Header Ads

Feministisiä vastauksia urpoihin kysymyksiin


Feministinen ajatushautomo Hattu järjesti nuorten feministien tapaamisen. Siellä ideoitiin, kuinka feministin tulee vastata urpoihin kysymyksiin.
Tässä makupaloja:
Urpo väite: En ole feministi.
Viiltävä vastaus: Etkö kannata sukupuolten välistä tasa-arvoa?

Kommenttini: Feministien mielestä ei voi kannattaa sukupuolten välistä tasa-arvoa, jos ei ole feministi, sillä vain feministit pystyvät määrittelemään, mikä on sukupuolten välistä tasa-arvoa ja miten tasa-arvoa toteutetaan.

Urpo kysymys: Miksette koskaan puhu miehistä?
Viiltävä vastaus: Sukupuolten välinen tasa-arvo koskee väkisin myös miehiä.

Kommenttini: Miehistä ei puhuta, koska feministien mielestä miesten tasa-arvoliikkeitä ei tarvita. Koska feministit toteuttavat tasa-arvoa väkisin, silloin se kattaa pakosta myös miehet. Ja feministit määrittelevät monopolina, mikä on tasa-arvoasia ja miten tasa-arvoa toteutetaan.

Urpo väite: Naisilla se valta on.
Viiltävä vastaus: Joillakin naisilla on valtaa. Kaikilla ei ole riittävästi.

Kommenttini: Tasa-arvo on saavutettu, kun kaikilla naisilla on riittävästi valtaa. Ei riitä, että naiset ovat vallanneet lähes sataprosenttisesti kaikkien tasa-arvoyksikköjen palkkatyöpaikat.

Urpo väite: Suomessa miehet ja naiset ovat tasa-arvoisia.
Viiltävä vastaus: Miten sinä sitten selität esimerkiksi miesten asevelvollisuuden ja palkkaerot?

Kommenttini: Miten feministit itse selittävät ne? Missä feministien julistuksessa kerrotaan, miten maanpuolustus hoidetaan tasa-arvoisella tavalla ilman että maanpuolustuksen taso heikkenee? Miten feministit selittävät sen, että vaikka miehet ja naiset Suomessa saavat keskimäärin samaa keskituntipalkkaa tehtyä vuosityötyötuntia kohden laskettuna, miesten ansiotaso on 20 % korkeampi?

Löytyykö Suomesta yhtään feminististä tutkijaa, joka ymmärtää, mitä eroa on ansiotasolla ja palkkatasolla?

Feministisellä ajatushautomo Hatulla on avattuna sivu, jossa voi kysyä kysymyksiä? Minulle jäi kylläkin vaikutelma, että minä jouduin kirjautumaan sinne ensin, sen verran monimutkaista se kysyminen oli.

Sisällön tarjoaa Blogger.