Header Ads

Asiaa urheilusta ja tasa-arvosta

Hope Solo
Netissä levinneellä videolla nähdään miten Florida State Universityn amerikkalaisen jalkapallojoukkueen takamies De'Andre Johnson lyö naista takaisin tämän ensin lyötyä häntä. Videolla nähdään selvästi miten baaritiskille on tungosta.

Kun nainen tunkee baaritiskille ja De'Andre perässään, mitä ilmeisemmin juomia tilaamaan, alkaa nainen selvästi käyttäytyä uhkaavasti ja uhkailee häntä. De'Andre pyrkii estämään naisen lyönnit ottamalla tätä käsistä kiinni, mutta silti nainen onnistuu lyömään amerikkalais jalkapalloilijaa vasemman käden nyrkillään kasvoihin jolloin De'Andre vastaa hyökkäykseen samalla mitalla.

Nyt on kumminkin käynyt niin, että kyseinen pelaaja on erotettu FSU joukkueesta Seminoles tapahtuman vuoksi. Miehen asianajajan mukaan mies on erittäin pahoillaan teosta.

Tästä herääkin välittömästi kysymys miksi naisia ja miehiä edelleen arvioidaan niin eri standardein. Naiset pääsevät edelleen pälkähästä vaikka tekisivät lähes mitä kun taas miehet laitetaan edesvastuuseen välittömästi.

Tässä kohtaa onkin hyvä muistaa se, että monet väkivaltaan syyllistyneet miehet, jotka pelaavat isoista rahoista eri urheiluliigoissa Amerikassa ovat saaneet lähtöpassit väkivallan vuoksi ja ihan oikeutetusti. Hyvinä esimerkkeinä pelaajista, jotka on tuomittu lähes kaikilla tasoilla niin oikeudesta, ihmisten keskuudessa kuin muissakin päättävissä elimissä ovat 
Ray Rice ja Adrian Peterson. Samaan aikaan kumminkin esimerkiksi perheväkivaltaan syyllistyneen ja tuomittu ammattilaisjalkapalloilija Hopo Solo on saanut jatkaa uraansa, eikä häntä ole erotettu joukkueesta. Myöskään sponsorit eivät ole hyljänneet häntä, vaikka näin on käynyt monen miehen kohdalla.


Tässä näemme taas yhden esimerkin, jokapäiväisestä seksismistä ja eri standardien asettamisesta miehille ja naisille. Samaan aikaan kun naisille vaaditaan tasa-arvoista kohtelua ei heitä siltikään haluta nostaa myös rikosoikeudelliseen vastuuseen samoissa mitoin. Naiset saavatkin usein "Vapaudu vankilasta" -kortin pelkän sukupuolensa perusteella, mitä ei tulisi hyväksyä missään nimessä.

Päätämmekin tämän kirjoituksen sanoihin: "Väkivalta on väkivaltaa oli kyseessä sitten nainen tai mies."
Sisällön tarjoaa Blogger.