan on maksettava. Yllättävän monet menettävät vuosittain rahansa tähänkin kenties alkeellisimpaan huijauksen muotoon. Lienee paikallaan vielä kerran terävöittää kaiken nettikeskustelun ja seurustelun perussääntöä, joka on: Älä lähetä rahaa kenellekään, jota et ole tavannut henkilökohtaisesti!

Haluatko tavata suomalaista puolisoa etsiviä ulkomaalaisia turvallisesti ja luotettavasti? 
Miesasia.fi sivusto seuraa kansainvälistä serustelu- ja deittirintamaa jatkuvasti. Jos haluat tavata suomalaista puolisoa etsiviä ulkomaalaisia turvallisesti, kannattaa käyttää Miesasia.fi suosittelemia deittisivustoja. Siirry tästä linkistä katsomaan suosittellut kansainväliset deittisivustot.
Jutun alkuperäinen kirjoittaja on Asumaan Suomeen ja Foreign Dating Finland sivustojen toimittaja, joka edistää jatkuvasti turvallista online deittailua Suomessa ja maailmalla.

Sisällön tarjoaa Blogger.