Header Ads

Naiset, seksuaalisuus ja pukeutuminenLäntisissä yhteiskunnissa, kuten Suomessa ihmisillä on enemmän vapauksia, kuin joissain muissa yhteiskunnissa. Yksi näistä vapauksista on vapaus pukeutua lähes minkälaiseen vaatetukseen tahansa ja ns. näyttää paljasta pintaa. Pukeutumisen vapauttamme rajoittavat lähinnä kulloinkin vallitseva säätila sekä tietyt jonkinlaiseen tapahtumaan tai paikkaan liittyvät yleiset tai perinteiset pukeutumisnormit. Kuitenkin vapaa-aikana meillä on mahdollisuus pukeutua lähes miten haluamme. Vapaus pukeutua miten huvittaa ja näyttää paljasta pintaa on tietenkin hyvä asia.


Itsensä ilmaiseminen pukeutumisella

Pukeutuminen on helppo tapa ilmaista itseään. Pukeutuminen on yleinen tapa viestittää muille ihmisille identiteetistään. Esimerkisi rap-musiikista pitävät pukeutuvat yleensä tietynlaisiin rap-musiikkia ilmentäviin vaatteisiin ja moottoripyöräilyä harrastavat suosivat pukeutumisessaan harrastukseensa viittaavia vaatekappaleita tai logoja.Naiset viestittävät seksuaalisuudestaan pukeutumalla tietyllä tavalla

"Naisilla on oikeus pukeutua, miten haluaa ja näyttää paljasta pintaa" on naisten usein toistama lause. Tästä asiasta on helppoa olla samaa mieltä. Alussa jo todettiin, että vapaus pukeutua miten huvittaa on hyvä asia ja tyylikkäästi tai seksikkäästi pukeutuvia naisia on mukava katsella.

Pukeutuessaan miten haluaa ja näyttäessään paljasta pintaa on kuitenkin aina hyvä pitää mielessä, että pukeutumalla jollakin tietyllä tavalla viestitetään muille ihmisille omasta identiteetistään ja seksuaalisuudestaan. Vaikka oma tarkoitus ei olisikaan ilmaista pukeutumisellaan yhtään mitään, kannattaa kuitenkin aina varautua siihen, että ihmiset joka tapauksessa vetävät johtopäätöksiä pukeutumisesta, sillä pukeutuminen on niin yleinen tapa ilmaista itseään.

Pukeutumalla esimerkiksi nahkasaappaisiin, minihameeseen ja pieneen toppiin nainen viestittää aina tarkoituksella tai tahtomattaan omasta seksuaalisuudestaan.


Feministien luoma ristiriita naisten pukeutumisen suhteen

Feminismissä aatteena ja feministeillä on useita ristiriitoja itsensä kanssa. Feministien ristiriitainen ja poukkoileva ajatusmaailma on ajanut feministisen aatteen vaikutuspiirissä olevat tavallisetkin naiset moniin ristiriitoihin itsensä kanssa. Yksi näistä ristiriidoista on pukeutuminen.


Feministit ovat puhuneet naisten oikeudesta pukeutua miten haluaa. (Tämän oikeuden totesimme jo hyväksi asiaksi). Mutta toisaalta he puhuvat seksikkään ja paljastavan pukeutumisen esineellistävän naisia ja väittävät tällaisen pukeutumisen tosiasiassa palvelevan miesten intressejä.

Joutuessaan tällaisille ristiriitaisille viesteille alttiiksi naiset eivät enää tiedä, miten heidän tulisi suhtautua pukeutumiseen ja monet naiset saattavat pelätä ilmaista omaa seksuaalisuuttaan pukeutumalla haluamallaan tavalla, koska he pelkäävät muiden naisten paheksuntaa eivätkä uskalla olla tämän takia miesten ihailun kohteena.

Tässä kirjoituksessa ei ole syytä syventyä esineellistämiseen sen enempää, sillä esineellistäminen on molempia sukupuolia koskettava monitahoinen asia. Tässä yhteydessä on kuitenkin syytä todeta, että monet naiset haluavat olla objekteja ja nauttivat siitä, mitä kutsutaan esineellistämiseksi. Tämän todistavat valtavat selfieden määrät, jotka objektina olemisesta nauttivat naiset ovat saaneet aikaan.


Kun mies kehuu naisen pakaroita tai rintoja, on se kohteliaisuus

Feministit ovat uskotelleet naisille ja yhteiskunnalle, että miehen naisille antamat kehut hyvästä ulkonäöstä tulisi kokea häirintänä. Tämä on täysin naurettavaa. On sanomattakin selvää, että tyylikkäästi pukeutuva ja paljasta pintaa näyttävä nainen kerää miesten katseita ja monet miehet haluavat osoittaa naiselle, että ovat huomanneet hänet.

Feministit ovat onnistuneet luomaan yhteiskunnan, jossa naisten suhtautuminen miesten osoittamiin kohteliaisuuksiin koskien naisten ulkonäköä on ristiriitainen. Toisaalta naiset haluavat olla näyttäviä ja kerätä miesten katseita mutta eivät kuitenkaan hyväksy kommentteja näyttävästä ulkonäöstä ja kokevat ihailun häiritsevänä.

Feministit ovat luoneet yhteiskunnan, jossa nainen pukee päälleen rinnat paljastavan paidan ja vartaloa myötäilevän asusteen mutta ei kuitenkaan halua, että hänen rintojaan ja vartaloaan katsotaan ja kommentoidaan. Eikö rinnat paljastavan paidan ja vartaloa myötäilevän vaatetuksen tarkoitus ole juuri se, että rinnat ja vartalo saadaan esille? Eikö jonkin asian esille tuomisen tarkoitus ole juuri se, että esillä olevia asioita katsotaan ja niistä keskustellaan?


Feminismin vaikutuspiirin ulkopuolelta kotoisin olevat naiset eivät kärsi ristiriidoista itsensä ja pukeutumisensa suhteen

Feminismi vaikuttaa pääosin yhteiskuntiin vain läntisissä kulttuureissa. Läntisillä kulttuureilla tarkoitetaan tässä yhteydessä läntistä Europpaa ja Pohjois-Amerikkaa. Tämän takia läntisten kulttuureiden ulkpuolelta kotoisin olevat naiset eivät kärsi feministien aiheuttamista ristiriidoista.


Feminismin vaikutuspiirin ulkopuolelta kotoisin olevat naiset haluavat olla miesten ihailun kohteena ja kokevat naiseutensa voimistuvan saadessaan miehiltä kommentteja näyttävästä ulkonäöstä.

Esimerkiksi Karibialta tai Latinalaisesta Amerikasta kotoisin olevat naiset pukeutuvat mielellään näyttävästi ja osaavat arvostaa miesten antamia kehuja koskien heidän ulkonäköään. He myös kokevat näyttävän pukeutumisen ja miesten huomion olevan tärkeä osa heidän naiseuttaan.


Onko Latinalaisen Amerikan sukupuolten tasa-arvo oikeaa tasa-arvoa?

Latinalaisessa Amerikassa ja Karibialla, kuin myös Afrikassa ja Aasiassa naiset uskaltavat olla naisia, sillä feministit eivät ole aiheuttaneet näihin yhteiskuntiin sukupuolten ristiriitoja, joka on johtanut läntisessä maailmassa yhteiskuntaan, jossa naiset ja miehet alkavat muistuttamaan yhä enemmän toisiaan.


Feministien sukupuolten tasa-arvona ajama asia ei ole oikeaa tasa-arvoa, vaan feministien tarkoituksena on saavuttaa naisten ylivalta, ja tarkemmin sanottuna valkoisten naisten ylivalta.

Miesasialiike poikkeaa feminismistä siinä, että se tietenkin ajaa miesten asiaa, mutta ei myöskään pyri miesten ylivaltaan. Miesasialiike pyrkii oikeaan sukupuolten tasa-arvoon, jossa miehet voivat olla miehiä ja naiset voivat olla naisia ja molemmilla on yhtäläiset oikeudet ja mahdollisuudet yhteiskunnassa.

Latinalaisen Amerikan sukupuolten tasa-arvo on varmasti ainakin hyvin lähellä oikeaa tasa-arvoa, sillä Latinalaisessa Amerikassa miehillä on oikeus olla miehiä ja naiset saavat nauttia naiseudestaan ilman feminismin luomia paineita ja ristiriitoja. Latinalaisen Amerikan yhteiskunnan molemmille sukupuolille tarjoamista yhtäläisistä mahdollisuuksista kertoo se, että esimerkiksi Argentiinassa on ollut kaksi kertaa naispresidentti ja Panamassa sekä Brasiliassa on tällä hetkellä vallassa oleva naispuolinen presidentti. Katso tästä luettelo naispresidenteistä.

Pistää miettimään moinen havainto, että yhteiskunnissa, joissa läntinen feminismi ei vaikuta, naiset ovat sinuja oman naiseutensa kanssa ja saavuttavat merkittäviä yhteiskunnallisia asemia. Kun taas esimerkiksi Suomessa, jossa läntinen feminismi vaikuttaa erittäin voimakkaasti, naiset kokevat naisena olemisen vaikeana ja  ovat jatkuvasti vaikeuksissa saavuttaa yhteiskunnallisia asemia.

Jos olet kyllästynyt ristiriitaisiin feminismin pilaamiin naisiin ja haluat, että miehisyyttäsi arvostetaan etkä pidä myöskään pahana asiana, että nainen on sinut oman naiseutensa kanssa, kannattaa tutustua läntisen feminismin vaikutuspiirin ulkopuolelta tuleviin naisiin. Voit aloittaa tutustumisen katsomalla tästä linkistä omiin mieltymyksiisi parhaiten soveltuvan kansainvälisen deittisivuston.  


Tämän kirjoituksen kirjoittaja on Asumaan Suomeen sivuston ylläpitäjä joka esiintyy vierailevana kirjoittajana miesasia.fi sivustolla.

Sisällön tarjoaa Blogger.