Header Ads

Tarja Filatov ja tasa-arvopolitiikan tienhaaraTultuaan valituksi eduskunnan työelämä ja tasa-arvovaliokunnan puheenjohtajaksi aiemmin tällä viikolla kansanedustaja Tarja Filatov totesi, että nyt tasa-arvopolitiikka on tienhaarassa. Kansanedustaja Filatov kritisoi uutta hallitusta Demokraatti-lehdessä: ” Miesten alhaisempi elinikä, naisten palkkagäppi ja naisiin kohdistuva väkivalta ovat yhä merkittäviä tasa-arvo-ongelmia. Silti hallitusohjelmasta puuttuvat tasa-arvotavoitteet lähes kokonaan.” Kansanedustaja Filatov on siis hyvin tyytymätön hallituksen tasa-arvolinjaan.

On mielenkiintoista, että pitkään kansanedustajana toiminut ja tasa-arvoasioiden neuvottelukunnassa (TANE:ssa) vahvasti vaikuttanut Tarja Filatov nostaa tasa-arvo-ongelmien esimerkiksi myös yhden miehiin liittyvän kysymyksen, eli miesten keskimäärin lyhyemmän eliniän. Mielenkiintoista se on siksi, että TANE tai edellinen hallitus, jossa demarit olivat mukana, eivät ole panneet tikkua ristiin tämän nimenomaisen ongelman korjaamiseksi. Jos sitä ei nyt satuta mainitsemaan uudessa hallitusohjelmassa, niin mikä on oikeasti muuttunut? Ei mikään. Lausunnollaan Filatov antaa ymmärtää, että miesten eliniän pidentämiseksi olisi aiemmin tehty kovastikin töitä, mutta mikä onkaan totuus? Löytyykö tätä tasa-arvo-ongelmaa TANE:n hallitusohjelmatavoitteiden joukosta? Ei. Onko miesten ennaltaehkäisevään terveydenhuoltoon panostettu aiemmin? Ei. Onko miehille tarjottu eturauhassyöpäseulontoja tai pojille HPV-rokotetta? Ei ole, vaan tasa-arvoasioista vastaava sosiaali- ja terveysministeriö on vastustanut resurssien kohdentamista miesten ja poikien terveyden edistämiseen. Onko miesvaltaisten alojen kuormittavuuteen ja työtapaturmiin puututtu tätä ennen? Ei. Päinvastoin raskaita töitä tekevien miesten eläköitymisikää on vain nostettu. 

Toisin sanoen hallitusohjelma ei ainakaan heikennä miesten tasa-arvotilannetta tähänastisesta, jos se nyt ei sitä erityisemmin parannakaan. 

Entäpä Filatovin kaksi muuta huolenaihetta, naisten palkkagäppi (sic.) ja naisiin kohdistuva väkivalta? 

No, kuten meillä ja muualla on useaan otteeseen osoitettu, puhe ”naisen eurosta” on tuulesta temmattua, vain tilastokikkailulle ja väärinymmärtämiselle perustuva myytti. Jos nykyinen hallitus todella lopettaa rahan syytämisen tälle valheelle perustuvan ”samapalkkaisuusohjelman” tukemiseen, niin se on voitto tasa-arvolle. Ymmärrettävästi monet feministit ovat huolissaan suojatyöpaikkojensa puolesta, mutta tasa-arvon ja maan talouden kannalta on sitä parempi, mitä nopeammin rahan tuhlaaminen pseudotieteelliseen tutkimukseen ja turhaan byrokratiaan loppuu. 

Kansanedustaja Tarja Filatovin tulisi aatesiskoineen ja veljineen vihdoin tajuta se, että yksipuolinen naisiin kohdistuvan väkivallan vastustaminen on paitsi tehotonta, niin myös äärimmäisen epätasa-arvoista. On suorastaan vastenmielistä, että tasa-arvon nimissä meillä on harjoitettu tällaista väkivallan miesuhreja törkeästi syrjivää politiikkaa jo vuosia. Jos siitä nyt tulee loppu (mitä sopii epäillä), niin se on valtaisa edistysaskel miesten oikeuksien ja tasa-arvon kannalta. Eipä siis ihme, että Tarja Filatov on niin huolissaan.

Sisällön tarjoaa Blogger.